Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» I don't care if you love me. You make me numb.
Yesterday at 10:21 pm by Athena;

» Запазване на лик
Yesterday at 7:09 pm by Athena;

» monsters that can’t be killed. But I don’t believe in that…
Yesterday at 6:36 pm by Athena;

» Callista Lennor
Yesterday at 6:14 pm by phobos;;

» Съобщения
Yesterday at 3:56 pm by dionysus;

» warrior princess.
Yesterday at 12:34 pm by phobos;;

» Отсъствия
Yesterday at 10:53 am by Nehemia Marseilles.

» paint it, black
Yesterday at 8:18 am by dionysus;

» We all can be only who we are, no more, no less.
Пон Ное 20, 2017 8:36 pm by Nehemia Marseilles.

Кой е онлайн?
Общо онлайн са 2 потребители: 1 Регистриран, 0 Скрити и 1 Гост

Morpheus.

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 31, на Пет Юни 23, 2017 1:55 am
Хижи и Лагерници
Cabin #1 (Zeus) - 1/4
Cabin #2 (Hera) - 0/0
Cabin #3 (Poseidon) - 2/4
Cabin #4 (Demeter) - 1/10
Cabin #5 (Ares) - 3/10
Cabin #6 (Athena) - 1/10
Cabin #7 (Apollo) - 1/10
Cabin #8 (Artemis) - 1/15
Cabin #9 (Hephaestus) - 0/10
Cabin #10 (Aphrodite) - 2/10
Cabin #11 (Hermes) - 2/10
Cabin #12 (Dionysus) - 1/10
Cabin #13 (Hades) - 3/4
Cabin #14 (Iris) - 0/10
Cabin #15 (Hypnos) - 0/10
Cabin #16 (Nemesis) - 0/10
Cabin #17 (Nike) - 0/10
Cabin #18 (Hebe) - 0/10
Cabin #19 (Tyche) - 0/10
Cabin #20 (Hecate) - 2/10
Cabin #21 (Persephone) - 1/10
Cabin #22 (Thanatos) - 1/10
Cabin #23 (Eris) - 1/10
Cabin #24 (Eros) - 2/10
Cabin #25 (Psyche) - 1/10
Cabin #26 (Phobos) - 3/10
Cabin #27 (Deimos) - 0/10
Cabin #28 (Enyo) - 1/10
Cabin #29 (Boreas) - 2/10
Cabin #30 (Zephyros) - 0/10
Cabin #31 (Notus) - 0/10
Cabin #32 (Eurus) - 0/10
Cabin #33 (Khione) - 0/10
Cabin #34 (Morpheus) - 1/10

Minor Gods

Предишната тема Следващата тема Go down

Minor Gods

Писане by dionysus; on Съб Ное 11, 2017 7:15 pm

Преди да поискате някой от тези герои се запознайте с правилата за воденето им (в последния раздел).

Taken:
Iris
FC: Margot Robbie

Goddess of the Rainbow, Messenger of the Gods

Ирида е богиня на дъгата. Тя предава "Ирида съобщения" между боговете, а ако е попитана учтиво и има достатъчно свободно време - за полубоговете също. Дъщеря е на Тавмант, един от дребните морски богове и океанидата Електра. Сестрите й са Харпиите. Тя също има сестра близнак Арке, която служила като предвестник на титаните в Първата война и била хвърлена в Тартар със своите господари, след като Зевс изтръгнал крилата й. Както слънцето обединява небето и земята, Ирида свързва боговете с човечеството. Тя пътува със скоростта на вятъра от единия край на света към другия, както и в дълбините на морето и Подземния свят. Тя е омъжена за Зефир, Бог на Западния вятър, а техният син е Потос. Ирида също притежава стомна, произхождаща от река Стикс и я използва, за да приспи този , който продължава да лъже, въпреки че е обещал да казва истината. Мълви се, че носи златни криле наподобяващи тези на пеперуда. Поради статута й на богиня на дъгата, Ирида често е подценявана, но нейните деца са доста могъщи.

Ирида съобщения - За да изпратиш Ирида съобщение на някого, трябва да откриеш или да създадеш по изкуствен начин дъга (по-лесно в днешно време с появата на водните пръскачки, които създават фина мъгла) и да хвърлиш златна драхма през нея, казвайки:

"О, Ирида, богиньо на Дъгата, приеми моя дар."

след което да назовеш името на онзи, с който искаш да се свържеш и адреса му.


wanted:
Hypnos
FC: Jesse Williams

God of Sleep

Хипнос е богът на съня. Син на Никс и Еребус, близнак на Танатос.

Много преди Троянската война Хера била гневна на Херкулес и убедила Хипнос да приспи Зевс, докато тя тероризирала героя. И Хипнос изпълнил молбата. Когато Зевс се събудил бил бесен. Издирвал Хипнос навсякъде и накрая го открил скрит в обятията на майка си Никс. Върховният бог преглътнал гнева си и само предупредил Хипнос да не опитва повторно подобни номера и го оставил ненаказан.

По време на Троянската война Хера искала да разсее Зевс от битката, за да помогне на ахейците, които вървели към загуба. Отново помолила Хипнос за помощ, но той отказал. В началото му предложила златен трон изкован от Хефест, но трябвало да вдигне цената, когато Хипнос й припомнил за последния път, в който дръзнал да направи заклинание на Зевс.

Докато се подготвял за новата си пакост, той накарал Хера да се закълне в искреността си. Съгласил се да измами Зевс в замяна на ръката на Паситея - една от грациите. Превърнал се в птица и преди да го види Зевс се скрил в клоните на дърветата на планината Ида. Стоял скрит докато Хера прелъсти Зевс. Когато бащата на боговете съборен от удоволствие и сън, Хипнос прелетял до Посейдон и го приканил да помогне на ахейците, докато брат му спи. Посейдон се впуснал между редиците на войните и ги повел напред. Най-накрая ревовете и зловещите крясъци събудили Зевс, но в този кратък период от време ахейците били обърнали хода на битката срещу троянците. Номерът на Хера бил успешен, а съпругът й никога не разбрал за ролята на Хипнос във всичко това.

Дворецът му представлява тъмна пещера, в която никога не проникват слънчеви лъчи и реката Лета тече близо до него. Хипнос е известен с ролята си в историята за Ендимион и Селена, титанидата на Луната. Когато Ендимион получил безсмъртие и вечна младост последствие от безкраен сън, той получил и дарбата да спи с отворени очи от Хипнос, за да може винаги да наблюдава възлюбената си Селена. Причината, поради която Хипнос го дарил с това била, че богът бил влюбен в младия принц и следователно така можел винаги да се взира в красивите му очи.


wanted:
Nemesis
FC: Liv Tyler

Goddess of Retribution and Vengeance, Goddess of Balance and Justice

Немезида е богинята на баланса, справедливостта, възмездието и отмъщението. Дъщеря на Никс и Ереб. Явява се главно като отмъстител на престъпниците и противник на високомерието.

Повечето от историите обаче не отразяват неблагочестивите актове на онези с комплекс за превъзходство, а най-вече център е отхвърлената любов. Именно дело на Немезида е отмъщението спрямо красивия Нарцис, който обърнал гръб на набор от нимфи заради своята егоцентричност. Немезида се уверила Нарцис да се влюби в собственото си отражение в кристалното езеро и с времето да повехне, прекарвайки години във взиране в самия себе си с копнеж. Тя също така взела участие когато боговете наказали правосъдно наядата Никая. Овчар на име Химнус се влюбил до уши в красивата нимфа, но тя желаела да остане девствена като част от свитата на Артемида и го застреляла право в сърцето. Подобно деяние разгневило Ерос и с помощта на Немезида, Хипнос и Дионис възмездието било раздадено, като Дионис прелъстил нимфата и тя забременяла с Телета, която по-късно станала символ на иницииращите ритуали по време на Дионосовите оргии.

В метафизични митове се споменава, че богинята създала яйце, от което се излюпили две двойки близнаци: Елена от Троя и Клитемнестра и Кастор и Полукс. Самото й име означава разпоредител на съдбата – нито добра, нито лоша – просто разпределена в равни пропорции за всеки според делата му.

Нейните символи са следните: везни, които измервали вината и символизирали равновесието между постъпките на хората и полученото възмездие; юздичка, която намеквала за необходимостта да се контролира поведението; меч, който красноречиво говори за наказанието; колесница, в която са впрегнати грифони – символ на бързото възмездие. Също така притежава черни криле.


wanted:
Nike
FC: Jennifer Lawrence

Goddess of Victory, Divine Charioteer

Нике е крилатата богиня на победата - и във военни, и в мирни конкуренции. Дъщеря е на титана от второ поколение Палант, ранното божество на войната и океанидата Стикс. Тя е сестра на Зелус („съперничество“), Биа („сила“, „насилие“, „принуда“) и Кратос („мощ“), които помагат в победите. Приема ролята на божествен колесничар.

Когато Зевс се подготвял да узурпира трона на баща си Кронос, той пратил вест до всички богове, призовавайки съюзници сред тях с обещание за почести и власт за онези, които му помогнат. Онези които се обърнели срещу него щели да посрещнат погром и да изгубят всичко. Стикс била първата богиня, която застанала до Зевс заедно с останалите океаниди и четирите й деца - Нике, Зелус, Биа и Кратос. По време на последвалата война, така наречената Титаномахия, Нике изпълнявала длъжността на колесничар на Зевс, водейки умело конете и колесницата му през бойните полета. Разбира се богинята на Победата доказала, че е избрала печелившата страна, когато Зевс взел наметалото символ на върховно божество от баща си. Помощта на Нике и роднините й била възнаградена с почести и перманентно място на планината Олимп близо до Зевс, където четиримата действали като преки пазители на трона му.

В последствие Нике често влизала отново в длъжността си на колесничар на върховния бог по време на войната срещу Гигантите и по време на въстанието на Тифон. По време на този бунт Тифон заплашвал самото съществуване на олимпийските богове и богини, поради което Зевс и Нике отлетели далеч от заплахата, където богинята постоянно успокоявала и вдъхновявала своя господар със словата си и повдигала духа му, насърчавайки го в битката му срещу Тифон, която в последствие спечелил. След войните Нике често е спътница на Атина и Арес, придружавайки ги в битките.


reserved:
Hebe
FC: Amber Heard

Goddess of Youth, Patron of Brides, Former Cupbearer of the Gods

Хеба е богинята на младостта и патрон на булките и чест спътник на Афродита. Дъщеря на върховните Зевс и Хера и бивш виночерпец на боговете, преди Ганимед да заеме позицията й. Съпруга е на героя, а след това и бог на мощта и смелостта и пазител на олимпийските порти Херкулес.

На Олимп, по време на пировете на боговете, Хеба изпълнявала ролята на виночерпка: сервирала амброзия и нектар. Впоследствие тази длъжност преминала към Ганимед, принцът отвлечен от баща й Зевс. Затова често я наричат още Ганимеда. След обожествяването на Херкулес, Хеба му била дадена за жена от Хера, като награда за подвизите му и като знак за помирение от страна на Хера, която го преследвала през целия му живот. Всеки роб, стъпил в храм на Хеба, получавал свобода. Тя се грижела за брат си Арес, като му приготвяла баните и го къпела и обличала, а също така и помагала на Хера да се качи в колесницата си. Тя изпълнила желанието на Йолас да бъде отново млад, за да може да се сражава с Евритей. Хеба родила две деца на Херкулес: братята близнаци Алексиарес и Аникетос. Преди много време богинята получавала златна драхма от всяко момче, което обличало мъжка тога за пръв път.

Като богиня на вечната младост Хеба посреща славните герои, когато стъпят на Олимп, подавайки им бокал с нектар, който мигновено ги връща в разцвета на тяхната младост и красота и ги дарява с безсмъртие като награда за спечелените битки и храбрите подвизи. И тъй като "да остаряваш в Рая означава да ставаш все по-млад", Хеба непрекъснато наливала на боговете от своя еликсир на вечния живот на всеки техен банкет, като всеки ден те пиели на големи глътки безкрайна и вечно възобновяваща се младост.

Хеба е една от богините на брачните церемонии и заедно със сестра си Илития, богинята на раждането, често придружават майка си Хера, Афродита, Грациите и Хармония на такива събития.


wanted:
Tyche
FC: Jillian Banks a.k.a. Banks

Goddess of Good Luck and Fortune

Тихе е богинята на късмета, шансовете и богатствата. Понякога е считана за четвъртата Мойра (съдба), но това е единствено защото често делата й се преплитат с това на Съдбите.

Като дъщеря на Океан и Тетида, Тихе е една от трите хиляди Океаниди. И докато тя дарява хората с добър късмет, често е не харесвана от Немезида, богинята на баланса, която смята, че Тихе е твърде щедра и затова изпраща лош късмет на онези, които са получили твърде много от Тихе. Богинята е върховно почитана в много от древните гръцки градове като патрон на добрия късмет и благополучие. Многобройни произведения на изкуството са създадени в нейна чест - статуи, карикатури и монети. Тихе се е превърнала и в олицетворение на вдъхновението за много хора през вековете - поети, скулптори, писатели, архитекти, философи и куп други творци.

Преимуществото във войните може да бъде определено именно от Тихе. И все пак не е нейно задължение да чувства умиление към онези от грешната страна на монетата. Казват, че във войната късметът е безпристрастен и победените трябва да понесат всичко, което злополучието е готово да им поднесе. Разбира се има и такива, които не са доволни от даровете на Тихе, а някои от тях дори се изпълват със завист към късмета на други. Тогава богинята ги наказва като им отнема онова, което дотогава не са оценявали, заплашвайки всичко постигнато от самите тях. Богинята се изпълва с горчивина към тях и както допреди дни ги е въоръжавала със самочувствието, че могат да превземат целия свят, то след злоупотребата им тя ги изпълва с мрачни мисли, карайки ги да се съмняват в самите себе си.


taken:
Hecate
FC: Eiza González

Goddess of Magic, Sorcery and Witchcraft, Goddess of Crossroads and Necromancy, Goddess of the Mist, The Dark Lady

Хеката е богинята на магическото изкуство, вещерството, кръстопътищата, тривиалното познание и некромантията. Дъщеря на титаните Астерия и Перс. Също така е богиня на Мъглата. Олицетворява тъмната страна на Луната и е свързана с неща като раждане, грижи за младежта, порти, врати и понякога промяна. Може да живее на Олимп, в океанските дълбини, в Подземното царство и на Земята.

Като трето поколение титанида Хеката се присъединява към Олимпийците в първата война срещу Титаните и запазва своята сила след погрома им.

Когато Персефона била отвлечена от Хадес, Хеката се намирала в пещера наблизо и била единствената, която дочула виковете на дъщерята на Деметра. Веднага се втурнала да се притече на помощ, но когато достигнала мястото, Персефона вече била отвлечена в Подземното царство. Не можела да определи кой е отвлечен или кой е похитителят, понеже магията й била по-слаба през деня. Несигурна какво да предприеме, титанидата решила да се върне в пещерата и да дочака вечерта, за да може да събере повече информация за случилото се чрез заклинанията си. Но и Зевс, и Хадес прикривали похищението със силна магия, пречейки на Хеката да научи повече.

След десет дни в търсене Хеката зърнала Деметра, която викала за дъщеря си наблизо. Незабавно събрала парченцата и на случилото се и се срещнала с Деметра, за да й сподели, че дъщеря й е отвлечена от непознат за нея бог. Това смутило още повече Деметра и в съжалението си Хеката предложила да помогне с факлите си, за да може богинята да освети пътя си в търсене на Персефона през нощта. През деня Хеката се прибирала в пещерата си, обещавайки да помогне отново на Деметра, когато се смрачи. В края на краищата Персефона била върната на майка й и в отплата за помощта Хеката получила своето място в Подземното царство, за да може да посещава Персефона и да й прави компания. Титанидата била повече от щастлива с това споразумение, тъй като мракът в Подземното царство подобрявал работата й с магия.

Пред първата война срещу Гигантите, Хеката била изправена пред Клитий, който бил създаден от Гая, за да абсорбира магията на богинята. Тя го победила като го запалила със собствените си факли.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 301
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Minor Gods

Писане by dionysus; on Съб Ное 11, 2017 7:16 pm

taken:
Persephone
FC: Lana Del Rey

Goddess of Springtime and Flowers, Goddess of fertility and young life, Queen of the Underworld

Персефона e богиня на пролетта, цветята, плодородието и младостта. Тя е дъщеря на Зевс и Деметра и съпруга на Хадес, което я прави кралица на Подземното кралство.

За разлика от другите деца на Зевс, Персефона няма отредена позиция в Олимп. Живее далеч от другите божества, сред самата природа преди дните на засаждане на семена и отглеждане на растения. Когато достигнала брачна възраст, няколко богове се опитали да я ухажват, но Деметра отхвърлила всичките им подаръци и скрила дъщеря си от компанията на олимпийските божества (казвала, че Персефона може да се омъжи за бога на лекарите). Така Персефона живяла мирно преди да стане кралица на Подземния свят, което не се случило, докато Хадес не я отвел в Подземния свят чрез скандалното й отвличане.

Отвличането й в Подземния свят - Хадес, чичото на Пефесефона, бил много самотен и желаел да си намери съпруга. Той наблюдавал Персефона в полетата и запленен от  нейната чистота и красота, се влюбил от пръв поглед. Персефона невинно беряла цветя с някои от приятелките й нимфи, когато Хадес се появил на колесницата си през бездна в земята, за да я отвлече. Животът замръзнал. Деметра, богинята на жътвата, търсела изгубената дъщеря навсякъде из земята, но без успех. Тогава Хеката, богинята на магията, казала на Деметра, че чула викът на Персефона и че може би е отвлечена. Тогава Деметра престанала да се грижи за Земята, посевите спрели да цъфтят и раждат прехрана за хората, които започнали да измират. Хадес бил решен да накара Персефона да го обикне и опитвал по какви ли не начини да спечели любовта й. Първоначално тя го ненавиждала, защото я отделил от майка й, но скоро започнала да се наслаждава от липсата на Деметра, тъй като преди никога не й е било позволявано да бъде далеч от нея. Хадес неистово желаел любовта на Персефона и първоначално се опитал да я купи с какви ли не подаръци, но накрая решил да посвети дните си в опити да я накара да бъде щастлива. Хеката често слизала в Подземния свят, за да прави компания на Персефона, а Хадес бил доволен, защото Персефона не била толкова депресирана или нещастна, когато Хеката била наоколо.

Най-накрая Зевс, притиснат от виковете на гладните хора и от другите божества, които също чували мъката им, принудил Хадес да върне дъщеря му Персефона. Въпреки че по правило на Съдбите, всеки който е ял или пил нещо от Подземния свят е обречен да остане там завинаги. Преди да я предаде на Хермес, Хадес подмамил Персефона да хапне шест семена от нар, което я принудило да се връща в Подземния свят веднъж на един сезон, всяка година. Когато Деметра и дъщеря й се съберат отново, Земята процъфтява с растителност и цвят, но в продължение на шест месеца всяка година, когато Персефона се завръща в Подземния свят, земята отново се превръща в пустош.


wanted:
Thanatos
FC: Michael Ealy

God of Death, Lieutenant of Hades, Reaper of Souls

Танатос е богът на смъртта, син на Никс и Ереб.

Наричат го още богът на мирната и ненасилствена смърт, за разлика от Керите - дъщери на Никс - които били олицетворение на бруталната и насилствена смърт.

По време на Троянската война Танатос и неговият брат, Хипнос, отнесли мъртвото тяло на Сарпедон от бойното поле в родината му, за да му дадат подходящо погребение. Сизиф често убивал гости и пътници, които нарушавали някои закони, които боговете въвели. Той имал деца с племенницата си, като предал братята си открадвайки престола им, което разгневило Зевс. Поради това Зевс заповядал на Танатос да го хвърли в Тартар. Танатос бил измамен от Сизиф, обаче, когато Сизиф помолил Танатос да му покаже как работят веригите. Танатос  му показал и така Сизиф го хванал в капан с тях в Тартар. Така Сизиф сложил край на смъртта, докато Арес не освободил Танатос.

След като крал Адмет и Алкестида се оженили в нощта на брака Адмет се е напил и забравил да даде жертвоприношение на Артемида. Тя се разгневила и  изпълнила  леглото му със змии, убивайки го. Въпреки това, Аполон, на когото Адмет служил цяла година, напил Мойрите и го спасил. Но някой трябвало да заеме мястото му. Тъй като никой друг не пожелал, Алкестида, която била вярна и любяща жена се пожертвала. Дни по-късно Херкулес присъствал на погребението й. Разгневен от това, той слязъл при в Хадес и се сборил с Танатос за живота на кралицата. Победен от силният полубог, Танатос се принудил да върне Алкестида обратно, вдъхвайки й живот.


taken:
Eros
FC: Matt Bomer

God of Erotic Love, Sexual Desire and Affection

Ерос е богът на любовта и сексуалното желание, син на Афродита и Арес. Ерос бил самотен и Арес и Афродита го дарили с брат на име Антерос, с когото да играе. Антерос е олицетворение на споделената любов. Също така той наказва тези, които презират любовта и чувствата на другите, и отмъщава за несподелената любов. Ерос бил доста пакостлив млад бог със златни стрели, изработени да причиняват любов и такива от олово, изработени да причиняват безразличие. Като бог на сексуалното желание, Ерос можел да забърка в неприятности не само хората, но и останалите богове. Самият Аполон веднъж си изпатил само защото се присмял на Ерос.

Един от най-разпространените митове в древна Гърция е този, в който самият бог на любовта се влюбва. Той гласи, че Афродита ревнувала толкова много от красотата на смъртната принцеса Психея, която някои боготворели повече и от богинята, затова заставила сина си да я накара да се влюби в най-грозното същество на земята. Но вместо това Ерос без да иска се одраскал с върха на любовната стрела и се влюбил в Психея. Но от страх да се разкрие пред нея, понеже това единствено би довело до нещастия, той настоявал да се срещат в пълен мрак. Въпреки това сестрите на Психея подхранили любопитството й и веднъж при поредната среща тя запалила свещ. Разкритият Ерос мигновено излетял, оставяйки красавицата да се лута в търсене на любовта си. Афродита продължила да тормози красавицата. Създава редица изпитания за нея, които тя успешно преминала и Афродита решила да  приеме Психея. От друга страна Ерос убедил самия Зевс да му позволи да се ожени за нея и да я направи своя завинаги. Желание, което върховният бог изпълнил като превърнал Психея в богиня. Оттогава насам Психея е безсмъртна и е неразделна със съпруга си. Имат дъщеря на име Хедона (което означава блаженство).


taken:
Psyche
FC: Emily Bett Rickards

Goddess of the Human Soul

Психея е богинята на Душата и съпруга на Ерос.

Тя била смъртна принцеса, която се влюбила за младия бог на любовта, но предавайки доверието му била принудена от майка му Афродита да си го заслужи обратно. Едва след като доказала, че е достойна, тя станала богинята на човешката душа и сключила брак с Ерос.

Родена като най-малката от три принцеси, Психея пораснала в една от най-красивите жени в Гърция. Но също така самотна и нещастна. Никой не искал да дружи с нея, защото се чувствали заплашени от красотата й; никой не дръзвал да я ухажва, защото единствената любов, която тя може да вдъхне у тях била под формата на отчаяно, жалко пристрастяване или пък се превръщала в недостижим идол. Сестрите й на практика толкова завиждали на красотата й, че докато се престрували на мили и любящи към нея, говорели какви ли не клевети зад гърба й и дори приканвали други към същото.

Афродита наредила на Ерос да накара принцесата да се влюби в най-грозното чудовище бродещо по земята, но вместо това той се влюбил в Психея. Затова я взел за своя жена, но така и не разкрил лицето си пред нея. Но веднъж тя го предала и го наранила и физически, и психически. Ерос се ядосал и я изоставил, като отлетял при майка си, която на свой ред накарала Психея да премине през редица изпитания, които кулминирали  в пътуване до Подземния свят, докато била бременна. След като доказала, че е достойна тя била дарена с безсмъртие от Зевс, ставайки богинята на Душата и двамата с Ерос се оженили на церемония, на която присъствали всички богове. Така Психея се превръща във втората смъртна жена, която се омъжва за бог и получава безсмъртие след Ариадна, която станала жена на Дионис.


taken:
Phobos
FC: Christopher Wood

God of Fear and Panic

Фобос е богът на страха и паниката, син на Арес и Афродита, брат-близнак на Деймос. Често бил споменаван и като бог на "страха от загубата". И той, подобно на Деймос, често придружавал баща си в битка, вдъхвайки страх, объркване и паника в армията на противниците. Неговите сили карали простосмъртните да видят или преживеят онова, което карало душата им да тръпне в ужас. Именно поради тази причина в миналото доста владетели принасяли жертва в негово име, надявайки се че ще се избавят от страха и ще го прехвърлят на онези, с които им предстои да се съревновават.

Близнаците често били „усещани“, но по-рядко „виждани“ от хората. Макар Деймос и Фобос да си приличали, между тях съществувала една основна и съществена разлика –колкото бога на терора желаел да сее мъст открито,  толкова бога на страха оставал в сенките, обвзет от безкрайно (поне привидно)  спокойствие. Въздържал се от това винаги да заема страна в простосмъртните битки.

Когато се "явява" в нечии сън, обикновено Фобос придобива формата на страха на спящия, водейки кошмар след себе си. Когато пък реши да "пощади" човека от кошмари, богът на страха се преобразява на сянка, което има не по-малко плашещ ефект за простосмъртния.

Въпреки забраната на всички богове да посещават своите деца, Фобос често използвал идеята, че присъствието му не винаги е физическо, за да се добира до тях. В стремежа си да ги направи силни, той ги карал да преживеят най-големите си страхове и да ги преборят. Онези, които не успявали, били споходени от постоянна лудост. Оцелелите притежавали доста от качествата на Фобос -същото привидно спокойствие, смущаващо и объркващо останалите присъстващи.

Значително по-спокойната природа на Фобос е основната причина между него и Арес да съществува значителна дистанция, за сметка на близостта на бога на войната с другия близнак.


taken:
Deimos
FC: Christopher Wood

God of Terror

Деймос е богът на терора, син на Арес и Афродита, брат-близнак на Фобос. Самото му име носело смут и тревожност сред простосмъртните, тъй като неговите способности изкарвали на показ онази част от човешката природа, която би следвало да остане скрита.

Не много се знае за мрачния бог, освен че често придружавал своя баща – Арес, в битки и войни. Именно това води и до вярването, че войната и терора са две свързани неща, водещи едно към друго. Неговото присъствие по време на битка било способно да изкара „чудовището“ от всеки боец и да го накара да действа дори срещу собствените си принципи. Мнозина от „докоснатите“ от бога дълго не могат да се възстановят от състоянието и продължават своите деяния известно време, дори и след края на войната. Други така и не успяват да се възвърнат  към своето "предишно Аз".

Говори се, че същите тези белези на „лудост“ са притежавани и от неговите деца. Те са често по-жестоки, по-неконтролируеми, от колкото останалите полубогове. Рядко успяват да намерят общ език със себеподобните си, поради неистовото си желание за конфликти и мъст. Въпреки всичко, те могат да бъдат приобщени към останалите с много усилия и контрол.

За разлика от останалите богове, Деймос и Фобос не винаги се „виждат“, но тяхното присъствие най-вече се „усеща“. Когато все пак се „яви“ в нечии сънища, обикновено Деймос е в ризница, бойно облекло, носещ оръжие, именно заради създалата се взаимовръзка между войната и терора.

Взаимоотношенията на мрачните богове-близнаци винаги са били сложни и основани на съревнование. Жаждата за непрестанно мерене на сили на Деймос му спечелила и славата на по-буйния брат от двамата и вероятното благоразположение на Арес.


wanted:
Enyo
FC: Jaimie Alexander

Goddess of War and Destruction

Енио е богиня на битките и войната, сестра-близначка на Арес, сестра на Хефест, дъщеря на върховните богове Зевс и Хера. Тя е отговорна за разрушенията на цели градове, именно като последица от воденето на войни. Често е забелязвана да придружава Арес на бойното поле, заедно с  Ерида –богинята на хаоса, раздора, съперничеството, Деймос –бог на терора и Фобос –бог на страха.

Задоволството, което предизвикват войните и конфликтите е толкова голямо, че богинята отказала да заеме страна дори в битката между баща й -Зевс и Тифон. Отказа ѝ да помогне бил провокиран единствено и само от желанието да усети познатото удовлетворение от съществуването на самия конфликт.

Нейните бойни умения често са били описвани с думи, като „върховни“, „смъртоносни“ и „невероятни“, независимо дали става въпрос за битка с оръжие или с голи ръце. Пламъкът в очите ѝ по време на битка може спокойно да съперничи дори с този на самия Арес. Не съществува оръжие, с което Енио да не е надарена да борави. Способностите ѝ достигат и много по-мащабни размери; освен да създава оръжия, да ги проклина и да ги използва, Енио може да предизвиква конфликти, да ги манипулира така, че да прераснат във война. След като войната вече е факт, богинята може да упражнява контрол и да въздейства на всички замесени. Опасни способности, които биха могли да изиграят решаваща роля дори в евентуална битка между боговете. Макар да е от второстепенните богове, Енио е доста силна и могъща богиня. Мнозина отдават това на факта, че въпреки всичко е дъщеря на най-могъщите Олимпийски богове. Въпреки всичко, тя няма статус на Олимпийска богиня, за разлика от своите братя.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 301
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Minor Gods

Писане by dionysus; on Съб Ное 11, 2017 7:16 pm

taken:
Eris
FC: Alycia Debnam-Carey

Goddess of Discord and Strife

Ерида е богиня на Хаоса, Раздора и Съперничеството, обратно на Хармония. Дъщерята на Никс и Ереб, всички се боели от нейната яростна и непрощаваща природа. Въпреки, че Олимпийците я презират, те уважават силите й. Именно Ерида е тази,която владее конфликтите между хората и боговете. Тъй като се страхували, че ще донесе раздор и неприятности, Ерида била единствената богиня, която не била поканена на сватбата на  Тетида и Пелей. За да си отмъсти за обидата, Ерида се промъкнала в залата и подхвърлила златна ябълка, откъсната от градините на Хесперидите, върху която пишело "За най-красивата." Всяка богиня желаела плода за себе си и решението се свеждало до три: Афродита, Атина и Хера. Зевс бил съдия, но се страхувал от това да избира измежду богините. Вместо това той провъзгласил Парис от Троя да отсъди коя от трите заслужава ябълката. Трите използвали различни доводи, за да го спечелят на своя страна. Хера му обещала,че ще направи така,че да стане владетел над цяла Азия. Атина пък му обещала,че ще го дари с мъдрост по време на битка, но Афродита била тази,която му обещала ръката на най-красивата девойка на света. И така, Парис избрал Афродита и с нейна помощ успял да спечели сърцето на Елена.

Възмутените Хера и Атина се заклели, че ще му отмъстят за подигравката му с тях и наистина ще изиграят голяма роля в неговото падение. За негово нещастие, Елена вече била омъжена за Менелай от Спарта, който повежда война срещу Троя след като Парис отмъква Елена. Война, която коства живота на Парис, както и на почти всички троянци. По време на Троянската война, Ерида се бие на страната на Парис, заедно с Арес и Еньо. Именно в Троянската война, Ерида става известна като "Лейди скръб". В една от битките се била в защита на Еней, един от синовете на Афродита, но в по-голямата част от времето си обикаляла бойното поле, за да разпространява кръвопролитие и сеч между бойците.


wanted:
Khione
FC: Emily Blunt

Goddess of Snow

Хиона е богинята на снега, дъщеря на Борей, бог на северния вятър и Зимата и сестра на Зет и Калаид, която обича да превръща хора в ледени скулптури. Нейна майка е Орития, която Борей отвлякъл. Символ на нейната сила е снежинката.

Хиона е била възлюбена на Посейдон и му родила син - Евмолп. От страх към бащиния си гняв богинята захвърлила детето в океана, но Посейдон го спасил и отвел в Етиопия, където Евмолп пораснал по-късно в легендарен владетел. В допълнение се забъркала и с Аполон и Хермес в една и съща нощ. Аполон се явил пред нея преобразен като старица, след което се разкрил и я прелъстил, а Хермес се погрижил богинята да заспи и я изнасилил. Хиона забременяла с близнаци - единият от Аполон, а другият от Хермес.

Хиона била толкова суетна поради красотата, която знаела, че притежава. Била дотолкова самомнителна, че дръзнала да сравнява красотата си с тази на Артемида. Дори твърдяла, че е по-красива. Богинята на лова се разгневила дотолкова, че забила една от сребърните си стрели в гърдите на Хиона.

Снежните цветя са важна връзка с богинята на снега, защото са едни от малкото, които цъфтят през зимата. Нормално символизират чистота, невинност, прераждане и надежда, но в този случай са символ на сила и жилавост нужни, за да цъфтят в снега. Също като Хиона, която може да броди боса из покритите със сняг подове на двореца си, любувайки се на снежните скулптури някога изпълнени с живот, а сега ледено студени като сърцето на богинята.


taken:
Morpheus
FC: Ben Whishaw

God of Dreams, Lord of the Subconscious, Leader of the Oneiroi

Морфей е богът на сънищата, лидер на Онероите. Син на Хипнос и Паситея. Името му е свързано с фактът, че оформя и извайва сънищата на хора и богове. Също така може да променя своя образ и да влиза в сънищата.

Освен Морфей са познати още двама Онерои - Фобетор и Фантаз. Фобетор носел кошмари и можел да се явява като диви зверове и чудовища. Фантаз от друга страна можел да носи сюрреалистични и странни сънища и можел да се явява под формата на неодушевени предмети като камъни, дънери и други. Морфей обаче можел да изпраща вести от боговете и предсказания на хората под формата на сънища. Често се явявал в сънищата на крале и герои. Когато не са в нечии сънища, Онероите приличали на хора с криле, които им позволявали лесно да достигнат до обектите на магията си. Именно благодарение на крилете си Морфей успял да спаси неведнъж баща си Хипнос от гнева на Зевс.

Веднъж Сиикс предприел пътуване през морето, за да се срещне с оракул. Но по време на плаването се развилняла силна буря, която потопила кораба и довела до смъртта на мъжа. Тогава Хера изпратила Ирида, вестоноската на боговете, до палата на Хипнос в Подземното царство, тъй като искала да изпрати сън на Алкиона за смъртта на съпруга й. Тогава Морфей като един от хилядата синове на Хипнос и най-талантлив по отношение на това да имитира простосмъртните, което не включва единствено външния вид, но и преправяне на гласа, настроението и дори подбора на думите, той бил избран да изпрати съня на Алкиона. След като Морфей се явява в съня на жената в образа на Сиикс, за да й представи съдбата му, вдовицата се събудила, за да види тялото на мъртвия си съпруг отмито на брега. Изпълнена със скръб тя се самоубила, скачайки от скала в морето. Боговете тогава съжалили и двамата и ги превърнали в древни птици.


wanted:
Hercules
FC: Chris Evans

God of Strength and Bravery, Patron of Heroes, Doorkeeper of Olympus

Херкулес - бог на мощта и храбростта, патрон на героите и пазител на олимпийските порти. Син на Зевс и смъртната Алкмена, оженен за Хеба след обожествяването си.

Животът на Херкулес като полубог бил винаги изпълнен със спънки и опасности. Когато Зевс се похвалил, че следващия от Персеевата линия ще бъде крал на Микена, Хера си уверила Илития, богинята на раждането, да забави това на Херкулес, за да може преди него да се роди Евристей. Малко след това изпратила змии да убият новородения полубог, но той ги удушил с голи ръце.

В крайна сметка бил изпратен на обучение при Хирон. Бил му предоставен избора между живот на лидер, изпълнен със слава или мирен живот, изпълнен с комфорт. Херкулес избрал първото, въпреки че често имал проблеми контролирайки темперамента и божествената си сила. Затова и често бил наказван с прогонване от даден град или пък превръщан в роб, като приемал смирено всяко свое наказание. Но бидейки жертва на несправедливост, той винаги си отмъщавал, дори след години. Например когато убил морско чудовище за крал Лаомедонт от Троя в замяна на магически коне. Когато кралят отказал да му се отплати, Херкулес се върнал години по-късно разграбвайки града и избивайки семейството на Лаомедонт.

Враждата между него и Хера продължила през целия му съществен живот и достигнала своя връх, когато кралицата на Олимп го докарала до лудост и принудила да избие семейството си. Известните Дванадесет Подвига били именно наказанието, с което Херкулес трябвало да изчисти името си от стореното. Настрана от подвизите, Херкулес имал и редица други приключения през годините, в които бил с много други жени и съответно много други деца. Участвал и в Първата Гигантомахия, понеже за да бъде убит един Гигант са нужни съответния бог и полубог от неговата линия.

В по-късния си живот Херкулес взел красивата нимфа Деянира за своя жена. Кентавърът Несус веднъж предложил да преведе Деянира през реката на гърба си, докато Херкулес я преплува. Но верен на пакостливата си природа, кентавърът се опитал да отвлече нимфата за себе си, докато Херкулес бил още във водата. Разгневен полубогът обсипал Несус със стрели напоени в отровната кръв на Лернейската хидра.

След като Херкулес бил поканен на Олимп, Хера се смекчила и отказала от своята вендета. Тя дала дъщеря си Хеба, богинята на вечната младост, за жена на новия бог и пазител на олимпийските порти.


wanted:
Ariadne
FC: Jennifer Morrison

Immortal Wife of Dionysus, Goddess of Labyrinths and Paths, Goddess of Passion

Ариадна е богинята на лабиринтите, пътищата и богиня на страстта. Безсмъртната съпруга на Дионис. Тя била принцеса на Крит, дъщеря на цар Минос и неговата кралица Пасифея, наследница на Зевс по бащина линия и титана Хелиос по майчина. Тя е най-добре позната за помощта, която дала на героят Тезей, за да премине през Лабиринта в Древна Гърция. Станала съпруга на Дионис, след като Тезей я изоставил.

Младата дъщеря на Минос знаела, че той е зъл и че не е правилно да дава човешки жертви на Минотавъра. Когато срещнала Тезей, Ариадна се влюбила мигновено в него и отчаяно искала той да живее. Затова се съгласила да му помага, защото бил смел, мил и чаровен. Героят й обещал да се ожени за нея и да я вземе със себе си в Атина, ако оживее. Затова тя му дала меч и магическо кълбо прежда.

След като тези неща не му помогнали, Ариадна използвала способността си да вижда в Мъглата и го превела безопасно през Лабиринта, след което Тезей посякъл Минотавъра. Преди крал Минос да успее да ги спре, те се качили на кораба и отплавали. Ариадна се намирала в топлите обятия на Тезей, докато напускали Крит завинаги. Но скоро след това Тезей се отегчил от красавицата по незнайни причини. Може би защото така и не бил привлечен от нея и негодувал затова, че го накарала да я вземе с него, въпреки че дължал именно на нея своя живот и тези на екипажа си. Когато спрели на остров Наксос, Тезей решил да изостави девойката там, колкото и жестоко да му се струвало, просто защото не искал да се жени за нея. В нощта, която прекарали там Тезей събудил екипажа си, но не и Ариадна. Оставил я да спи, докато опъвали платната и отплавал, оставяйки красивата принцеса, която спасила животите им. По-късно Дионис я открил ридаейки за Тезей. Богът се влюбил лудо в Ариадна и я взел за своя безсмъртна съпруга.


wanted:
Amphitrite
FC: Gaia Weiss

Goddess of Fish and Seals, Goddess of Springs, Queen of the Sea

Амфитрита - богиня на морските обитатели. Съпруга на Посейдон и кралица на Моретата, една от Нереидите - дъщери на Нерей - и майка на Тритон посредством Посейдон.

Когато Посейдон заел мястото на Океан като върховен господар на моретата, той изпратил почести на петдесетте Нереиди. Въпреки че всички били поласкани и повечето биха били щастливи да бъдат негови съпруги, Амфитрита го отбягвала, защото била твърде срамежлива и не желаела да се даде лесно. Именно поради това тя била нереидата хванала окото на Посейдон, който направил всичко, за да спечели сърцето й.

Въпреки всичко Амфитрита отхвърлила всички негови дарове и предложения и побегнала, когато усетила, че ухажорът й е твърде упорит и решителен. Това накарало Посейдон да потъне в тежка депресия, което разтревожило всички морски обитатели. Те изпратили Делфин, богът на делфините, да върне Амфитрита обратно. Благодарение на неговото убедително представяне на положителните неща и благата, на които тя би се наслаждавала и радвала, Амфитрита склонила да се омъжи за Посейдон.

Сватбата им била едно от най-грандиозните събития някога състояли се в морските дълбини, на което присъствали богове, морски чудовища и четиридесет и деветте сестри на Амфитрита. Двамата имали три деца - Тритон, Родея и Кимополея. Тритон се превърнал в наследник и глашатай на баща си и бил отговорен за разчистването на пътищата, когато Посейдон пътувал. Родея била морска нимфа, която след това се превърнала в богиня патрон на едноименния остров и била омъжена за Хелиос, титанът на Слънцето. Кимополея от друга страна не била толкова обичана или ценена от родителите си, както Тритон и Родея, защото била богинята на безмилостните и яростни морски бури и след това била омъжена за един от хекатонхейрите - Бриарей.

Амфитрита обичала децата си и се наслаждавала на щастлив брак с Посейдон, въпреки неговите изневери, понеже не притежавала ревнива и отмъстителна природа с условието, че Посейдон ще се отнася добре с децата им и няма да я превърне в негов шут. В интерес на истината тя се държала благоприлично и с неговите нечистокръвни деца, за разлика от много други богини.


taken:
Ganymede
FC: Francisco Lachowski

Cup-Bearer of the Gods, God of Homosexual Love and Desire, Prince of Troy

Ганимед - бог на хомосексуалната любов и страст, виночерпец на боговете.

Приживе Ганимед бил принц на Троя, син на Трос с репутация на най-красивия смъртен мъж. Чертите на принца били толкова красиви, че можели да накарат дори боговете да тръпнат по него. И най-могъщия сред тях, Зевс, решил да действа, воден от желанията си.

Върховният бог наблюдавал Ганимед от трона си, докато младежът пасял и се грижел за добитъка на баща си Трос. Веднъж докато Ганимед бил съвсем сам, Зевс изпратил орел да отвлече троянския принц. Вярва се, че самият Зевс се превърнал в орел, за да го отвлече. Така Ганимед бил вдигнат от Дардания и отнесен светкавично до дворците на боговете на върха на Олимп. Там Зевс го провъзгласил за новия виночерпец на боговете, на мястото на дъщеря му Хеба и го направил свой ероменос (пасивен партньор). Станал близък и с Ерос, когото често придружавал.

Ганимед нямало как да позволи баща му да разбере какво се е случило и в съзнанието на Трос синът му просто бил изчезнал. Но скоро след това царят потънал в скръб по изгубения си син, което разстроило младия бог. Зевс решил, че трябва да предприеме нещо, за да утеши новия си любовник. Затова изпратил сина си Хермес до Дардания, за да съобщи на Трос за случилото се с Ганимед и новата му привилегирована позиция на Олимп в съчетание с дара на безсмъртието. Хермес обсипал Трос и с компенсиращи дарове. Два невиждано бързи безсмъртни коня - толкова бързи, че можели да тичат по повърхността на водата - и златна лоза, изработка на Хефест.

По време на Троянската война били потопени хиляда кораба пълни с ахейски войски пътуващи към Троада. Затова Дарданоите и Троянците трябвало да обединят сили в защитата на Троя. Битките и смъртта на роднините му дълбоко разстроили Ганимед, който дори не можел да изпълнява длъжността си на виночерпец, докато траяла войната, принуждавайки Хеба да си върне длъжността през това време. Когато войната приключила и ахейците начело с Агамемнон нахлули в Троя, Зевс прикрил гледката от Олимп с облаци, за да не може Ганимед да гледа върлуващите смърт и разрушение по време на Плячкосването на Троя.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 301
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Minor Gods

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите