Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 9 потребители: 5 Регистрирани, 0 Скрити и 4 Гости :: 1 Bot

Helios;, Kaiein Glasscote., kayden', Perses., •shiftless•

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 59, на Пон 17 Дек 2018 - 7:10
Гръцки полубогове
Cabin #1 (Zeus) - 5/5
Cabin #2 (Hera) - 0/0
Cabin #3 (Poseidon) - 5/5
Cabin #4 (Demeter) - 3/11
Cabin #5 (Ares) - 6/11
Cabin #6 (Athena) - 11/11
Cabin #7 (Apollo) - 10/11
Cabin #8 (Artemis) - 7/16
Cabin #9 (Hephaestus) - 5/11
Cabin #10 (Aphrodite) - 7/11
Cabin #11 (Hermes) - 7/11
Cabin #12 (Dionysus) - 5/11
Cabin #13 (Hades) - 5/5
Cabin #14 (Iris) - 4/11
Cabin #15 (Hypnos) - 6/11
Cabin #16 (Nemesis) - 3/11
Cabin #17 (Nike) - 3/11
Cabin #18 (Hebe) - 3/11
Cabin #19 (Tyche) - 3/11
Cabin #20 (Hecate) - 11/11
Cabin #21 (Persephone) - 5/11
Cabin #22 (Thanatos) - 6/11
Cabin #23 (Eris) - 5/11
Cabin #24 (Eros) - 7/11
Cabin #25 (Psyche) - 4/11
Cabin #26 (Phobos) - 5/11
Cabin #27 (Deimos) - 6/11
Cabin #28 (Enyo) - 6/11
Cabin #29 (Boreas) - 3/11
Cabin #30 (Zephyros) - 2/11
Cabin #31 (Notus) - 3/11
Cabin #32 (Eurus) - 3/11
Cabin #33 (Khione) - 10/11
Cabin #34 (Morpheus) - 5/11
Cabin #35 (Triton) - 7/11
Cabin #36 (Harmonia) - 2/11
Cabin #37 (Anteros) - 5/11

Olympian Gods

Go down

Olympian Gods

Писане by dionysus; on Съб 11 Ное 2017 - 19:12

Преди да поискате някой от тези герои се запознайте с правилата за воденето им (в последния раздел).

taken:
Zeus
FC: Luke Evans

Lord of the Sky, God of Honor, Justice, Rain, Sky and Lightning, King of Olympus

Зевс е богът на небето, гръмотевиците и светкавиците, отговарящ за целия свят. Главният от олимпийските богове, бащата на всички богове и хора. Третият син на титана Кронос и Рея. Брат на Хадес, Хестия, Деметра и Посейдон. Съпруга на Зевс е богинята Хера. Баща на Атина, Арес, Хермес, Хефест, (според някои версии) и други богове.

Той разпределя доброто и лошото по земята, заложил е в хората срама и съвестта. Той може да предвижда бъдещето, да обявява предопределението на съдбата чрез сънища, както и гръмотевици и светкавици. Целият обществен ред е изграден от Зевс, той е покровител на градския живот, защитник на слабите и обидените, наказващ лошите, покровител на молещите се, дал на хората законите, установил властта на царете. Също така защитава семейството и дома, следи за спазването на традициите и обичаите. Нему се подчиняват другите богове.

Зевс е син на Кронос и Рея. Като малък, за да го предпази да не бъде изяден от баща си, както се е било случило с петимата му по-големи братя и сестри, майка му го дала на планински нимфи да го отглеждат на остров Крит. Зевс бил отгледан от козата Амалтея. Щом пораснал, той отишъл да работи като виночерпец при баща си и един път му дал питие от нектар, смесено с билки, предизвикващи повръщане. Това накарало Кронос да повърне вече изцяло порасналите братя и сестри на Зевс. Последвала 10 годишна война между Титаните, предвождани от Кронос, и Олимпийците – предвождани от Зевс, без никой да вземе превъзходство.(девет години,девет месеца и девет дена)

Накрая Зевс освободил Хекатонхейрите и Циклопите от тяхната тъмница в Тартар, убивайки пазителката му – Кампе. След като му се заклели във вярност и в знак на своята признателност, циклопите му дали гръмотевици и светкавици, които преди това са били скрити от Гея. Тогава Зевс, заедно със своите братя и сестри, хекатонхейрите и циклопите успели да победят Кронос и другите титани, в борбата, наречена Титаномахия. Накрая титаните били разбити и хвърлени в Тартар.

След битката с титаните, Зевс споделил света с по-големите си братя, Посейдон и Хадес, чрез теглене на жребий. Зевс спечелил владение над небето, Хадес над подземното царство, а Посейдон над морето.


taken:
Hera
FC: Olivia Wilde

Goddess of Marriage, Home, and Family, Patron of Women, Queen of Olympus

Хера е богиня на брачното огнище, майчинството. Върховна богиня на Олимп, властница над небето, повелителка на облаците и бурите. Тя е трета дъщеря на Кронос и Рея, сестра и съпруга на Зевс, сестра на Деметра, Хестия, Посейдон и Хадес, майка на Арес, Еньо, Хефест, Хеба и Илития.

Подобно на много от своите братя и сестри, Хера също била погълната от Кронос, въпреки надеждата на Рея, че той ще се смили над най-малката си дъщеря. Нейната красота и любовта на Рея не изглеждали достатъчни, за да разубедят титана от неговите намерения.

Раждането и порасването на Зевс далеч от Кронос бил и краят на титана. Поднасяйки на Кронос специално вино, предизвикващо повръщане, Зевс спасил Хера и останалите погълнати богове. Те приели Зевс за техен лидер, който ги повел на 10-годишна война с титаните, предвождани от самия Кронос. Битка дълга и трудна, тъй като титаните били опитни бойци, но боговете бързо успели да усвоят изкуството на войната, което попречило дълго време на едната от страните да превъзхожда другата.

След дълго чаканата победа и разделянето на света между тримата братя –Зевс, Посейдон и Хадес, настъпили далеч по-спокойни времена. Неземната красота и бързия ум на Хера бързо привлякла върховния бог на Олимп, ала темпераментната богиня дълго време отказвала да се поддаде на неговото ухажване. Зевс решил да си послужи с хитрост, убеждавайки Хера да се съгласи да стане негова съпруга, ако той успее да я накара да признае чувствата си към него на глас. След няколко дни Зевс се преобразил в беззащитна кукувица, озовала се в покоите на Хера. Сърцето на богинята се свило при вида на малкото създание и тя се заела да се грижи за него. Не след дълго признала на глас колко привързана е към малката птичка, което било и постигнатата победа на олимпийския бог. Макар да била гневна и засрамена от брат си, Хера била толкова и впечатлена от хитростта, с която бе успял да я подмами и изпълнила нейната част от облога, ставайки не само съпруга на Зевс, но и върховна богиня на Олимп.

Многобройните афери на Зевс разкрили друга страна на богинята –тя посветила много от времето си да го наглежда и да прави живота на неговите любовници ужасен и тежък.


taken:
Poseidon
FC: Kellan Lutz

God of the Sea, Storms, Earthquakes, Droughts, Floods and Horses, King of Atlantis, The Earthshaker,  The Stormbringer

Посейдон е един от дванадесетте Олимпийски богове; пето дете на Кронос и Рея, роден след сестрите си –Хестия, Деметра и Хера и брат си –Хадес. Той е бог на моретата и океаните, земетресенията, ураганите, наводненията, бурите и конете.

И той, подобно на повечето деца на Кронос и Рея прекарал детството си в корема на титана, погълнат малко след раждането си заради страха на Кронос, че един ден ще бъде надвит от свое отроче. След раждането на Зевс, неговото скришно порасване далеч от Кронос и подмамването му да пие специално вино, идва и спасението за погълнатите богове. След тежката и продължителна битка с титаните и дългоочакваната победа тримата братя –Зевс, Посейдон и Хадес си разделили света. За Посейдон останали моретата и океаните. И въпреки, че Зевс бил признат от всички богове за върховен, често се случвало между него и Посейдон да се водят спорове. Тъй като караниците им били опасни за света и вече установения ред, Рея предложила на Посейдон да напусне Олимп и да се отправи към своите новопридобити владения, а именно –царството на моретата и океаните.

Още в началото на своето царуване над моретата и океаните Посейдон започнал да си търси съпруга. Вниманието му бързо било привлчено от красивата Амфитрита –една от нереидите. Богът бил толкова пленен от нейната красота, че нейния отказ от предложението и последвалото бягство съкрушили Посейдон. Получил помощ от един делфин, той успява да намери богинята и да я накара да премисли. В знак на благодарност делфина бил поставен на небето, като съзвездие.

Амфитрита и Посейдон имат три деца, едно от които е Тритон. Въпреки брака им, богът на моретата и океаните има афери и извънбрачни деца.


taken:
Demeter
FC: Hayley Atwell

Goddess of Agriculture and Fertility, Goddess of Sacred Law and the Harvest, Goddess of the Seasons

Деметра е богиня на земеделието, жътвата, плодородието и сезоните. Именно богинята научила простосмъртните на земеделие, след като дала на Триптолем семена пшеница, които по-късно били разпръснати по целия свят. Това, както и прозвището „носителка на сезоните“ я правят изключително важен бог. Тя е второ подред дете на Кронос и Рея и майка на настоящата невеста на Хадес – Персефона. Често е забелязвана да пътува из света на боговете и смъртните в златна колесница, теглена от два дракона –близнаци.

Нейното детство също било сполетяно от лоша съдба – Кронос погълнал Деметра, заедно с други свои деца, принуждавайки боговете да прекарат дълго време в корема му. Всичко това –до раждането и порасването на Зевс, който успял да надхитри титана, давайки му вино, което предизвиквало повръщане. Именно така Деметра и останалите били измъкнати от корема на Кронос. Последвала дълга и ожесточена битка, в която боговете трябвало да изучат изкуството на войната. Макар доста време да липсвало доказателство за неуспорим победител, скоро Зевс повел своите братя и сестри към категоричен разгром на Кронос и неговите титани.

След като бурните времена отминали и Зевс, Хадес и Посейдон си разделили света, между повечето богове настъпило спокойствие. Деметра се оказала първата богиня, хванала вниманието на своите братя – Зевс, Хадес и Посейдон, тъй като и нейната красота била уникална и несравнима. Тя дълго време отказвала всички предложения за брак, решена да се отдаде напълно на своите задължения като богиня на земеделието, жътвата, плодородието и сезоните.

След упорито ухажване от страна на Зевс, той най-сетне успял да прелъсти Деметра. Тяхната връзка продължила известно време, водейки до появата на Персефона – тяхната дъщеря. Дори след края на аферата между върховния бог и Деметра, тя запазила щастието в сърцето си, тъй като Персефона се превърнала в най-ценното за богинята.

Но Зевс не е единствения бог, който успял да прелъсти Деметра. Богинята зачева и от Посейдон – близнаците Деспина и Арейон (безсмъртният жребец). Също така, богинята се влюбва и в простосмъртен – Ясион, но любовта им приключва трагично, след като Зевс убива възлюбения на Деметра от ревност. Въпреки всичко богинята ражда син от Ясион.


taken:
Hades
FC: James Franco

God of the Dead and Wealth, Lord of the Underworld, The Rich One, The Silent One, The Hospitable One

Хадес е бог на мъртвите, на богатствата и изобилието, Господар на Подземния свят. Един от "Големите Трима", най-големият син на титаните Кронос и Рея, чичо и съпруг на красивата Персефона.

Роден е след сестрите си Хестия, Деметра и Хера и както всичките си братя и сестри прекарал голяма част от живота си в стомаха на собствения си баща, защото Кронос се страхувал, че като богове - по-силни, по-красиви и могъщи - децата му някой ден биха го свалили от трона му, както той бе сторил със своя баща. Зевс, представяйки се като виночерпец на Краля Титан, надхитрил баща си и освободил братята и сестрите си.

След победата над Титаните и като нови господари на Земята, тримата братя Зевс, Посейдон и Хадес си разделили света, като на Хадес се паднал Подземния свят. За негово съжаление собствените му роднини и племенници изпитвали известен страх от Хадес, което довело до изключително рядкото му присъствие на Олимп, поради липса на покана от брат му (освен по време на Зимното Слънцестоене - най-тъмния ден от годината). Въпреки това чрез властта на Подземния свят, Хадес се сдобил и с власт над всички благородни метали и камъни под земята ставайки по-богат от всеки Олимпиец. Смъртните и полубоговете толкова се страхували от него, че много рядко споменавали името му на глас и вместо него използвали "Богатия", "Мълчаливия" или "Гостоприемния".

Отделен от олимпийското си семейство, Хадес бил много самотен и изпитвал нуждата от съпруга, която да запълни празнината. Един ден зърнал младата богиня Персефона, дъщеря на Зевс и Деметра, чиято красота и нежност спечелили неговото възхищение. Наблюдавал я дълго време носейки своя Шлем на Мрака, който го правел невидим, потъвайки още и още в чувства към нея. Докато накрая не се решил да я отвлече появявайки се от бездна в земята на своята колесница. Скръбта на Деметра по най-ценното й довела до катастрофални последствия - посевите завехнали, овошките не раждали плодове и народът започнал да измира от глад. Тогава Зевс склонил и предложил Персефона да прекарва половината месеци от годината с майка си, а останалата в Подземния свят със съпруга си.

Но колкото и да обичал Персефона, Хадес бил ужасно самотен, докато била при майка си, което довело до редица негови афери, които всеки път приключвали зле. Например когато се влюбил в красивата океанида Люке, ревнивата Персефона я превърнала в топола. По-късно когато красива нимфа на име Минте се хвалела колко силна е любовта на Хадес към нея и колко по-красива е от Персефона, разгневената кралица на Подземното кралство се явила пред нея и я превърнала в стръкче мента.


wanted:
Hestia
FC: Janet Montgomery

Goddess of the Hearth, Home, and Family, Guardian of Elpis, The Last Olympian

Хестия е най-голямото дете на Кронос и Рея и богиня на дома, семейството и семейното огнище. Тя получава първия дар от всяко жертвоприношение във всяко домакинство.

В началото Кронос изглеждал склонен да бъде добър баща за разлика от Уран, но в последствие бързо осъзнал, че Хестия не е титанида, а по-могъщо и красиво безсмъртно същество - богиня. От страх, че Хестия може да го свали от трона след време, Кронос я погълнал цяла за ужас на Рея. И така тя прекарала детството си в стомаха на баща си заедно с по-малките си сестри и братя. В резултат от хитростта на Зевс, Кронос започнал да връща всичко в обратен ред - първо камъкът представен за Зевс, след това Посейдон, последван от Хадес, Хера, Деметра и накрая самата Хестия. Всичките петима били пораснали и напълно съзрели в стомаха на Кронос.

Боговете избрали планината Олимп за свой дом, където старшите циклопи построили великолепни палати за всеки от тях. Малко по-късно братята на Хестия си разделили властта над света, а самата тя за разлика от роднините си била смирена и никога не жадувала за сила и власт. След много години, когато Дионис бил провъзгласен за един от Олимпийците, Хестия доброволно отстъпила трона си на него и се заела със задачата да се грижи за свещеното огнище на Олимп. Също като майка си Рея, Хестия била много добросърдечна и мила, с което спечелила любовта на цялото си семейство и никой от останалите богове не би се карал с някого в нейно присъствие. Но по време на големи семейни вражди на Олимп, всеки можел да седне до огнището заедно с Хестия, чието присъствие било достатъчно, за да смекчи гнева на другия бог и да го успокои. Тя била съпричастна към всичките си роднини - дори Хадес - и техните деца; грижела се за тях, съветвала ги, насърчавала ги и подкрепяла всеки бог и богиня на Олимп. Била единствения Олимпиец, който се разбирал с всички останали, дори с Арес.

Но за разлика от Рея, която била титанидата на Майчинството, Хестия никога не пожелала да се омъжи или да стане майка, затова отхвърлила няколко ухажора. Малко след това Зевс, който страшно много се възхищавал на сестра си, й позволил да остане вечна девица и заедно с Посейдон и Аполон се заклел да накаже всеки, който някога се опита да я ухажва в бъдеще. Следователно Хестия запазила статута си на Девствената богиня на Огнището. По-късно дарила част от огъня в олимпийското огнище на титана Прометей, който желаел да го дари на хората.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 6194
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Olympian Gods

Писане by dionysus; on Съб 11 Ное 2017 - 19:13

taken:
Ares
FC: Henry Cavill

God of War and Violence, God of Battlelust and Rage

Арес е богът на войната, насилието, жаждата за битка и гнева. Той е едно от малкото деца на върховните олимпийски богове – Зевс и Хера. За разлика от Атина, олицетворяваща честната и справедливата война, Арес е лицето на коварната, жестока и вероломна война. Неговата любов към насилието и битките надминавала това на всеки друг безсмъртен, което смущавало голяма част от останалите богове, които предпочитали спокойствието и мира. Въпреки това Арес е избран за един от олимпийските богове, като мнозина вярват, че това решение е обосновано единствено защото родителите му са Върховни богове.

Арес доста често участвал в конфликтите на простосмъртните, дарявайки сила само на онази страна от конфликта, която подкрепя. „Благословията“ на Арес често дарявала смъртните с непобедимост в битка.

Макар да притежава сила и завидни бойни умения, Арес често е побеждаван от други безсмъртни врагове. Неговият полубрат – Херкулес – го е побеждавал в битка два пъти. Първия път – унищожавайки ризницата му, а втория път – с помощта на Атина. По време на Троянската война се съюзява с троянците, въпреки обещанията към Хера да подкрепи другата страна. За това свое действие Арес бива ранен от смъртния герой Диомед, отново благодарение на Атина. След като Зевс разрешава открито олимпийските богове да се намесват във войната, богът на войната предизвиква Атина, само за да бъде повален отново. Въпреки тези свои загуби Арес е участвал смело в доста войни, доказвайки напълно защо е бог на войната.

Аферата му с Афродита прекъсва и се възобновява на няколко пъти през вековете. Резултат от техните страсти са Антерос, Ерос, Хармония, Химерос и близнаците Деймос и Фобос. Въпреки унижението, което преживяват, когато Хефест ги завързва и води останалите олимпийски богове да им се присмеят, връзката на Афродита и Арес е прекалено силна и пътищата им продължават да се преплитат.taken:
Athena
FC: Gal Gadot

Goddess of Wisdom and Strategy, Goddess of Arts and Crafts, Goddess of Battle and Reason

Атина е девствената богиня на мъдростта, занаятите и военната стратегия. Тя е дъщеря на Зевс и Метида, а нейни символи са совата, Егида (щит с лицето на горгоната Медуза), маслиновото дърво и змията.

Много отдавна било казано в пророчество, че Метида щяла да даде живот на син по-могъщ и от баща си - Зевс. За да предотврати раждането, Зевс измамил Метида да приеме формата на муха и я погълнал. Това което не знаел Зевс било обаче, че Метида е бременна с дъщеря им. След време започнал да изпитва непоносими главоболия, затова Хефест му предложил да разцепи главата му с шило и чук, за да го облекчи. И докато повечето от останалите олимпийци държали здраво Зевс върху трона му, Хефест създал пукнатина в черепа му, достатъчна за да може Атина да се измъкне, след което израснала пред очите на всички за тяхно удивление. След това Хефест зашил цепнатината в главата на баща си.

Въпреки опасенията на останалите богове, Зевс настоял всички да приветстват Атина и недълго след това тя станала част от Олимпийците. Научила гърците на редица умения съществени за тяхната еволюция, като математика, оползотворяване на рогатия добитък за оран и занаяти като например тъкането. Също така изобретила юздата. Въпреки че е богинята на бойните стратегии, Атина не се наслаждавала особено много на битките, а ги приемала като неизбежна необходимост и била по-вглъбена в това да намали броя на пострадалите и да осигурява победа чрез мъдри стратегии. Оттогава бързо се превърнала в любимата дъщеря на Зевс.

През вековете Атина имала редица съперничества и спорове, най-известно от които с Посейдон. Двамата спорели за това кой ще бъде патрон на Атина (която по онова време наричали Атика). Лидерът на града помолил боговете да представят дарове за новопостроения град. Посейдон ги дарил със солена вода и коне, докато Атина им дала маслиновото дърво. И тъй като маслиновото дърво било по-полезно от солената вода и конете, лидерът провъзгласил Атина за богиня патрон на града. Храмът Партенон бил построен, а градът взел името й в нейна чест. Друга кавга между тях е тази, в която Атина превърнала една от възлюбените на Посейдон в гарван. В резултат на това разгневеният Посейдон завел Медуза в храм на Атина. В гнева си тя превърнала Медуза в грозно създание, което било прокълнато да превърне в камък всекиго, който погледне в очите й. За това, че сестрите на Медуза били помогнали да се промъкне в храма на богинята, те също били трансформирани. Трите сестри станали известни като "Трите Горгони".

Преди много лета смъртната Арахна предизвикала Атина в тъкане. Атина се преобразила в образа на старица, за да предупреди Арахна, че е глупаво и дръзко да предизвиква богиня, но Арахна настоявала и се обложила, че ако загуби, ще приеме всяко наказание. Разгневена, Атина се разкрила пред нея и приела предизвикателството, тъй като самата тя била изобретила тъкането. Всяка една извезала гоблен - този на Атина изобразявал Боговете заедно в слава и равнодушие, докато този на Арахна осмивал Боговете. Богинята била толкова разгневена от тази преднамерена обида, че унищожила гоблена и била провъзгласена за победител. В срама си Арахна се обесила. Чувствайки се отговорна за смъртта й, Атина се смилила над нея и я превърнала в паяк, така че тя и всички нейни деца да бъдат експерти тъкачи завинаги. В днешно време всички деца на Атина притежават арахнофобия, защото всеки паяк е наследник на Арахна.taken:
Apollo
FC: Charlie Hunnam

God of the Sun, Light, Healing, Music, Poetry, Archery, Reason and Prophecy

Аполон е богът на Слънцето, светлината, лечението, музиката, поезията, стрелбата с лък, разумът и пророчествата. Той е син на Зевс и титанидата Лето и брат близнак на богинята Артемида, с която са познати като Близнаците Стрелци. Описван е като бог, който тегли Слънцето около Земята на златната си колесница. Когато Лето била бременна, ядосаната на съпруга си Хера забранила на титанитадата да роди на острови и или континентална земя. За щастие плаващият остров Делос се превърнал в убежище за Лето, където с помощта на всички богини, които умолявали Хера да позволи на дъщеря си Илития, богинята на раждането, да посети Лето, тя най-накрая дала живот на Артемида, а девет дни по-късно и на Аполон. На четиридневна възраст Аполон помолил Хефест за златен лък и набор от стрели, с които да убие Питон - чудовището, което Хера изпратила да преследва майка му. Богът на Слънцето положил основите на Светилището в Делфи като компенсация за смъртта на Питон, той като бил дете на Гая и тя се оплакала на Зевс за деянието на Аполон. Също така организирал Питийските Игри и нарекъл своя оракул Пития в чест на великия си враг.

Веднъж Аполон зърнал Ерос в образа на дете играейки със своите лък и стрели и намерил гледката за толкова хумористична, че избухнал в смях и се подигравал на младия бог на любовта, който решил да му даде ценен урок. На следващата вечер докато Аполон се разхождал близо до реката в Тесалия, Ерос изстрелял любовна стрела право към сърцето му, принуждавайки го да се влюби моментално и безпомощно в красивата наяда Дафне, която се къпела наблизо. Богът се доближил и се помолил за ръката й, но Дафне се била отрекла от мъжете заради безбройните истории и легенди за това как ухажвани от богове много жени свършвали трагично. Но след като отказала, Аполон се втурнал след нея. Когато се уморила Дафне се помолила на Гая за помощ, затова богинята се смилила над нея и я превърнала в Лаврово дърво точно преди Аполон да я прегърне в обятията си. С разбито сърце по красивата наяда, богът на Слънцето заявил, че дори тя да няма как да бъде негова жена то все пак ще я почита. Затова превърнал Лавровото дърво в символ на победата и започнал да носи корона от нейните листа.

Също така се вярва, че Аполон е спечелил първите Олимпийски игри организирани в чест на победата на Зевс над Кронос, които първоначално били игри само за боговете. Победил Арес в борба и Хермес в надбягване. Затова древните гърци окичват с лаврови венци победителите понеже Лавърът е свещеното дърво на Аполон.taken:
Artemis
FC: Caity Lotz

Goddess of the Hunt and the Wilderness, Goddess of Chastity and Maidenhood, Goddess of the Moon

Артемида е 4612-годишната девствена богиня на лова, Луната, целомъдрието, животните и дивото. С нейния брат близнак Аполон са познати като Близнаците Стрелци. Слугините на Артемида са познати като "Ловците на Артемида" - група девойки обърнали гръб на мъжете и дали клетва във вярност на богинята. Дъщеря на Зевс и титанидата Лето, Артемида е родена девет дни преди своя близнак.

Почти веднага след раждането си Артемида пораснала до размерите на шестгодишно момиче и помогнала за израждането на Аполон. След това помолила Хестия да я заведе на Олимп, където да се срещне с баща си. Зевс я приел с огромна обич и се заклел в реката Стикс, че ще изпълни всяко нейно желание като подарък за рождения ден. Богинята си пожелала да остане девица завинаги, лък и стрели, дружинка от последователи и ловни кучета. Превърнала се в богинята на лова и дивата природа, а също и патрон на бременните жени и младежта. Старшите циклопи изваяли сребърните лък и стрели на Артемида, а Пан й подарил ловните кучета. Последователите й се състояли в група от около осемдесет девици - от простосмъртни до нимфи - двадесет от които винаги ловували лично с богинята. В днешно време в редиците на ловците се приемат и момчета, които дават клетва отричайки се от първичните си мъжки инстинкти.

Веднъж привечер ловецът Актеон се натъкнал на къпещите се Артемида и ловджийки. При вида на голата богиня той мигновено се влюбил в Артемида и разкрил присъствието си пред нея. Заявил желанието си да се ожени за нея и онова, което я разгневило най-много било изказването на Актеон, че "трябва да я притежава". За наказание Артемида го превърнала в елен и наредила на собствените си ловни кучета да го преследват и разкъсат.

Сиприот бил друго злочесто момче, което зърнало богинята докато се къпела. За разлика от Актеон обаче, Сиприот паднал на колене и се помолил на Артемида за милост. Въпреки това Артемида искала да го убие задето я е видял гола. Но като закрилник на младежта и на децата тя решила да му даде шанс да запази живота си, но уловката била той да приеме да бъде момиче. Оставен без особен избор, Сиприот бил превърнат в момиче и се присъединил към Ловджийките.

Любимата последователка на Артемида била Калисто - красива девойка, която била хванала окото на Зевс. Той се явил пред нея в образа на Артемида и се опитал да я прелъсти. Но когато обърканата Калисто го отблъснала Зевс разкрил истинската си форма и получил насила желаното. Веднъж след дълъг лов Артемида и ловджийките решили да разпуснат с плуване. Когато Калисто отказала да се присъедини, богинята забелязала, че е бременна и настояла да разбере кой е отнел девствеността й. Когато Калисто й разказала обаче, Артемида нямало какво да направи срещу мощта на собствения си баща. Затова заявила, че ще позволи на Калисто да се оттегли мирно и да се установи някъде другаде; да започне нов живот. Богинята превърнала плачещото момиче в мечка и й казала да си тръгне или да срещне смъртта си. В края на краищата Калисто родила син на име Аркас, но била убита по-късно от Ловджийките. В нейна чест Зевс я превърнал в съзвездието "Голямата мечка".taken:
Hephaestus
FC: Jason Momoa

God of Fire, the Forge, and Volcanoes, Lord of Craftsmen and Smiths, Blacksmith of the Gods

Хефест е богът на ковачниците, огънят, технологиите, занаятчиите, скулпторите, вулканите и ковачите. Неговите символи са брадва, наковалня, чифт клещи, чук и огън.

Поради неверността на Зевс, Хера била бясна на съпруга си. Затова сама вдъхнала живот на Хефест. Той бил грозно деформирано дете и когато Хера зърнала нелицеприятния си син го захвърлила от планината Олимп осакатявайки го завинаги. След това пуснала слухът, че именно Зевс го е хвърлил от Олимп. Хефест се приземил в морето, където бил открит и отгледан от Тетида - милосърдна нереида. Жестокостта на Хера обаче не спряла да го преследва и ден след ден жаждата му за мъст нараствала.

След като прекарал девет години под морето с Тетида, Хефест най-накрая се върнал на върха на Олимп на гърба на магаре. Когато нахлул в тронната зала, всички богове и най-вече Хера и Арес замлъкнали в шока си. Със себе си Хефест бил донесъл великолепни нови тронове за всички Олимпийци. Този на Хера бил изработен от блестящ полупрозрачен син елмаз, изглеждайки на практика грандиозен. Впечатлената Хера побързала да седне на него и мигновено била плътно прикована от невидими и нечупливи вериги. Веригите стегнали Хера толкова силно, че не можела да диша и цялата й божествена кръв започнала да се стича към ръцете и краката й. Арес и Хермес се опитали да убедят Хефест да освободи майка си, но той останал все така упорит и неумолим. Сетне най-малкият му полубрат Дионис решил да вземе мерките в свои ръце. Той започнал да посещава Хефест в ковачницата му и мирно да бъбри с него. От дума на дума боговете се сближили и седмица по-късно Дионис запознал Хефест с виното. Най-накрая успял да убеди нетрезвия бог да прости на Хера и го върнал обратно на Олимп върху гърба на магаре. Там Хефест заявил своята прошка към жестоките деяния на Хера и я освободил. След това майка и син се помирили.

Като Ковачът на Олимпийците, Хефест скоро създал и металния гигант Талос, Колхидските бикове и редица други сложни произведения, които били негова специалност, като например не проницаемата и неуязвима броня на Ахил.

Когато помогнал на Зевс да изкара Атина от главата си, Хефест развил силни чувства към младата богиня, най-вече защото имали общи интереси към изкуствата, занаятите и склонността да разрешават механически проблеми. За негово нещастие обаче Атина като една от девствените богини не споделяла чувствата му и не желаела да се омъжи. Но болният от любов Хефест решил да бъде настойчив и започнал да върви подире й и да се опитва да я ухажва. Когато най-сетне се хвърлил към нея, богът обвил ръце около кръста на Атина и със сълзи на очите заровил лице в полите й. По време на това част от божествените му пот и сълзи се стрили в оголения крак на Атина, където полите й се раздалечавали, което я раздразнило. Богинята го сритала силно и избърсала потта и сълзите му с парче плат, след което го захвърлила от Олимп и побегнала.

Парчето плат съдържащо есенцията и на Хефест, и на Атина се превърнало в момче на име Ериктоний - смъртно дете на двама богове. Атина го поставила в дървен сандък заедно с магическа змия с целта един ден силите на Ериктоний да процъфтят и той да стане безсмъртен. След това занесла сандъкът в Атинския Акропол (най-свещеното за нея място) и го дала на дъщерите на Кекропс с предупреждението да не го отварят. Въпреки че принцесите дали обещание, любопитството им ги обладало още на другия ден и те отворили сандъка. Когато видели Ериктоний и змията те полудели и скочили от скалите на Акропола, политайки към смъртта си. В резултат на това заклинанието било развалено преди Ериктоний да стане безсмъртен и змията изпълзяла надалеч принуждавайки Атина да го отгледа сама. В крайна сметка богинята стоварила отмъщението си върху бащата на девойките, Кекропс, когото порасналият Ериктоний прогонил и чийто Атински трон узурпирал.taken:
Aphrodite
FC: Emilia Clarke

Goddess of Love and Beauty, Goddess of Lust and Sexuality, Goddess of Desire and Pleasure, Lady of the Doves

Афродита е богинята на красотата, любовта, похотта, удоволствията и сексуалността. Сред някои е известна и като богиня на плодородието, пролетта и живота. Известна е и още като „най-красивата сред всички богини“. На нейната любовна власт са подвластни и богове, и хора. Единствените, които не се поддават на нейните сили са Атина, Артемида и Хестия. Богинята е винаги обкръжена от рози, анемонии, нарциси и лилии, което само допринася за обстановката, която донася самото ѝ присъствие.

След като Кронос унищожава Уран и хвърля неговите останки в морето, на бреговете на Пафос се образува морска пяна, от която е родена и самата богиня.

Макар да е суетна, раздразнителна и обидчива, Афродита е една от малцината богове, които са женени. Зевс се опасявал, че нейната неземна красота би могла да се превърне в повод за много свади. Голяма част от боговете били привлечени към нея, което не оставало незабелязано и от богините. Именно тези негови страхове го мотивирали да ѝ избере съпруг, а именно –Хефест, мрачния бог-ковач. Въпреки, че Хефест е известен, като един от най-уравновесените и спокойните богове, красивата богиня е привлечена от избухливия бог на войната – Арес. В резултат от тяхната афера се родили Антерос, Ерос, Хармония, Химерос и близнаците Деймос и Фобос. Но Арес не бил единствения бог с когото Афродита е имала афера; други, споделили ложето си с нея били и Дионис, Хермес и мнозина смъртни мъже, от които също родила деца. Ала невярната съпруга на Хефест не успяла да скрие всички свои изгори от очите на бога-ковач.

Разгневен, след като хванал Афродита и Арес заедно, Хефест решил да си отмъсти. Използвайки мрежа, той успял да ги прикове заедно и довел всички Олимпийски богове, за да им се присмеят. Унижени и засрамени, прелюбодейците обещали да прекратят своята връзка, но бързо забравили своето обещание и продължили аферата си.taken:
Hermes
FC: Aaron Tveit

God of Messengers, Travelers, and Thieves, Messenger of the Gods, God of Roads and Merchants

Хермес е богът на пътищата, бързината, вестоносците, търговията, пътуването, крадците, търговците и атлетите. Негов символ е Кадуцей.

Родил се е малко след първата Титанска война. Баща му е Зевс, а майка му - най-възрастната плеяда, Мая. Той съзрял изключително бързо и няколко минути след раждането си откраднал кравите на Аполон и изобретил лирата. Дори измислил хитър начин, с който да прикрие престъплението си: вързал снопчета трева около краката на кравите и ги извел заднешком от пасището създавайки илюзията, че нещо заведено там, но не и изведено от там. Въпреки това Аполон разбрал и потърсил справедливост от Зевс. Изправен пред баща си на Олимп Хермес се опитал да очарова Зевс в посока да го освободи казвайки, че е просто едно невинно новородено. Не заблуден, но все пак развеселен от смелостта и остроумието на детето, Зевс заставил Хермес да компенсира загубата на Аполон, което той направил като у представил лирата в замяна на златната му тояга, меч и познания в изкуството на пророчеството. Когато пораснал напълно, Хермес бил провъзгласен за вестителят на боговете. И като такъв Хермес често служел като пряка връзка между боговете и света на смъртните. В резултат на това Хермес се превърнал в единствения висш Олимпиец, който свободно влиза във владенията на всеки друг бог без да се нуждае от покана. Една от задачите му е да води повечето от душите на мъртвите при Харон в Подземното царство.

След погромът на Зевс в първата му битка с чудовищния бурен гигант Тифон, Хермес открил обездвиженото и увредено тяло на баща си, тъй като Тифон бил изтръгнал божествените му сухожилия, и го занесъл в пещера с помощта на нисш бог-сатир на име Египан. След като Египан подвел Тифон да върне сухожилията на Зевс, Хермес ги свързал с тялото на баща си с помощта на внимателни удари с мълниите, които върнал от гиганта.

Когато неговия нечистокръвен полубрат Персей получил невъзможната задача да обезглави Медуза, Хермес незабавно се притекъл на помощ, носейки му магически разширяваща се торба, чифт крилати сандали подобни на неговите и реплика на Мрачния шлем на Хадес. Обяснил на полубога как да използва всички тези неща и го посъветвал първо да посети сестрите Грей, тъй като те били единствените, които знаят местонахождението на тайното леговище на Медуза.

Когато баща му решил да създаде неустоимата Пандора, за да накаже Епиметей за деянията на брат му Прометей, Хермес помогнал като дарил момичето с хитрост, което помогнало ужасно много в крайна сметка тя да отвори своя питос (кутията на Пандора).

По време на Троянската война Хермес застанал на страната на троянците и предал Зевсовата заповед на Ахил да върне тялото на Хектор на баща му Приям. По-късно помогнал на героя Одисей срещу Цирцея, а по-късно казал на Калипсо или да го освободи, или да посрещне гнева на Зевс.taken:
Dionysus
FC: Sebastian Stan

God of Wine, Madness, Theater, and Vegetation, Director of Camp Half-Blood, Member of the Council of Cloven Elders

Дионис е богът на гроздобера, виното, лудостта, веселбите, екстаза и театъра. Познат е още като г-н Д, директорът на Лагера на нечистокръвните, назначен като такъв от баща си Зевс като наказание за ухажването на забранена нимфа.

Често е наричан "роденият два пъти" поради обстоятелствата около раждането му. Майка му била смъртна жена на име Семела, дъщеря на тиванския крал Кадъм. Той е единствения Олимпиец със смъртен родител и единствения от тях роден като полубог.

Като при всички актове на невярност от страна на Зевс, Хера се изпълнила с ревност, когато научила, че Семела носи детето на Зевс. Преобразила се като старица и накарала Семела да започне да се съмнява, че бащата на детето й наистина е Зевс. Все още преобразена Хера убедила Семела да помоли Зевс да разкрие истинската си форма и за да е сигурна, че ще го направи, да се закълне в реката Стикс, която е свещена за боговете и никой не може да развали клетвата си в нея. Зевс се опитал да избегне ситуацията, но накрая се примирил и се заклел в реката и когато се разкрил пред Семела тя изгоряла до пепел. Зевс успял да спаси отрочето, зашивайки го към бедрото си докато не се родил в цял ръст няколко месеца по-късно. Полубог, също като Херкулес и Персей.

Когато бил още млад, Зевс изпратил Дионис заедно с Хермес. Той го завел при крал Атамас и жена му Ино, лелята на Дионис. Заставил ги да го отгледат като момиче, за да го скрият от презрението на Хера. Когато бил на три Хера го открила и се отървала от пазителите му като изпратила лудост на цялото семейство, а той се спасил единствено защото Зевс го превърнал в коза, за да го скрие. След това момчето било отведено от дъждовните нимфи от Ниса. Те го отгледали през детството и в отплата за грижите им Зевс ги превърнал в съзвездието Хиадите. Когато пораснал, открил виното. Тогава Хера успяла да го пропие с лудост, което довело до неговото лутане из света. Рея го излекувала и го научила на своите религиозни ритуали, което довело до броденето му из Азия, учейки населението да култивира лози и асми.

Бил невероятно красив като млад мъж, готов и нетърпелив за предизвикателства. По-късно казал, че не е ставал за нищо друго освен да произвежда вино. Хората в селището му се присмивали, не знаейки за неговото наследство, баща му или в какво ще се превърне някой ден. По-късно, когато Дионис бил поканен на Олимп, Хестия доброволно отстъпила златния си трон, за да се избегнат конфликти. След това Дионис спасил майка си от Хадес и тя станала богиня на Олимп под името Тиона. Когато Тезей изоставил Ариадна спяща на Наксос, Дионис я намерил и се оженил за нея. Когато починала, той слязъл в Подземното царство, за да я спаси и да я прибере на Олимп, където я дарил с безсмъртие. Веднъж бил дегизиран като смъртен на един бряг, когато група моряци го забелязали. Помислили, че е принц и опитали да го отвлекат и да искат откуп за него или да го продадат като роб. Опитали се да вържат ръцете зад гърба му, но никои въжета не можели да го задържат вързан за стълба. Вярва се, че материалът, от който са били изработени тогава е бил близък до този на лозите и отказвали да го задържат в капан. Дионис се превърнал в лъв и призовал мечка на борда. Тя убила всички, до които се докопала, а онези, които успели да скочат от палубата били превърнати в делфини в знак на милост. Единствения оцелял бил кормчията, която още в началото го разпознал като бог и се опитал да спре другарите си.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 6194
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите