Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 10 потребители: 6 Регистрирани, 0 Скрити и 4 Гости :: 1 Bot

Athena;, Helios;, Hypnos., kayden', Lavinia., Nerites.

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 59, на Пон Дек 17, 2018 7:10 am
Гръцки полубогове
Cabin #1 (Zeus) - 5/5
Cabin #2 (Hera) - 0/0
Cabin #3 (Poseidon) - 5/5
Cabin #4 (Demeter) - 3/11
Cabin #5 (Ares) - 6/11
Cabin #6 (Athena) - 11/11
Cabin #7 (Apollo) - 10/11
Cabin #8 (Artemis) - 7/16
Cabin #9 (Hephaestus) - 5/11
Cabin #10 (Aphrodite) - 7/11
Cabin #11 (Hermes) - 7/11
Cabin #12 (Dionysus) - 5/11
Cabin #13 (Hades) - 5/5
Cabin #14 (Iris) - 4/11
Cabin #15 (Hypnos) - 6/11
Cabin #16 (Nemesis) - 3/11
Cabin #17 (Nike) - 3/11
Cabin #18 (Hebe) - 3/11
Cabin #19 (Tyche) - 3/11
Cabin #20 (Hecate) - 11/11
Cabin #21 (Persephone) - 5/11
Cabin #22 (Thanatos) - 6/11
Cabin #23 (Eris) - 5/11
Cabin #24 (Eros) - 7/11
Cabin #25 (Psyche) - 4/11
Cabin #26 (Phobos) - 5/11
Cabin #27 (Deimos) - 6/11
Cabin #28 (Enyo) - 6/11
Cabin #29 (Boreas) - 3/11
Cabin #30 (Zephyros) - 2/11
Cabin #31 (Notus) - 3/11
Cabin #32 (Eurus) - 3/11
Cabin #33 (Khione) - 10/11
Cabin #34 (Morpheus) - 5/11
Cabin #35 (Triton) - 7/11
Cabin #36 (Harmonia) - 2/11
Cabin #37 (Anteros) - 5/11

Minor Gods

Go down

Minor Gods

Писане by dionysus; on Съб Ное 11, 2017 7:15 pm

Преди да поискате някой от тези герои се запознайте с правилата за воденето им (в последния раздел).

Taken:
Iris
FC: Margot Robbie

Goddess of the Rainbow, Messenger of the Gods

Ирида е богиня на дъгата. Тя предава "Ирида съобщения" между боговете, а ако е попитана учтиво и има достатъчно свободно време - за полубоговете също. Дъщеря е на Тавмант, един от дребните морски богове и океанидата Електра. Сестрите й са Харпиите. Тя също има сестра близнак Арке, която служила като предвестник на титаните в Първата война и била хвърлена в Тартар със своите господари, след като Зевс изтръгнал крилата й. Както слънцето обединява небето и земята, Ирида свързва боговете с човечеството. Тя пътува със скоростта на вятъра от единия край на света към другия, както и в дълбините на морето и Подземния свят. Тя е омъжена за Зефир, Бог на Западния вятър, а техният син е Потос. Ирида също притежава стомна, произхождаща от река Стикс и я използва, за да приспи този , който продължава да лъже, въпреки че е обещал да казва истината. Мълви се, че носи златни криле наподобяващи тези на пеперуда. Поради статута й на богиня на дъгата, Ирида често е подценявана, но нейните деца са доста могъщи.

Ирида съобщения - За да изпратиш Ирида съобщение на някого, трябва да откриеш или да създадеш по изкуствен начин дъга (по-лесно в днешно време с появата на водните пръскачки, които създават фина мъгла) и да хвърлиш златна драхма през нея, казвайки:

"О, Ирида, богиньо на Дъгата, приеми моя дар."

след което да назовеш името на онзи, с който искаш да се свържеш и адреса му.taken:
Hypnos
FC: Jesse Williams

God of Sleep

Хипнос е богът на съня. Син на Никс и Еребус, близнак на Танатос.

Много преди Троянската война Хера била гневна на Херкулес и убедила Хипнос да приспи Зевс, докато тя тероризирала героя. И Хипнос изпълнил молбата. Когато Зевс се събудил бил бесен. Издирвал Хипнос навсякъде и накрая го открил скрит в обятията на майка си Никс. Върховният бог преглътнал гнева си и само предупредил Хипнос да не опитва повторно подобни номера и го оставил ненаказан.

По време на Троянската война Хера искала да разсее Зевс от битката, за да помогне на ахейците, които вървели към загуба. Отново помолила Хипнос за помощ, но той отказал. В началото му предложила златен трон изкован от Хефест, но трябвало да вдигне цената, когато Хипнос й припомнил за последния път, в който дръзнал да направи заклинание на Зевс.

Докато се подготвял за новата си пакост, той накарал Хера да се закълне в искреността си. Съгласил се да измами Зевс в замяна на ръката на Паситея - една от грациите. Превърнал се в птица и преди да го види Зевс се скрил в клоните на дърветата на планината Ида. Стоял скрит докато Хера прелъсти Зевс. Когато бащата на боговете съборен от удоволствие и сън, Хипнос прелетял до Посейдон и го приканил да помогне на ахейците, докато брат му спи. Посейдон се впуснал между редиците на войните и ги повел напред. Най-накрая ревовете и зловещите крясъци събудили Зевс, но в този кратък период от време ахейците били обърнали хода на битката срещу троянците. Номерът на Хера бил успешен, а съпругът й никога не разбрал за ролята на Хипнос във всичко това.

Дворецът му представлява тъмна пещера, в която никога не проникват слънчеви лъчи и реката Лета тече близо до него. Хипнос е известен с ролята си в историята за Ендимион и Селена, титанидата на Луната. Когато Ендимион получил безсмъртие и вечна младост последствие от безкраен сън, той получил и дарбата да спи с отворени очи от Хипнос, за да може винаги да наблюдава възлюбената си Селена. Причината, поради която Хипнос го дарил с това била, че богът бил влюбен в младия принц и следователно така можел винаги да се взира в красивите му очи.wanted:
Nemesis
FC: Liv Tyler

Goddess of Retribution and Vengeance, Goddess of Balance and Justice

Немезида е богинята на баланса, справедливостта, възмездието и отмъщението. Дъщеря на Никс и Ереб. Явява се главно като отмъстител на престъпниците и противник на високомерието.

Повечето от историите обаче не отразяват неблагочестивите актове на онези с комплекс за превъзходство, а най-вече център е отхвърлената любов. Именно дело на Немезида е отмъщението спрямо красивия Нарцис, който обърнал гръб на набор от нимфи заради своята егоцентричност. Немезида се уверила Нарцис да се влюби в собственото си отражение в кристалното езеро и с времето да повехне, прекарвайки години във взиране в самия себе си с копнеж. Тя също така взела участие когато боговете наказали правосъдно наядата Никая. Овчар на име Химнус се влюбил до уши в красивата нимфа, но тя желаела да остане девствена като част от свитата на Артемида и го застреляла право в сърцето. Подобно деяние разгневило Ерос и с помощта на Немезида, Хипнос и Дионис възмездието било раздадено, като Дионис прелъстил нимфата и тя забременяла с Телета, която по-късно станала символ на иницииращите ритуали по време на Дионосовите оргии.

В метафизични митове се споменава, че богинята създала яйце, от което се излюпили две двойки близнаци: Елена от Троя и Клитемнестра и Кастор и Полукс. Самото й име означава разпоредител на съдбата – нито добра, нито лоша – просто разпределена в равни пропорции за всеки според делата му.

Нейните символи са следните: везни, които измервали вината и символизирали равновесието между постъпките на хората и полученото възмездие; юздичка, която намеквала за необходимостта да се контролира поведението; меч, който красноречиво говори за наказанието; колесница, в която са впрегнати грифони – символ на бързото възмездие. Също така притежава черни криле.taken:
Nike
FC: Jennifer Lawrence

Goddess of Victory, Divine Charioteer

Нике е крилатата богиня на победата - и във военни, и в мирни конкуренции. Дъщеря е на титана от второ поколение Палант, ранното божество на войната и океанидата Стикс. Тя е сестра на Зелус („съперничество“), Биа („сила“, „насилие“, „принуда“) и Кратос („мощ“), които помагат в победите. Приема ролята на божествен колесничар.

Когато Зевс се подготвял да узурпира трона на баща си Кронос, той пратил вест до всички богове, призовавайки съюзници сред тях с обещание за почести и власт за онези, които му помогнат. Онези които се обърнели срещу него щели да посрещнат погром и да изгубят всичко. Стикс била първата богиня, която застанала до Зевс заедно с останалите океаниди и четирите й деца - Нике, Зелус, Биа и Кратос. По време на последвалата война, така наречената Титаномахия, Нике изпълнявала длъжността на колесничар на Зевс, водейки умело конете и колесницата му през бойните полета. Разбира се богинята на Победата доказала, че е избрала печелившата страна, когато Зевс взел наметалото символ на върховно божество от баща си. Помощта на Нике и роднините й била възнаградена с почести и перманентно място на планината Олимп близо до Зевс, където четиримата действали като преки пазители на трона му.

В последствие Нике често влизала отново в длъжността си на колесничар на върховния бог по време на войната срещу Гигантите и по време на въстанието на Тифон. По време на този бунт Тифон заплашвал самото съществуване на олимпийските богове и богини, поради което Зевс и Нике отлетели далеч от заплахата, където богинята постоянно успокоявала и вдъхновявала своя господар със словата си и повдигала духа му, насърчавайки го в битката му срещу Тифон, която в последствие спечелил. След войните Нике често е спътница на Атина и Арес, придружавайки ги в битките.taken:
Hebe
FC: Amber Heard

Goddess of Youth, Patron of Brides, Former Cupbearer of the Gods

Хеба е богинята на младостта и патрон на булките и чест спътник на Афродита. Дъщеря на върховните Зевс и Хера и бивш виночерпец на боговете, преди Ганимед да заеме позицията й. Съпруга е на героя, а след това и бог на мощта и смелостта и пазител на олимпийските порти Херкулес.

На Олимп, по време на пировете на боговете, Хеба изпълнявала ролята на виночерпка: сервирала амброзия и нектар. Впоследствие тази длъжност преминала към Ганимед, принцът отвлечен от баща й Зевс. Затова често я наричат още Ганимеда. След обожествяването на Херкулес, Хеба му била дадена за жена от Хера, като награда за подвизите му и като знак за помирение от страна на Хера, която го преследвала през целия му живот. Всеки роб, стъпил в храм на Хеба, получавал свобода. Тя се грижела за брат си Арес, като му приготвяла баните и го къпела и обличала, а също така и помагала на Хера да се качи в колесницата си. Тя изпълнила желанието на Йолас да бъде отново млад, за да може да се сражава с Евритей. Хеба родила две деца на Херкулес: братята близнаци Алексиарес и Аникетос. Преди много време богинята получавала златна драхма от всяко момче, което обличало мъжка тога за пръв път.

Като богиня на вечната младост Хеба посреща славните герои, когато стъпят на Олимп, подавайки им бокал с нектар, който мигновено ги връща в разцвета на тяхната младост и красота и ги дарява с безсмъртие като награда за спечелените битки и храбрите подвизи. И тъй като "да остаряваш в Рая означава да ставаш все по-млад", Хеба непрекъснато наливала на боговете от своя еликсир на вечния живот на всеки техен банкет, като всеки ден те пиели на големи глътки безкрайна и вечно възобновяваща се младост.

Хеба е една от богините на брачните церемонии и заедно със сестра си Илития, богинята на раждането, често придружават майка си Хера, Афродита, Грациите и Хармония на такива събития.taken:
Tyche
FC: Jillian Banks a.k.a. Banks

Goddess of Good Luck and Fortune

Тихе е богинята на късмета, шансовете и богатствата. Понякога е считана за четвъртата Мойра (съдба), но това е единствено защото често делата й се преплитат с това на Съдбите.

Като дъщеря на Океан и Тетида, Тихе е една от трите хиляди Океаниди. И докато тя дарява хората с добър късмет, често е не харесвана от Немезида, богинята на баланса, която смята, че Тихе е твърде щедра и затова изпраща лош късмет на онези, които са получили твърде много от Тихе. Богинята е върховно почитана в много от древните гръцки градове като патрон на добрия късмет и благополучие. Многобройни произведения на изкуството са създадени в нейна чест - статуи, карикатури и монети. Тихе се е превърнала и в олицетворение на вдъхновението за много хора през вековете - поети, скулптори, писатели, архитекти, философи и куп други творци.

Преимуществото във войните може да бъде определено именно от Тихе. И все пак не е нейно задължение да чувства умиление към онези от грешната страна на монетата. Казват, че във войната късметът е безпристрастен и победените трябва да понесат всичко, което злополучието е готово да им поднесе. Разбира се има и такива, които не са доволни от даровете на Тихе, а някои от тях дори се изпълват със завист към късмета на други. Тогава богинята ги наказва като им отнема онова, което дотогава не са оценявали, заплашвайки всичко постигнато от самите тях. Богинята се изпълва с горчивина към тях и както допреди дни ги е въоръжавала със самочувствието, че могат да превземат целия свят, то след злоупотребата им тя ги изпълва с мрачни мисли, карайки ги да се съмняват в самите себе си.taken:
Hecate
FC: Eiza González

Goddess of Magic, Sorcery and Witchcraft, Goddess of Crossroads and Necromancy, Goddess of the Mist, The Dark Lady

Хеката е богинята на магическото изкуство, вещерството, кръстопътищата, тривиалното познание и некромантията. Дъщеря на титаните Астерия и Перс. Също така е богиня на Мъглата. Олицетворява тъмната страна на Луната и е свързана с неща като раждане, грижи за младежта, порти, врати и понякога промяна. Може да живее на Олимп, в океанските дълбини, в Подземното царство и на Земята.

Като трето поколение титанида Хеката се присъединява към Олимпийците в първата война срещу Титаните и запазва своята сила след погрома им.

Когато Персефона била отвлечена от Хадес, Хеката се намирала в пещера наблизо и била единствената, която дочула виковете на дъщерята на Деметра. Веднага се втурнала да се притече на помощ, но когато достигнала мястото, Персефона вече била отвлечена в Подземното царство. Не можела да определи кой е отвлечен или кой е похитителят, понеже магията й била по-слаба през деня. Несигурна какво да предприеме, титанидата решила да се върне в пещерата и да дочака вечерта, за да може да събере повече информация за случилото се чрез заклинанията си. Но и Зевс, и Хадес прикривали похищението със силна магия, пречейки на Хеката да научи повече.

След десет дни в търсене Хеката зърнала Деметра, която викала за дъщеря си наблизо. Незабавно събрала парченцата и на случилото се и се срещнала с Деметра, за да й сподели, че дъщеря й е отвлечена от непознат за нея бог. Това смутило още повече Деметра и в съжалението си Хеката предложила да помогне с факлите си, за да може богинята да освети пътя си в търсене на Персефона през нощта. През деня Хеката се прибирала в пещерата си, обещавайки да помогне отново на Деметра, когато се смрачи. В края на краищата Персефона била върната на майка й и в отплата за помощта Хеката получила своето място в Подземното царство, за да може да посещава Персефона и да й прави компания. Титанидата била повече от щастлива с това споразумение, тъй като мракът в Подземното царство подобрявал работата й с магия.

Пред първата война срещу Гигантите, Хеката била изправена пред Клитий, който бил създаден от Гая, за да абсорбира магията на богинята. Тя го победила като го запалила със собствените си факли.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 6194
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Minor Gods

Писане by dionysus; on Съб Ное 11, 2017 7:16 pm

taken:
Persephone
FC: Lana Del Rey

Goddess of Springtime and Flowers, Goddess of fertility and young life, Queen of the Underworld

Персефона e богиня на пролетта, цветята, плодородието и младостта. Тя е дъщеря на Зевс и Деметра и съпруга на Хадес, което я прави кралица на Подземното кралство.

За разлика от другите деца на Зевс, Персефона няма отредена позиция в Олимп. Живее далеч от другите божества, сред самата природа преди дните на засаждане на семена и отглеждане на растения. Когато достигнала брачна възраст, няколко богове се опитали да я ухажват, но Деметра отхвърлила всичките им подаръци и скрила дъщеря си от компанията на олимпийските божества (казвала, че Персефона може да се омъжи за бога на лекарите). Така Персефона живяла мирно преди да стане кралица на Подземния свят, което не се случило, докато Хадес не я отвел в Подземния свят чрез скандалното й отвличане.

Отвличането й в Подземния свят - Хадес, чичото на Пефесефона, бил много самотен и желаел да си намери съпруга. Той наблюдавал Персефона в полетата и запленен от  нейната чистота и красота, се влюбил от пръв поглед. Персефона невинно беряла цветя с някои от приятелките й нимфи, когато Хадес се появил на колесницата си през бездна в земята, за да я отвлече. Животът замръзнал. Деметра, богинята на жътвата, търсела изгубената дъщеря навсякъде из земята, но без успех. Тогава Хеката, богинята на магията, казала на Деметра, че чула викът на Персефона и че може би е отвлечена. Тогава Деметра престанала да се грижи за Земята, посевите спрели да цъфтят и раждат прехрана за хората, които започнали да измират. Хадес бил решен да накара Персефона да го обикне и опитвал по какви ли не начини да спечели любовта й. Първоначално тя го ненавиждала, защото я отделил от майка й, но скоро започнала да се наслаждава от липсата на Деметра, тъй като преди никога не й е било позволявано да бъде далеч от нея. Хадес неистово желаел любовта на Персефона и първоначално се опитал да я купи с какви ли не подаръци, но накрая решил да посвети дните си в опити да я накара да бъде щастлива. Хеката често слизала в Подземния свят, за да прави компания на Персефона, а Хадес бил доволен, защото Персефона не била толкова депресирана или нещастна, когато Хеката била наоколо.

Най-накрая Зевс, притиснат от виковете на гладните хора и от другите божества, които също чували мъката им, принудил Хадес да върне дъщеря му Персефона. Въпреки че по правило на Съдбите, всеки който е ял или пил нещо от Подземния свят е обречен да остане там завинаги. Преди да я предаде на Хермес, Хадес подмамил Персефона да хапне шест семена от нар, което я принудило да се връща в Подземния свят веднъж на един сезон, всяка година. Когато Деметра и дъщеря й се съберат отново, Земята процъфтява с растителност и цвят, но в продължение на шест месеца всяка година, когато Персефона се завръща в Подземния свят, земята отново се превръща в пустош.taken:
Thanatos
FC: Michael Ealy

God of Death, Lieutenant of Hades, Reaper of Souls

Танатос е богът на смъртта, син на Никс и Ереб.

Наричат го още богът на мирната и ненасилствена смърт, за разлика от Керите - дъщери на Никс - които били олицетворение на бруталната и насилствена смърт.

По време на Троянската война Танатос и неговият брат, Хипнос, отнесли мъртвото тяло на Сарпедон от бойното поле в родината му, за да му дадат подходящо погребение. Сизиф често убивал гости и пътници, които нарушавали някои закони, които боговете въвели. Той имал деца с племенницата си, като предал братята си открадвайки престола им, което разгневило Зевс. Поради това Зевс заповядал на Танатос да го хвърли в Тартар. Танатос бил измамен от Сизиф, обаче, когато Сизиф помолил Танатос да му покаже как работят веригите. Танатос  му показал и така Сизиф го хванал в капан с тях в Тартар. Така Сизиф сложил край на смъртта, докато Арес не освободил Танатос.

След като крал Адмет и Алкестида се оженили в нощта на брака Адмет се е напил и забравил да даде жертвоприношение на Артемида. Тя се разгневила и  изпълнила  леглото му със змии, убивайки го. Въпреки това, Аполон, на когото Адмет служил цяла година, напил Мойрите и го спасил. Но някой трябвало да заеме мястото му. Тъй като никой друг не пожелал, Алкестида, която била вярна и любяща жена се пожертвала. Дни по-късно Херкулес присъствал на погребението й. Разгневен от това, той слязъл при в Хадес и се сборил с Танатос за живота на кралицата. Победен от силният полубог, Танатос се принудил да върне Алкестида обратно, вдъхвайки й живот.taken:
Eros
FC: Matt Bomer

God of Erotic Love, Sexual Desire and Affection

Ерос е богът на любовта и сексуалното желание, син на Афродита и Арес. Ерос бил самотен и Арес и Афродита го дарили с брат на име Антерос, с когото да играе. Антерос е олицетворение на споделената любов. Също така той наказва тези, които презират любовта и чувствата на другите, и отмъщава за несподелената любов. Ерос бил доста пакостлив млад бог със златни стрели, изработени да причиняват любов и такива от олово, изработени да причиняват безразличие. Като бог на сексуалното желание, Ерос можел да забърка в неприятности не само хората, но и останалите богове. Самият Аполон веднъж си изпатил само защото се присмял на Ерос.

Един от най-разпространените митове в древна Гърция е този, в който самият бог на любовта се влюбва. Той гласи, че Афродита ревнувала толкова много от красотата на смъртната принцеса Психея, която някои боготворели повече и от богинята, затова заставила сина си да я накара да се влюби в най-грозното същество на земята. Но вместо това Ерос без да иска се одраскал с върха на любовната стрела и се влюбил в Психея. Но от страх да се разкрие пред нея, понеже това единствено би довело до нещастия, той настоявал да се срещат в пълен мрак. Въпреки това сестрите на Психея подхранили любопитството й и веднъж при поредната среща тя запалила свещ. Разкритият Ерос мигновено излетял, оставяйки красавицата да се лута в търсене на любовта си. Афродита продължила да тормози красавицата. Създава редица изпитания за нея, които тя успешно преминала и Афродита решила да  приеме Психея. От друга страна Ерос убедил самия Зевс да му позволи да се ожени за нея и да я направи своя завинаги. Желание, което върховният бог изпълнил като превърнал Психея в богиня. Оттогава насам Психея е безсмъртна и е неразделна със съпруга си. Имат дъщеря на име Хедона (което означава блаженство).taken:
Psyche
FC: Emily Bett Rickards

Goddess of the Human Soul

Психея е богинята на Душата и съпруга на Ерос.

Тя била смъртна принцеса, която се влюбила за младия бог на любовта, но предавайки доверието му била принудена от майка му Афродита да си го заслужи обратно. Едва след като доказала, че е достойна, тя станала богинята на човешката душа и сключила брак с Ерос.

Родена като най-малката от три принцеси, Психея пораснала в една от най-красивите жени в Гърция. Но също така самотна и нещастна. Никой не искал да дружи с нея, защото се чувствали заплашени от красотата й; никой не дръзвал да я ухажва, защото единствената любов, която тя може да вдъхне у тях била под формата на отчаяно, жалко пристрастяване или пък се превръщала в недостижим идол. Сестрите й на практика толкова завиждали на красотата й, че докато се престрували на мили и любящи към нея, говорели какви ли не клевети зад гърба й и дори приканвали други към същото.

Афродита наредила на Ерос да накара принцесата да се влюби в най-грозното чудовище бродещо по земята, но вместо това той се влюбил в Психея. Затова я взел за своя жена, но така и не разкрил лицето си пред нея. Но веднъж тя го предала и го наранила и физически, и психически. Ерос се ядосал и я изоставил, като отлетял при майка си, която на свой ред накарала Психея да премине през редица изпитания, които кулминирали  в пътуване до Подземния свят, докато била бременна. След като доказала, че е достойна тя била дарена с безсмъртие от Зевс, ставайки богинята на Душата и двамата с Ерос се оженили на церемония, на която присъствали всички богове. Така Психея се превръща във втората смъртна жена, която се омъжва за бог и получава безсмъртие след Ариадна, която станала жена на Дионис.wanted:
Phobos
FC: Christopher Wood

God of Fear and Panic

Фобос е богът на страха и паниката, син на Арес и Афродита, брат-близнак на Деймос. Често бил споменаван и като бог на "страха от загубата". И той, подобно на Деймос, често придружавал баща си в битка, вдъхвайки страх, объркване и паника в армията на противниците. Неговите сили карали простосмъртните да видят или преживеят онова, което карало душата им да тръпне в ужас. Именно поради тази причина в миналото доста владетели принасяли жертва в негово име, надявайки се че ще се избавят от страха и ще го прехвърлят на онези, с които им предстои да се съревновават.

Близнаците често били „усещани“, но по-рядко „виждани“ от хората. Макар Деймос и Фобос да си приличали, между тях съществувала една основна и съществена разлика –колкото бога на терора желаел да сее мъст открито,  толкова бога на страха оставал в сенките, обвзет от безкрайно (поне привидно)  спокойствие. Въздържал се от това винаги да заема страна в простосмъртните битки.

Когато се "явява" в нечии сън, обикновено Фобос придобива формата на страха на спящия, водейки кошмар след себе си. Когато пък реши да "пощади" човека от кошмари, богът на страха се преобразява на сянка, което има не по-малко плашещ ефект за простосмъртния.

Въпреки забраната на всички богове да посещават своите деца, Фобос често използвал идеята, че присъствието му не винаги е физическо, за да се добира до тях. В стремежа си да ги направи силни, той ги карал да преживеят най-големите си страхове и да ги преборят. Онези, които не успявали, били споходени от постоянна лудост. Оцелелите притежавали доста от качествата на Фобос -същото привидно спокойствие, смущаващо и объркващо останалите присъстващи.

Значително по-спокойната природа на Фобос е основната причина между него и Арес да съществува значителна дистанция, за сметка на близостта на бога на войната с другия близнак.taken:
Deimos
FC: Christopher Wood

God of Terror

Деймос е богът на терора, син на Арес и Афродита, брат-близнак на Фобос. Самото му име носело смут и тревожност сред простосмъртните, тъй като неговите способности изкарвали на показ онази част от човешката природа, която би следвало да остане скрита.

Не много се знае за мрачния бог, освен че често придружавал своя баща – Арес, в битки и войни. Именно това води и до вярването, че войната и терора са две свързани неща, водещи едно към друго. Неговото присъствие по време на битка било способно да изкара „чудовището“ от всеки боец и да го накара да действа дори срещу собствените си принципи. Мнозина от „докоснатите“ от бога дълго не могат да се възстановят от състоянието и продължават своите деяния известно време, дори и след края на войната. Други така и не успяват да се възвърнат  към своето "предишно Аз".

Говори се, че същите тези белези на „лудост“ са притежавани и от неговите деца. Те са често по-жестоки, по-неконтролируеми, от колкото останалите полубогове. Рядко успяват да намерят общ език със себеподобните си, поради неистовото си желание за конфликти и мъст. Въпреки всичко, те могат да бъдат приобщени към останалите с много усилия и контрол.

За разлика от останалите богове, Деймос и Фобос не винаги се „виждат“, но тяхното присъствие най-вече се „усеща“. Когато все пак се „яви“ в нечии сънища, обикновено Деймос е в ризница, бойно облекло, носещ оръжие, именно заради създалата се взаимовръзка между войната и терора.

Взаимоотношенията на мрачните богове-близнаци винаги са били сложни и основани на съревнование. Жаждата за непрестанно мерене на сили на Деймос му спечелила и славата на по-буйния брат от двамата и вероятното благоразположение на Арес.taken:
Enyo
FC: Jaimie Alexander

Goddess of War and Destruction

Енио е богиня на битките и войната, сестра-близначка на Арес, сестра на Хефест, дъщеря на върховните богове Зевс и Хера. Тя е отговорна за разрушенията на цели градове, именно като последица от воденето на войни. Често е забелязвана да придружава Арес на бойното поле, заедно с  Ерида –богинята на хаоса, раздора, съперничеството, Деймос –бог на терора и Фобос –бог на страха.

Задоволството, което предизвикват войните и конфликтите е толкова голямо, че богинята отказала да заеме страна дори в битката между баща й -Зевс и Тифон. Отказа ѝ да помогне бил провокиран единствено и само от желанието да усети познатото удовлетворение от съществуването на самия конфликт.

Нейните бойни умения често са били описвани с думи, като „върховни“, „смъртоносни“ и „невероятни“, независимо дали става въпрос за битка с оръжие или с голи ръце. Пламъкът в очите ѝ по време на битка може спокойно да съперничи дори с този на самия Арес. Не съществува оръжие, с което Енио да не е надарена да борави. Способностите ѝ достигат и много по-мащабни размери; освен да създава оръжия, да ги проклина и да ги използва, Енио може да предизвиква конфликти, да ги манипулира така, че да прераснат във война. След като войната вече е факт, богинята може да упражнява контрол и да въздейства на всички замесени. Опасни способности, които биха могли да изиграят решаваща роля дори в евентуална битка между боговете. Макар да е от второстепенните богове, Енио е доста силна и могъща богиня. Мнозина отдават това на факта, че въпреки всичко е дъщеря на най-могъщите Олимпийски богове. Въпреки всичко, тя няма статус на Олимпийска богиня, за разлика от своите братя.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 6194
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Minor Gods

Писане by dionysus; on Съб Ное 11, 2017 7:16 pm

taken:
Eris
FC: Alycia Debnam-Carey

Goddess of Discord and Strife

Ерида е богиня на Хаоса, Раздора и Съперничеството, обратно на Хармония. Дъщерята на Никс и Ереб, всички се боели от нейната яростна и непрощаваща природа. Въпреки, че Олимпийците я презират, те уважават силите й. Именно Ерида е тази,която владее конфликтите между хората и боговете. Тъй като се страхували, че ще донесе раздор и неприятности, Ерида била единствената богиня, която не била поканена на сватбата на  Тетида и Пелей. За да си отмъсти за обидата, Ерида се промъкнала в залата и подхвърлила златна ябълка, откъсната от градините на Хесперидите, върху която пишело "За най-красивата." Всяка богиня желаела плода за себе си и решението се свеждало до три: Афродита, Атина и Хера. Зевс бил съдия, но се страхувал от това да избира измежду богините. Вместо това той провъзгласил Парис от Троя да отсъди коя от трите заслужава ябълката. Трите използвали различни доводи, за да го спечелят на своя страна. Хера му обещала,че ще направи така,че да стане владетел над цяла Азия. Атина пък му обещала,че ще го дари с мъдрост по време на битка, но Афродита била тази,която му обещала ръката на най-красивата девойка на света. И така, Парис избрал Афродита и с нейна помощ успял да спечели сърцето на Елена.

Възмутените Хера и Атина се заклели, че ще му отмъстят за подигравката му с тях и наистина ще изиграят голяма роля в неговото падение. За негово нещастие, Елена вече била омъжена за Менелай от Спарта, който повежда война срещу Троя след като Парис отмъква Елена. Война, която коства живота на Парис, както и на почти всички троянци. По време на Троянската война, Ерида се бие на страната на Парис, заедно с Арес и Еньо. Именно в Троянската война, Ерида става известна като "Лейди скръб". В една от битките се била в защита на Еней, един от синовете на Афродита, но в по-голямата част от времето си обикаляла бойното поле, за да разпространява кръвопролитие и сеч между бойците.


wanted:
Khione
FC: Emily Blunt

Goddess of Snow

Хиона е богинята на снега, дъщеря на Борей, бог на северния вятър и Зимата и сестра на Зет и Калаид, която обича да превръща хора в ледени скулптури. Нейна майка е Орития, която Борей отвлякъл. Символ на нейната сила е снежинката.

Хиона е била възлюбена на Посейдон и му родила син - Евмолп. От страх към бащиния си гняв богинята захвърлила детето в океана, но Посейдон го спасил и отвел в Етиопия, където Евмолп пораснал по-късно в легендарен владетел. В допълнение се забъркала и с Аполон и Хермес в една и съща нощ. Аполон се явил пред нея преобразен като старица, след което се разкрил и я прелъстил, а Хермес се погрижил богинята да заспи и я изнасилил. Хиона забременяла с близнаци - единият от Аполон, а другият от Хермес.

Хиона била толкова суетна поради красотата, която знаела, че притежава. Била дотолкова самомнителна, че дръзнала да сравнява красотата си с тази на Артемида. Дори твърдяла, че е по-красива. Богинята на лова се разгневила дотолкова, че забила една от сребърните си стрели в гърдите на Хиона.

Снежните цветя са важна връзка с богинята на снега, защото са едни от малкото, които цъфтят през зимата. Нормално символизират чистота, невинност, прераждане и надежда, но в този случай са символ на сила и жилавост нужни, за да цъфтят в снега. Също като Хиона, която може да броди боса из покритите със сняг подове на двореца си, любувайки се на снежните скулптури някога изпълнени с живот, а сега ледено студени като сърцето на богинята.


wanted:
Morpheus
FC: Ben Whishaw

God of Dreams, Lord of the Subconscious, Leader of the Oneiroi

Морфей е богът на сънищата, лидер на Онероите. Син на Хипнос и Паситея. Името му е свързано с фактът, че оформя и извайва сънищата на хора и богове. Също така може да променя своя образ и да влиза в сънищата.

Освен Морфей са познати още двама Онерои - Фобетор и Фантаз. Фобетор носел кошмари и можел да се явява като диви зверове и чудовища. Фантаз от друга страна можел да носи сюрреалистични и странни сънища и можел да се явява под формата на неодушевени предмети като камъни, дънери и други. Морфей обаче можел да изпраща вести от боговете и предсказания на хората под формата на сънища. Често се явявал в сънищата на крале и герои. Когато не са в нечии сънища, Онероите приличали на хора с криле, които им позволявали лесно да достигнат до обектите на магията си. Именно благодарение на крилете си Морфей успял да спаси неведнъж баща си Хипнос от гнева на Зевс.

Веднъж Сиикс предприел пътуване през морето, за да се срещне с оракул. Но по време на плаването се развилняла силна буря, която потопила кораба и довела до смъртта на мъжа. Тогава Хера изпратила Ирида, вестоноската на боговете, до палата на Хипнос в Подземното царство, тъй като искала да изпрати сън на Алкиона за смъртта на съпруга й. Тогава Морфей като един от хилядата синове на Хипнос и най-талантлив по отношение на това да имитира простосмъртните, което не включва единствено външния вид, но и преправяне на гласа, настроението и дори подбора на думите, той бил избран да изпрати съня на Алкиона. След като Морфей се явява в съня на жената в образа на Сиикс, за да й представи съдбата му, вдовицата се събудила, за да види тялото на мъртвия си съпруг отмито на брега. Изпълнена със скръб тя се самоубила, скачайки от скала в морето. Боговете тогава съжалили и двамата и ги превърнали в древни птици.


taken:
Hercules
FC: Chris Evans

God of Strength and Bravery, Patron of Heroes, Doorkeeper of Olympus

Херкулес - бог на мощта и храбростта, патрон на героите и пазител на олимпийските порти. Син на Зевс и смъртната Алкмена, оженен за Хеба след обожествяването си.

Животът на Херкулес като полубог бил винаги изпълнен със спънки и опасности. Когато Зевс се похвалил, че следващия от Персеевата линия ще бъде крал на Микена, Хера си уверила Илития, богинята на раждането, да забави това на Херкулес, за да може преди него да се роди Евристей. Малко след това изпратила змии да убият новородения полубог, но той ги удушил с голи ръце.

В крайна сметка бил изпратен на обучение при Хирон. Бил му предоставен избора между живот на лидер, изпълнен със слава или мирен живот, изпълнен с комфорт. Херкулес избрал първото, въпреки че често имал проблеми контролирайки темперамента и божествената си сила. Затова и често бил наказван с прогонване от даден град или пък превръщан в роб, като приемал смирено всяко свое наказание. Но бидейки жертва на несправедливост, той винаги си отмъщавал, дори след години. Например когато убил морско чудовище за крал Лаомедонт от Троя в замяна на магически коне. Когато кралят отказал да му се отплати, Херкулес се върнал години по-късно разграбвайки града и избивайки семейството на Лаомедонт.

Враждата между него и Хера продължила през целия му съществен живот и достигнала своя връх, когато кралицата на Олимп го докарала до лудост и принудила да избие семейството си. Известните Дванадесет Подвига били именно наказанието, с което Херкулес трябвало да изчисти името си от стореното. Настрана от подвизите, Херкулес имал и редица други приключения през годините, в които бил с много други жени и съответно много други деца. Участвал и в Първата Гигантомахия, понеже за да бъде убит един Гигант са нужни съответния бог и полубог от неговата линия.

В по-късния си живот Херкулес взел красивата нимфа Деянира за своя жена. Кентавърът Несус веднъж предложил да преведе Деянира през реката на гърба си, докато Херкулес я преплува. Но верен на пакостливата си природа, кентавърът се опитал да отвлече нимфата за себе си, докато Херкулес бил още във водата. Разгневен полубогът обсипал Несус със стрели напоени в отровната кръв на Лернейската хидра.

След като Херкулес бил поканен на Олимп, Хера се смекчила и отказала от своята вендета. Тя дала дъщеря си Хеба, богинята на вечната младост, за жена на новия бог и пазител на олимпийските порти.


taken:
Ariadne
FC: Jennifer Morrison

Immortal Wife of Dionysus, Goddess of Labyrinths and Paths, Goddess of Passion

Ариадна е богинята на лабиринтите, пътищата и богиня на страстта. Безсмъртната съпруга на Дионис. Тя била принцеса на Крит, дъщеря на цар Минос и неговата кралица Пасифея, наследница на Зевс по бащина линия и титана Хелиос по майчина. Тя е най-добре позната за помощта, която дала на героят Тезей, за да премине през Лабиринта в Древна Гърция. Станала съпруга на Дионис, след като Тезей я изоставил.

Младата дъщеря на Минос знаела, че той е зъл и че не е правилно да дава човешки жертви на Минотавъра. Когато срещнала Тезей, Ариадна се влюбила мигновено в него и отчаяно искала той да живее. Затова се съгласила да му помага, защото бил смел, мил и чаровен. Героят й обещал да се ожени за нея и да я вземе със себе си в Атина, ако оживее. Затова тя му дала меч и магическо кълбо прежда.

След като тези неща не му помогнали, Ариадна използвала способността си да вижда в Мъглата и го превела безопасно през Лабиринта, след което Тезей посякъл Минотавъра. Преди крал Минос да успее да ги спре, те се качили на кораба и отплавали. Ариадна се намирала в топлите обятия на Тезей, докато напускали Крит завинаги. Но скоро след това Тезей се отегчил от красавицата по незнайни причини. Може би защото така и не бил привлечен от нея и негодувал затова, че го накарала да я вземе с него, въпреки че дължал именно на нея своя живот и тези на екипажа си. Когато спрели на остров Наксос, Тезей решил да изостави девойката там, колкото и жестоко да му се струвало, просто защото не искал да се жени за нея. В нощта, която прекарали там Тезей събудил екипажа си, но не и Ариадна. Оставил я да спи, докато опъвали платната и отплавал, оставяйки красивата принцеса, която спасила животите им. По-късно Дионис я открил ридаейки за Тезей. Богът се влюбил лудо в Ариадна и я взел за своя безсмъртна съпруга.


taken:
Amphitrite
FC: Gaia Weiss

Goddess of Fish and Seals, Goddess of Springs, Queen of the Sea

Амфитрита - богиня на морските обитатели. Съпруга на Посейдон и кралица на Моретата, една от Нереидите - дъщери на Нерей - и майка на Тритон посредством Посейдон.

Когато Посейдон заел мястото на Океан като върховен господар на моретата, той изпратил почести на петдесетте Нереиди. Въпреки че всички били поласкани и повечето биха били щастливи да бъдат негови съпруги, Амфитрита го отбягвала, защото била твърде срамежлива и не желаела да се даде лесно. Именно поради това тя била нереидата хванала окото на Посейдон, който направил всичко, за да спечели сърцето й.

Въпреки всичко Амфитрита отхвърлила всички негови дарове и предложения и побегнала, когато усетила, че ухажорът й е твърде упорит и решителен. Това накарало Посейдон да потъне в тежка депресия, което разтревожило всички морски обитатели. Те изпратили Делфин, богът на делфините, да върне Амфитрита обратно. Благодарение на неговото убедително представяне на положителните неща и благата, на които тя би се наслаждавала и радвала, Амфитрита склонила да се омъжи за Посейдон.

Сватбата им била едно от най-грандиозните събития някога състояли се в морските дълбини, на което присъствали богове, морски чудовища и четиридесет и деветте сестри на Амфитрита. Двамата имали три деца - Тритон, Родея и Кимополея. Тритон се превърнал в наследник и глашатай на баща си и бил отговорен за разчистването на пътищата, когато Посейдон пътувал. Родея била морска нимфа, която след това се превърнала в богиня патрон на едноименния остров и била омъжена за Хелиос, титанът на Слънцето. Кимополея от друга страна не била толкова обичана или ценена от родителите си, както Тритон и Родея, защото била богинята на безмилостните и яростни морски бури и след това била омъжена за един от хекатонхейрите - Бриарей.

Амфитрита обичала децата си и се наслаждавала на щастлив брак с Посейдон, въпреки неговите изневери, понеже не притежавала ревнива и отмъстителна природа с условието, че Посейдон ще се отнася добре с децата им и няма да я превърне в негов шут. В интерес на истината тя се държала благоприлично и с неговите нечистокръвни деца, за разлика от много други богини.


taken:
Ganymede
FC: Francisco Lachowski

Cup-Bearer of the Gods, God of Homosexual Love and Desire, Prince of Troy

Ганимед - бог на хомосексуалната любов и страст, виночерпец на боговете.

Приживе Ганимед бил принц на Троя, син на Трос с репутация на най-красивия смъртен мъж. Чертите на принца били толкова красиви, че можели да накарат дори боговете да тръпнат по него. И най-могъщия сред тях, Зевс, решил да действа, воден от желанията си.

Върховният бог наблюдавал Ганимед от трона си, докато младежът пасял и се грижел за добитъка на баща си Трос. Веднъж докато Ганимед бил съвсем сам, Зевс изпратил орел да отвлече троянския принц. Вярва се, че самият Зевс се превърнал в орел, за да го отвлече. Така Ганимед бил вдигнат от Дардания и отнесен светкавично до дворците на боговете на върха на Олимп. Там Зевс го провъзгласил за новия виночерпец на боговете, на мястото на дъщеря му Хеба и го направил свой ероменос (пасивен партньор). Станал близък и с Ерос, когото често придружавал.

Ганимед нямало как да позволи баща му да разбере какво се е случило и в съзнанието на Трос синът му просто бил изчезнал. Но скоро след това царят потънал в скръб по изгубения си син, което разстроило младия бог. Зевс решил, че трябва да предприеме нещо, за да утеши новия си любовник. Затова изпратил сина си Хермес до Дардания, за да съобщи на Трос за случилото се с Ганимед и новата му привилегирована позиция на Олимп в съчетание с дара на безсмъртието. Хермес обсипал Трос и с компенсиращи дарове. Два невиждано бързи безсмъртни коня - толкова бързи, че можели да тичат по повърхността на водата - и златна лоза, изработка на Хефест.

По време на Троянската война били потопени хиляда кораба пълни с ахейски войски пътуващи към Троада. Затова Дарданоите и Троянците трябвало да обединят сили в защитата на Троя. Битките и смъртта на роднините му дълбоко разстроили Ганимед, който дори не можел да изпълнява длъжността си на виночерпец, докато траяла войната, принуждавайки Хеба да си върне длъжността през това време. Когато войната приключила и ахейците начело с Агамемнон нахлули в Троя, Зевс прикрил гледката от Олимп с облаци, за да не може Ганимед да гледа върлуващите смърт и разрушение по време на Плячкосването на Троя.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 6194
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Minor Gods

Писане by dionysus; on Пет Дек 29, 2017 12:49 am

taken:
Eileithyia
FC: Marina Diamandis

Goddess of Childbirth and Midwifery

Илития е богинята на раждането и акушерството. Дъщеря на олимпийците Зевс и Хера.

Родена е трета поред и назначена като богиня на раждането. Но след като Артемида собственоръчно изродила брат си Аполон, двете започнали да делят отговорностите в тази област. Когато пристигнала в дома на Алкмена, за да й помогне да роди Херкулес, Хера накарала дъщеря си насила да забави раждането му и така подсигурила Евристей да се роди първи с надеждата Алкмена и Херкулес да умрат. Въпреки това придворните на Алкмена забелязали богинята стояща зад вратите с кръстосани ръце и крака и нарочно извикали "Роди се син!". Илития се сепнала и бързо скочила на крака, освобождавайки магическия си захват върху утробата на кралицата, позволявайки на детето да се роди. Илития била ужасно възмутена от приложения върху нея номер от страна на акушерките, затова ги превърнала в порове.

Въпреки че е дъщеря на богинята на брака, семейната любов и патрон на жените, Хера, Илития така и не се омъжила, никой не знае дали е имала или има любовници, нито деца. Все пак за разлика от Артемида, не одобрявала целомъдрието, затова го наказвала с ужасни болки, когато въпросните жени раждали. Ето защо девиците доста се страхували от нея.

Първите следи от култа към нея са открити при Дорийците на Крит, където хората вярвали, че Илития е родена в пещера близо до териториите на Кносус. От там боготворенето й се разпростряло до Делос и Атика. Някои от Дорийците обаче вярват, че не е родена на Крит а е дошла с целта да асистира на титанидата Лето.


taken:
Triton
FC: Sam Heughan

Messenger God of the Sea, God of the Navy

Тритон е морският бог вестоносец, син на Посейдон и Амфитрита, краля и кралицата на океаните.

Често прекарва време при тях в златния им подводен дворец в Атлантида под повърхността на Егейско море. Също като баща си, той притежава тризъбец, но специалният му атрибут била извитата раковина, която надувал като тромпет, за да успокои или пък разтика вълните. Звукът бил толкова ужасяващ, че плашел гиганти, които го смятали за рев на могъщ див звяр.

Той е смятан за първоначалото на народа на русалките, като първия бог с тяло на човек от кръста нагоре и рибя опашка от кръста надолу. С тази разлика, че неговата опашка е двойна. От това идва и разпознаването на мъжките русалки като тритони.

Тритон е бащата на Палада, а също и доведена бащина фигура за богинята Атина. Палада и Атина били отгледани заедно като сестри, но винаги твърде много се конкурирали. За всичко. Често дори се дуелирали една с друга. Но по време на един съдбовен тур Атина инцидентно убила Палада. Богинята приела загубата на своята "сестра" твърде присърце и изпълнена от горчива вина започнала да се нарича Атина Палада.

В днешно време Тритон има навика да се държи надменно със смъртните си полубратя и полусестри, деца на Посейдон, въпреки че не изпитва неприязън към тях. Но не може да подтисне подигравателната си природа на моменти и това изглежда зле в чуждите очи. Причината е ревността, която изпитва към баща си. Веднъж, когато Посейдон го представял пред свой полубожествен син, Тритон пояснил, че е негов "син и наследник", след като кралят на моретата го представил по твърде умаловажаващ начин според опашатия бог.


taken:
Circe
FC: Stefani Germanotta a.k.a. Lady Gaga

Goddess of Magic, Immortal Sorceress, Inventress of Magic and Spells

Цирцея е нисша богиня на магията, живееща на остров Еея. Тя е дъщеря на титана Хелиос и богинята Хеката.

Като тяхна дъщеря, Цирцея притежава силни магически способности. Не само е способна да превърне враговете си и онези обидили я в животни, но е известна още с богатите си познания в областта на билките и опиатите.

Тя пречистила греховете на Аргонавтите след смъртта на Апсирт, братът на Медея, но веднага след това настояла Язон и Медея да напуснат острова й, тъй като все пак не одобрявала действията им и евентуалните последици от тях.

Богинята прекарвала доста време на огромен тъкачен стан на острова си. Веднъж екипажа на Одисей на пиршество от невероятни гозби подсладени с мед и вино, но и с отварите й. В резултат на това мъжете се превърнали в свине, след като се задавили с храната. Само Еилохий в съмненията си за капан успял да избяга, за да предупреди Одисей и другите, които бяха останали по корабите. Когато Одисей се запътил да спаси другарите си, на пътя му се изпречил Хермес, който му дал свещената билка Моли, която да го предпази от отварите на Цирцея. Посъветвал го да извади меча си и да се държи така сякаш е готов да нападне Цирцея, след като отровите й не подействат, защото така щял да я впечатли и тя щяла да го покани в покоите си. Но Вестоносецът го предупредил да внимава и там, защото дори в леглото си богинята можела да бъде вероломна и подла. Би отнела мъжеството му, освен ако не я накара да се закълне пред боговете, че няма да го направи.
И до ден днешен Цирцея живее на всеизвестния си остров, като в последните години е започнала да превръща неприятелите си в морски свинчета, защото са по-хигиенични от прасетата и според думите й са "по-сладки" на вид. Това не означава, че тя е закотвена там във вечността. Богинята обича да разнообразява ежедневието си преоткривайки нови места, запознавайки се с нови хора и нови възможности да ги подложи на тестове. Кой от кой по-сложни и почти невъзможни за преминаване.


taken:
Pasiphaë
FC: Lana Parrilla

Immortal Sorceress, Mistress of Magical Herbal Arts

Пасифея е безсмъртна магьосница и господарка на изкуството на магическите билки. Дъщеря на титана Хелиос и океанидата Персеида. Сестра на Цирцея и майка на Ариадна. Заради богохулството на съпруга й Минос, Посейдон я проклел да се влюби в красивия бял бик, изпратен от него и да роди Минотавър.

От Минос тя е майка на Ариадна, Главк, Девкалион, Федра и Андрогей. Също като племенницата си Медея, Пасифея е господарка на магическите изкуства и умела в използването на специални билки. Например проклятието за невярност, което нарекла на съпруга си Минос се състояло в това, че при всяка изневяра той ще еякулира змии и скорпиони, убиващи въпросната любовница на място с отровата си. Единствено Прокрида успяла да си легне безнаказано с Минос, благодарение на предпазна билка. В континентална Гърция, Пасифея е като богиня-оракул, една от оригиналните койни на Спарта. Географът Павзаний е описал олтарът й като не много голям, ситуиран до сладководен поток, обграден от бронзовите статуи на Хелиос и Пасифея.

Пасифея и Минотавър - Този син нарекла при раждането му Астерий, след бившият крал на Крит, но това момче било необикновено. Имало човешко тяло, но глава и опашка на бик. Като бебе, майка му го държала винаги близо до нея и се грижела за него. Дори когато поотраснал имал свободен достъп до дворецът на крал Минос. Но когато започнал да съзрява Минотавър започнал да става по-див, по-кръвожаден, което поставяло обкръжението му, в това число Пасифея и останалите от семейството, в опасност. Дедал бил нагърбен със задачата да направи нов дом за сина на Пасифея като това в крайна сметка се оказал огромният Лабиринт под двореца.

Коварна и умна, Пасифея често хваща в капаните си нечестни мъже и неприятели подобно на сестра си Цирцея. Веднъж дори отворила повторно Лабиринта, за да всее хаос и объркване сред полубоговете в Лагера на Нечистокръвните.


Taken:
Harmonia
FC: Saoirse Ronan

Goddess of harmony and concord

Хармония е богинята на хармонията и мира. Дъщеря на Афродита и Арес, антипод на богинята на раздора, Ерида.

Тя е богинята, носеща хармония в живота на смъртните, особено по отношение на бракосъчетанията. Самата тя била жена на гръцкия герой Кадъм. Самият Кадъм имал множество приключения, но е известен с основаването на град, наречен Къдемия в Беотия, който по-късно става известен като Тива. Въпреки че успял да смекчи гнева на богинята Атина чрез жертвоприношение за минали деяния, Кадъм си бил спечелил гнева и на друг бог. На Арес. След като убил свещена за него змия, богът на войната го превърнал във влечуго от същия вид за дълъг период от време, като наказание.

Въпреки това, след като Тива започнала да процъфтява, Атина убедила Зевс, че Кадъм и достоен за безсмъртна съпруга и че това трябва да бъде самата Хармония.

Сватбата на Кадъм и Хармония била събитие, на което всички богове и богини присъствали, а Музите изнесли невероятен концерт. Много подаръци били дарени на младоженците, включително елегантен трон от Хера, скиптър от Хермес и копие от Арес. Но най-важният подарък, който Кадъм подарил на Хармония били роба и колие. Хефест бил изработил колието, което представлявало две сложно преплетени змии със скъпоценни камъни за очи. Но Хефест все още бил ядосан от неверността на съпругата си Афродита, затова колието и робата били прокълнати да носят лош късмет на този, който ги притежава.

За известно време Кадъм и Хармония живели доволно и щастливо в Тива с няколко деца, включително Полидор, бъдещия крал на Тива, Ино, бъдеща морска богиня, Автоноя, майката на Актеон, Агаве, майката на Пентей и Семела, майката на Дионис. Но нещастието все пак застигнало кралската двойка, която изоставила Тива и децата си, заедно с колието на Хармония. Тази история от забравени времена е само част от живота на богинята, която често посещава мъртвия си съпруг в Елисейските полета и до днес.


t    a    k    e    n    :
Hermaphroditus
FC: Alexander Vlahos

God of hermaphrodites and effeminates

Хермафродит е богът на двуполовите същества и женствеността. Син на боговете Хермес и Афродита, откъдето идва и името му. Част от крилатите Ероти. Символизира красотата на единността и съюза. Като син на Хермес и правнук на Атлас, често е наричан и Атлантий.

Въпреки че е дете на богинята на любовта и богът вестоносец, Хермафродит не е отгледан от тях. Вместо това отраснал на планината Ида, свещена планина в днешна Турция, отгледан от непознат брой нимфи. Бил невероятно красиво момче и знаел, че може да покори света единствено с външността си. Затова на крехката петнадесетгодишна възраст започнал да обикаля света. Посетил Ликия и Кария.

Докато бил в Кария попаднал в горски кът близо до Халикарнас. Там, близо до свеж водоем срещнал нимфа на име Салмакида. Тя била невероятно завладяна с похот към момчето, но в опитът й да го съблазни, той я отхвърлил. Когато Хермафродит си помислил, че Салмакида си е отишла, той се съблякъл и решил да се изкъпе в езерото. Но през цялото време нимфата се криела зад дърво, докато не скочила от изневиделица във водата при него, увивайки крайници силно около тялото му, обсипвайки го с целувки. Момчето не било способно да се измъкне от силната прегръдка. Самлакида се обърнала към боговете и ги помолила да направят така, че двамата никога повече да не бъдат разделени. И боговете склонили. Изпълнили желанието й, но може би не точно по начинът, по който нимфата желаела. Телата им се слели в едно, превръщайки ги в цялостно двуполово създание.

Хермафродит бил покосен от огорчение, убеден в това, че красотата му е изгубена завинаги. Мислейки, че сега не е нищо повече от едно петно на света, което всеки би отхвърлил. В опит да потуши поне малко болката си, помолил родителите си да прокълнат езерото така, че всеки стъпил в него да бъде трансформиран също като самия него. След като Афродита и Хермес склонили и изпълнили желанието му, Хермафродит получил безсмъртието си и статут на бог.


Taken:
Hedone
FC: Natalia Dyer

Goddess of pleasure and enjoyment

Хедона е богинята на удоволствието, радостта и насладата. Дъщеря на боговете Ерос и Психея.

Наричат я още Музата на Насладата, тъй като внушава любов и страст в човешките сърца. Тронът й е локализиран в храма на Химерос, синът на Арес и Афродита, но Хедона често не може да бъде намерена там. Вместо това обича да броди из населените места, сред смъртните подклаждайки огъня на любовта в сърцето на всеки човек, когото срещне. Оръжията й са ароматната факла на Любовта и мирта. Когато постави миртата си над нечия глава, избраникът мигом се превръща в чисто естетичен поет, който ще започне да пее в красиви стихове за Любовта и Удоволствието, докато около него прелитат снежнобели гълъби, а от устата му се раждат пъстри пеперуди заедно със стиховете. Именно тези поети се превръщат в нейни жреци и най-пламенни и ревностни поклонници.

Тази богиня обича самата любов, но най-много обича да се влюбва. Дори в смъртни. Когато се влюби в смъртен мъж, тя се вселява в сърцето на жена, карайки я да се влюби в обектът на копнеж на Хедона. Богинята ще дари всички еротични заклинания и нужния сексапил, за да може да ги използва в очароването на мъжа, когото Хедона обича. Остава в сърцето на жената до първата брачна нощ, след което използва тялото на съпругата, за да се съешава с обекта на желанията си. Дори след като напусне сърцето на съпругата, част от Хедона остава в нея и тя се превръща в тайна жрица на богинята. Понякога може да се върне отново в сърцето на жената, която с радост би предложила тялото си за любовния ритуал на богинята. Присъствието на Хедона би могло да се разкрие в нежната светлина на женското сърце, сладникавия аромат на дъха й, тихият хор от звънливи гласове, които пригласят на нейния и дълбоките пламъци на удоволствие в утробата й. Самото съвкупление е далеч по-прочувствено и приятно, заради присъствието на богинята.

Но въпреки, че е олицетворение на Насладата, Хедона може да бъде ужасно подвластна на гнева, ако бъде раздразнена. Ако съпругът се окаже неверен тя е способна да превърне съпругата в хидра, която да погълне мъжа, любовницата му и децата им, ако има такива. Единственият начин гневът й да бъде смекчен е чрез жертвоприношение под формата на цветя и плодове. Тогава Хедона ще превърне хидрата в миролюбив гълъб.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 6194
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Minor Gods

Писане by dionysus; on Съб Апр 28, 2018 1:54 pm

taken:
Styx
FC: Jaime Murray

Goddess of the River Styx and Hatred

Стикс е богинята на едноименната свещена река и богиня на Гнева. Най-голямата и най-силна дъщеря на титаните Океан и Тетида; една от Океанидите, застанала на страната на Зевс и Олимпийците по време на Първата Титаномахия. Положените клетви в свещената за богове и смъртни Стикс носят със себе си съдба много по-лоша от смъртта за заклелите се, ако не бъдат спазени. А ако някой се изкъпе в нея и оцелее, получава Проклятието на Ахил - става непроницаем за много физически атаки. В нея се охлажда и стигийската стомана, за да стане неразрушима.

Стикс е омъжена за титана Палас, неин братовчед и господар на Военните изкуства и стратегии. На него родила четири деца, познати още като четирите конника на войната - Нике, олицетворение на Победата; Кратос, олицетворение на Мощта; Биа, олицетворение на Силата; и Зелос, олицетворение на Съперничеството. Заедно с тях богинята на Гнева и Омразата застава зад Зевс срещу титаните, а малко по-късно това прави и съпругът й. След сигурната победа на Олимпийците и в знак на благодарност към лоялността, Гръмовержецът възнаграждава децата й със собствени почетни места на Олимп, а самата Стикс превръща в символ и пазител на вечната клетва, която дори боговете не могат да нарушават.

Живее в Подземното царство и брани реката със същото име, в която плуват всички клетви към нея, наблюдавайки внимателно за спазването им. Вероятно никой освен нея не знае каква е участта на онези, които нарушават обещанията си, може би защото малцина досега са се осмелявали. Никой не е виждал какво се случва със злочестите, защото от тях не остава абсолютно нищо. Стикс е близка приятелка с богините Ерида, Персефона и Хеката. Дори семейството й да е далеч, тя винаги намира време да посети децата си на Олимп, съпругът и родителите си на Отрис и в необятните океани.


taken:
Kratos
FC: Iwan Rheon

God of Strength and Might

Кратос е богът на Мощта и Величието, патрон на суверенната власт, един от конниците на Войната. Син на богинята Стикс и титана Палас, брат на Нике, Зелус и Биа, с които е част от крилатите правоприлагащи органи на Зевс.

След победата на Зевс над Титаните и затварянето на останките от Кронус в Тартар, Кратос и неговото семейство получават своите почетни места до Олимпийците като конници на самия Гръмовержец. Кратос е и богът, който оковава Прометей. В така познатата трагедия за човеколюбивия титан, Кратос и сестра му Биа като послушници на Зевс помогнали на Хефест да прикове Прометей към скала в Кавказ. Въпреки волята си богът Ковач забил кол в гърдите на титана, а Кратос го оковал с неразкъсваемите вериги. Възмездието на Зевс е единствено в очите на Кратос, а студенината в очите му красноречиво показвала, че Прометей заслужава да бъде наказан за предателството си и че богът не възнамерява да погледне на случилото се от неговата страна.

Темпераментен и понякога твърде груб и студен, богът на Мощта не винаги е безсърдечното момче, което всички виждат и което помнят от почти забравените времена. Преди всичко Кратос е безкористен защитник на семейството си, жесток към всеки който посегне на Нике, Биа и Зелус. И крайно жесток, когато заплашената чест принадлежи на майка му Стикс. Никога не напуска поста си до Зевс, нито Олимп без разрешение от господаря си. Казват, че характерът му е пряко наследен от този на Палас и че титанът донякъде е най-горд с него от всичките си деца, въпреки че не го показва никога.


taken:
Zelus
FC: Tom Payne

God of Dedication, Jealously, Envy and Zeal

Зелус е богът на Съперничеството, Завистта, Ревността и Вечния стремеж. Един от конниците на Войната, син на богинята Стикс и титана Палас. Брат на Нике, Кратос и Биа.

Заедно с брат си и сестрите си Зелус е неотлъчна част от свитата на Гръмовержеца, най-вече след победата му над Титаните, която децата на Стикс и Палас подсигуряват. Често е асоцииран с Агон - даймонът на състезанията, почитан по време на всички Олимпийски игри, а към характеристиките му понякога се причислява и романтичната завист, под формата на първична ревност, която богът всява в сърцата на наранените от любовта подобно на Афродита или на онези, дръзнали да постъпят грешно, дръзко и неуважително както към него, така и към някой от господарите или семейството на Зелус. Негова много близка приятелка е богинята на Раздора - Ерида - което вероятно е една от причините да не издаде плана, с който богинята искала да скара Хера, Атина и Афродита в разгара на Троянската война. За разлика от брат си Кратос, Зелус наследява много от чертите си от самата Стикс - фалшивите усмивки, добрата актьорска игра и задните хитри мисли, които не биха останали твърде скрити единствено от Атина. Няма по-скъпи за него от роднините му, най-вече сестрите му. Чувствата, които таи към Кратос са силна любов, прорязана с ревността както към него, така и от него, когато види онази горда искрица в очите на баща им.


taken:
Bia
FC: Samara Weaving

Goddess of Force, Might and Power

Биа е богинята на Силата, Суровата енергия, Влиянието и Импулсивността, част от конниците на Войната. Дъщеря на богинята Стикс и титана Палас, сестра на Нике, Кратос и Зелус.

Като дете на най-възрастната Океанида и титанът на Военните изкуства, след победата на Зевс над Кронос и поддръжниците му Биа и роднините й получават своите почетни места на Олимп; четиримата конници стават част от антуража на Гръмовержеца и неотлъчни негови послушници. Заедно със сестра си и братята си, които обича може би повече от всичко, Биа изпълнява специални задачи възложени от Краля. Заедно с Кратос помагат на Хефест да прикове Прометей като наказание за престъплението му срещу Зевс и Олимпийците. Често подла и груба, но не по-малко красива от останалите богини, Биа също така е твърдоглава и пристрастена към силата. Онова, което може да я впечатли са силата, ловкостта и упоритостта както в смъртните и полубоговете, така и сред безсмъртните. Най-близка е със сестра си Нике и богинята на Мъдростта - Атина - с която често упражнява хитростта и хладнокръвието си както в играта на шах, така и в битките. Тя е може би единствената от четиримата, която е не толкова близка със родителите им. Не защото не ги обича и уважава, а защото смята, че бъдещето на крилатите конници не трябва да бъде предопределено от това, кои са Стикс и Палас. Самостоятелността е едно от нещата, които Биа намира за привлекателни.


soon:
Phobetor
FC: Ian Bohen

God of Nightmares, one of the Oneroi

info TBA


soon:
Phantasos
FC: Chris Pine

God of surreal dreams, one of the Oneroi

info TBA


taken:
Aura
FC: Tabrett Bethell

Goddess of the Breezes

Аура е богинята на Бризовете и свежият, хладен въздух на утрото. Дъщеря на титанът Лелантос и една от Океанидите на име Перибея.

Тя е била една от девствените богини, изкусна ловджийка, страшно горда с непорочността си. И гордостта и високомерието били нейните фатални пороци. Била заслепена дотолкова от тях, че веднъж дръзнала да сравни тялото си с това на собствената си братовчедка Артемида, заявявайки че богинята на лова е твърде нежна и женствена за да бъде наричана истинска, силна и безкористна девица. В гнева си Артемида потърсила и се обърнала към Немезида, богинята на възмездието. Но когато пожелала мъст за накърненото си достойнство в отговор Немезида решила да не се намесва в подобни малки афери. Затова честта на Луната била защитена от нейния тогава твърде млад и импулсивен полубрат Дионис, който осквернил красивата Аура. Престъплението спрямо ценната й непорочност докарало Аура до невиждана лудост и в яростта си богинята се превърнала в безскрупулен убиец на мъже. От богът на виното, еуфорията и лудостта тя родила две момчета близнаци. Едното погълнала цяло, а другото било отмъкнато на сигурно място от Артемида, в чиито очи наказанието на Аура било твърде жестоко. Зевс след това превърнал опасната безсмъртна в поточе в земите на родителите й.

Векове наред богове и смъртни използвали свежата й вода за да утолят жаждата си, а за ловците на Артемида то се превърнало в свещена територия, причина за което било съжалението на самата богиня за случилото се. Синът на Аура, Якхус сега е бог на ритуалния радостен плач "якхе" и близък спътник на Деметра, Персефона, Хеката и други Елевзински богове. Месеци преди Гея да посегне на Олимпийците, събужда Аура и възвръща физическата й форма с цел да използва гнева й. Но от лудостта на богинята било останало твърде малко. В очите й се четяла някогашната желязна сериозност, а тялото й излъчвало безсърдечен студ. Ловка и жадна за поредния си шанс, тя успяла да избяга от Гея в търсене на единствения, който може да я обича повече и от себе си - Лелантос.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 6194
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Minor Gods

Писане by dionysus; on Чет Авг 09, 2018 12:19 am

taken:
Anteros
FC: Matt Bomer

God of requited love

Антерос е бог на споделената любов. Също така той наказва тези, които презират любовта и чувствата на другите, и отмъщава за несподелената любов. Син е на Арес и Афродита. След раждането на Ерос Афродита била притеснена, че той не расте и се оплака на Арес. Той предположил, че сина им има нужда от другарче. Така се появил Антерос. Любовта на Афродита към Ерос била безкрайна, неспособна да даде същото на другия си син, той се чувствал пренебрегнат. Не обичал майка си по-малко отколкото я обичал брат му, но не получавал същото в замяна. Огорчението му го превръща в олицетворението на споделената любов. Вместо да кара хората да се влюбват лудо влияейки на хормоните предизвикващи сексуално привличане, той има по-дълъг поглед върху връзките и предизвиква по-дълбоки, и по-малко хаотични емоции. Като отмъстител Антерос прекарвал повече време с баща си, затова и остава по-близък до него.

Веднъж докато близнаците скучаели и си играели със стрелите улучили един и същ човек. Обзалагайки се коя стрела ще победи и двамата приели човешка форма и слезли на земята, за да провокират човека. Ерос победил, но Антерос така и не върнал у дома. Изчезнал безследно и векове наред вече никой не знае къде се намира и дали е все още жив.


wanted:
Adrestia
FC: Emily Beecham

Goddess of revolt and equilibrium between good and evil

Адрестия е богиня на въстанията, възмездието и балансът между доброто и злото. Дъщеря на Арес и Афродита, често съпровождаща баща си в битка, заедно с братята си Фобос и Деймос. Поради отмъстителната си същност е близко асоциирана и с богинята Немезида. Позната е още като "Онази, която не може да бъде избегната."

Въпреки че е достойна за гордостта на Арес войнствена богиня, Адрестия не взима участие във всяка война, както останалите й роднини, а само в онези, в които възмездието трябва да пребъде. Не наранява без заслуга, но когато стоварва отмъщението върху някого, насладата се чете красноречиво в очите й. Най-близка е със сестра си Хармония, тъй като възмездието винаги цели мир и хармония, въпреки че никой не е виждал и чувал тя да разделя по някакъв начин семейството си на любимци. Когато не е заета с божествените си задължения, Адрестия обича да прекарва свободното си време сама или в компанията на други богини като Енио, Атина и Артемида, които я вдъхновяват.

Друга по-близка до нея фигура е Хипнос, богът на сънищата, с когото не малко пъти е обединявала сили за бърза и сигурна, масова победа.


taken:
Nerites
FC: Jannik Schümann

God of shellfish and sea snails, Poseidon's charioteer

Нерит е богът покровител на ракообразните животни и морските мекотели. Единствен син на Нерей и океанидата Дорида, брат на петдесетте Нереиди, завидно красив също като тях.

Като един от морските обитатели, Нерит бил първият, който забелязал грандиозната поява на богинята Афродита от разпръснатото във водите Ураново семе. Ефирна, нежна и неземно красива в очите на младия син на Нерей, тя се издигнала от морската пяна и почти мигновено поробила сърцето му. Ала тя също била влюбена в свободолюбивия морски бог. Когато я поканили на Олимп, Афродита пожелала Нерит да я придружи и да остане с нея завинаги. Обещала му славата сред останалите олимпийци, любовта им и дори чифт криле... Ала любовта на Нерит към родните води и семейството му била по-голяма. Дотолкова, че отказал на красивата богиня. По същото време сестра му Амфитрита вече била съпруга на Посейдон и кралица на моретата. Скрила брат си сред гъсти водорасли, когато Афродита заплашила да го накаже за грубия отказ.

Като част от двора на Посейдон, Нерит бил назначен като негов колесничар и близък съветник на краля и кралицата. Нещо повече - в всеизвестната си похот Олимпиецът посещавал покоите му почти толкова често, колкото на красивата си съпруга. Когато Амфитрита разбрала, морските течения станали доста по-студени помежду им, изпълвайки Нерит с вина, макар сестра му да не била злонрава. В опитът си да поправи нещата или поне да избяга за малко от ситуацията, Нерит препуснал диво с празната колесница на Посейдон. Морските пръски се разбивали нежно в лицето му, докато прелитал светкавично над повърхността на океана. Усещането, че предава второ сърце го караше да опъва до краен предел юздите на хипокампите теглещи го със светкавична скорост.

Случващото се хванало окото на не кой да е, а титанът на Слънцето - Хелиос. Златокос и величествен, изпълнен с гордост, той приел действията на Нерит като проява на високомерие и може би заявление, че онази колесница там долу е по-бърза от Слънчевата. Без да премисля дълго, титанът се протегнал към Нерит и го превърнал в огромен рапан. Колесницата се разбила в близък скалист бряг, а мекотелото останало закотвено на морското дъно за дълго време, преди сестрите на Нерит да го открият. Нерея била тази, която измолила Посейдон да върне предишната му, красива форма, напомняйки му, че именно любовта към него и Амфитрита е тласнала брат й към бягството.

Понастоящем позициите на Нерит са все същите - кралски съветник и колесничар на Посейдон. По време на последната война срещу Океан, когато Атлантида била под обсада по заповед на Кронос, в отсъствието на Посейдон Нерит държал високо духа на морския легион. Макар и победата да била следствие от внезапното отстъпление на Океан и армията му, Нерит си спечелил благодарности и адмирации. Подводният лагер станал негова втора отговорност след сигурността на краля и кралицата. Заедно с ихтиокентаврите, братя на Хирон, Нерит се грижел за обучението на младите воини от тритоновия народ.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 6194
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Minor Gods

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите