Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 11 потребители: 7 Регистрирани, 0 Скрити и 4 Гости :: 1 Bot

Athena;, Helios;, hephaestus., Hypnos., kayden', Lavinia., Nerites.

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 59, на Пон Дек 17, 2018 7:10 am
Гръцки полубогове
Cabin #1 (Zeus) - 5/5
Cabin #2 (Hera) - 0/0
Cabin #3 (Poseidon) - 5/5
Cabin #4 (Demeter) - 3/11
Cabin #5 (Ares) - 6/11
Cabin #6 (Athena) - 11/11
Cabin #7 (Apollo) - 10/11
Cabin #8 (Artemis) - 7/16
Cabin #9 (Hephaestus) - 5/11
Cabin #10 (Aphrodite) - 7/11
Cabin #11 (Hermes) - 7/11
Cabin #12 (Dionysus) - 5/11
Cabin #13 (Hades) - 5/5
Cabin #14 (Iris) - 4/11
Cabin #15 (Hypnos) - 6/11
Cabin #16 (Nemesis) - 3/11
Cabin #17 (Nike) - 3/11
Cabin #18 (Hebe) - 3/11
Cabin #19 (Tyche) - 3/11
Cabin #20 (Hecate) - 11/11
Cabin #21 (Persephone) - 5/11
Cabin #22 (Thanatos) - 6/11
Cabin #23 (Eris) - 5/11
Cabin #24 (Eros) - 7/11
Cabin #25 (Psyche) - 4/11
Cabin #26 (Phobos) - 5/11
Cabin #27 (Deimos) - 6/11
Cabin #28 (Enyo) - 6/11
Cabin #29 (Boreas) - 3/11
Cabin #30 (Zephyros) - 2/11
Cabin #31 (Notus) - 3/11
Cabin #32 (Eurus) - 3/11
Cabin #33 (Khione) - 10/11
Cabin #34 (Morpheus) - 5/11
Cabin #35 (Triton) - 7/11
Cabin #36 (Harmonia) - 2/11
Cabin #37 (Anteros) - 5/11

Anemoi / Wind Gods

Go down

Anemoi / Wind Gods

Писане by dionysus; on Съб Ное 11, 2017 7:17 pm

Преди да поискате някой от тези герои се запознайте с правилата за воденето им (в последния раздел).

taken:
Boreas
FC: Wentworth Miller

God of the North Wind and Winter

Борей е богът на северния вятър и Зимата, един от четирите сезонни бога, които работят за Еолус - господарят на ветровете. Сега може да бъде намерен в Квебек, Канада, най-старото селище на Север. Той е единственият бог, който обикновено не говори на английски в Северна Америка, а на френски, защото е официалният език на Квебек.

Борей е известен с отвличането на Орития, дъщерята на атинския крал Ерехтей. Богът на северния вятър дълго ухажвал Орития, но тя го отхвърляла всеки път. В края на краищата Борей решил да я вземе насила, като я повил в облак и тайно я отмъкнал, след което я превърнал в своя безсмъртна съпруга. Тя му родила безсмъртната дъщеря Хиона и смъртни синове близнаци, Зет и Калаид, които впоследствие дарил с безсмъртие.

Веднъж Борей се съревновавал с титана Хелиос за това кой по-бързо ще свали дрехите на смъртен младеж. Типична история за сила срещу убеждаване. Най-добрият опит на Борей бил да изпрати силна въздушна вълна. Но вятърът единствено закачил и раздърпал дрехите на младежа преди богът да се откаже. Хелиос от друга страна насочил горещи лъчи към човека и той започнал да сваля дреха след дреха, докато не останал съвсем гол.

Борей също така е бащата на няколко жребчета, родени от кобилите на троянския цар Ерихтоний, след като се е въплътил в жребец. Казано е, че са били способни да препускат през полетата със зърно без да потъпкват растенията.

Заедно с брат си Зефир, Борей често е вилнеел из тракийските планини. Ветровете на Борей са толкова могъщи и свирепи, способни да нанесат невиждани щети.taken:
Zephyros
FC: Jared Leto

God of Spring, God of the West Wind, Attendant of Cupid

Зефир е богът на нежния западен въздух и Пролетта, един от четирите сезонни бога, които работят за Еолус - господарят на ветровете. Също така често спътник на Ерос. Син на титаните Еос и Астрей, брат на Борей, Нот и Евър.

Заедно с брат си Борей често вилнее из тракийските планини. Като много други божества и Зефир е имал набор от забежки независимо от браковете му с Хлорис и Ирида, като е станал баща на няколко безсмъртни създания. Що се отнася до връзката му с Хлорис - нимфа от острова на Благословените - се знае, че Зефир я е дарил с власт над цветята и следователно я превърнал в богинята на цветята. С Ирида от друга страна имал син на име Потос, богът на любовния копнеж, желание и жажда. Също така е служил като спътник на Афродита.

Веднъж богът на западния вятър се влюбил в смъртен младеж на име Хиацинт, когото намерил за крайно необикновен. Но за негова изненада още един безсмъртен се бил захласнал по троянския принц преди него, а именно богът на Слънцето, Аполон. Зефир имал проблеми с това да изразява чувства и бил убеден, че ако той не може да има нещо или някого, то никой друг няма да може да го притежава. Затова когато зърнал Хиацинт и Аполон заедно развличайки се с хвърляне на дискове, Зефир използвал силите си, за да обърне посоката на диска, който Аполон бил хвърлил запращайки го право към главата на Хиацинт и убивайки красивия принц от жестока ревност. Акт, който изглеждал така сякаш Аполон е убил любимия си в нещастен случай. Вследствие богът на Слънцето оплакал Хиацинт и го превърнал в цветето Зюмбюл. Синът на Афродита, Ерос, предложил закрила на Зефир с условието, че ще му служи завинаги.taken:
Notus
FC: Scott Eastwood

God of the South Wind, God of Summer

Нот е богът на южния вятър и Лятото, син на Еос и Астрей, брат на Борей, Зефир и Евър, един от четиримата сезонни богове служещи на Еолус - господарят на ветровете. Може да пребивава в някое от най-старите селища в Северна Америка, но палатът му е локализиран някъде по северните брегове на Африка.

Ветровете на Нот са тежки и влажни, следвани винаги от мъгли. Също като тримата си братя Нот е красив крилат мъж, способен да лети по-бързо от всичко живо. Често пъти четиримата братя се превръщат и в буйни, бързи коне препускащи начело на съответстващите им ветрове.

Още от древни времена благата, с които Анемоите са благославяли човечеството, са били възпявани, въпреки че Нот рядко бил възпяван като братята си Борей и Зефир. Това било така най-вече защото богът е носител на горещите, влажни и буреносни ветрове на късните летни дни; ветрове, които можели да с лекота да унищожат всичко по пътя си, най-вече все още необраните богати реколти.

Нот често влизал в редица спорове, заради лесно разпалващия си характер, въпреки че това не го отличава чак толкова много от останалите божества от гръцкия пантеон. Въпреки това древните гърци смятали, че от жестоките бури като последици от караниците на четиримата ветровити братя най-смъртоносни били именно тези породени от споровете на Нот, южният вятър, и Борей, северният вятър.taken:
Eurus
FC: Ian Somerhalder

God of Autumn and the East Wind

Евър е богът на източният вятър и Есента, син на титаните Еос и Астрей и брат на Борей, Зефир и Нот. Един от четиримата сезонни богове, Анемои, служещи на Еолус - господарят на ветровете.

Също като братята си е крилат и красив безсмъртен, способен да препуска по-бързо и от светлината, често превръщайки се в кон, предвождащ дъждовните източни ветрове символизиращи идването на Есента. Може би най-темпераментният от всички Анемои и най-самотен, защото самият Еолус го наричал "най-малко важният от четиримата братя". Въпреки че това не било никак вярно, тъй като Евър тихомълком вършел много повече работа от горделивите си и твърде заети да се заяждат помежду си братя, за да забележат и оценят труда му.

Веднъж богът на Слънцето, Аполон, развил невиждана ревност от близостта на близначката му, Артемида, и полу-смъртният Орион. Единствено Орион можел да смогне на бързината и издръжливостта на богинята по време на лов, което бавно но сигурно му спечелило място в сърцето й. Аполон решил да се обърне към източния вятър и го потърсил в харема му, пълен с красиви създания, смъртни и полубогове, прости люде, принцове и принцеси. Заявил му, че иска да убие Орион, без разбира се да дава причина. Но в замяна получил въздушна вълна в лицето. Тогава предложил на Евър мелодии, нечувани от никой смъртен досега в замяна. Но отново получил същия отговор. След това Аполон предложил собствената си златна стрела, същата с която победил чудовището Питон, но и това не свършило работа. Накрая богът на Слънцето предложил на Евър жрица от Делфи. Източният вятър се втурнал без отговор, препускайки през моретата и обърквайки курсовете на много моряци и бързо стигнал до Крит, където открил Орион дълбоко в гората. Спуснал се тихомълком, едва размърдвайки листата забивайки анти-амброзия право в гърдите на ловеца, която си проправила път бързо до сърцето му и Орион издъхнал още преди да падне на земята.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 6194
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите