Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Запазване на лик
Пон Дек 03, 2018 8:57 pm by Athena;

» cracks in a stone are just memories of a story you have yet to learn.
Нед Дек 02, 2018 10:10 pm by Athena;

» show me how you like it done
Съб Дек 01, 2018 12:02 am by Helios;

» Θάλασσα Thalassa
Пет Ное 30, 2018 11:46 pm by Helios;

» boys like me.
Пет Ное 30, 2018 9:16 pm by dionysus;

» falling was never in my cards.
Пет Ное 30, 2018 8:26 pm by Athena;

» Fairytale gone bad///
Вто Ное 27, 2018 8:59 pm by Athena;

» Espen |20| son of Thanatos (Cabin #22)| FC:Evan Peters |TAKEN|
Съб Ное 24, 2018 1:40 pm by Athena;

» if I got voice they gon hear me shout;
Пет Ное 23, 2018 3:59 pm by dionysus;

Кой е онлайн?
Общо онлайн са 0 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 0 Гости :: 1 Bot

Нула

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 54, на Пет Ное 30, 2018 2:24 pm
Хижи и Лагерници
Cabin #1 (Zeus) - 5/5
Cabin #2 (Hera) - 0/0
Cabin #3 (Poseidon) - 5/5
Cabin #4 (Demeter) - 3/11
Cabin #5 (Ares) - 6/11
Cabin #6 (Athena) - 11/11
Cabin #7 (Apollo) - 10/11
Cabin #8 (Artemis) - 7/16
Cabin #9 (Hephaestus) - 5/11
Cabin #10 (Aphrodite) - 7/11
Cabin #11 (Hermes) - 7/11
Cabin #12 (Dionysus) - 5/11
Cabin #13 (Hades) - 5/5
Cabin #14 (Iris) - 4/11
Cabin #15 (Hypnos) - 5/11
Cabin #16 (Nemesis) - 3/11
Cabin #17 (Nike) - 3/11
Cabin #18 (Hebe) - 3/11
Cabin #19 (Tyche) - 3/11
Cabin #20 (Hecate) - 11/11
Cabin #21 (Persephone) - 5/11
Cabin #22 (Thanatos) - 6/11
Cabin #23 (Eris) - 5/11
Cabin #24 (Eros) - 7/11
Cabin #25 (Psyche) - 4/11
Cabin #26 (Phobos) - 5/11
Cabin #27 (Deimos) - 6/11
Cabin #28 (Enyo) - 6/11
Cabin #29 (Boreas) - 3/11
Cabin #30 (Zephyros) - 2/11
Cabin #31 (Notus) - 3/11
Cabin #32 (Eurus) - 3/11
Cabin #33 (Khione) - 10/11
Cabin #34 (Morpheus) - 5/11
Cabin #35 (Triton) - 7/11
Cabin #36 (Harmonia) - 2/11
Cabin #37 (Anteros) - 5/11

Second generation Titans

Go down

Second generation Titans

Писане by dionysus; on Чет Яну 25, 2018 6:01 pm

Преди да поискате някой от тези герои се запознайте с правилата за воденето им (в последния раздел).

Children of Koios and Phoebe

taken:
Asteria
FC: Diane Kruger

Titaness of Prophetic Dreams and Consort of Perses

Астерия е титанида на пророческите сънища. Второ поколение титан, дъщеря на Феба и Кой, сестра на Лето и Лелантос и консорт на Перс.

Родена по време на Златната ера на Титаните, вековете, в които светът бил под властта на Кронос. Името й означава "на звездите" и "звездната", затова често я наричат и богинята на падащите звезди и сбъднатите мечти. По-позната е обаче с гадаенето чрез сънища. Властта на титаните приключила с Титаномахията, в резултат на което титанидите не понесли никакъв удар, поради неутралитета си. Дори Хеката, дъщерята на Астерия след това останала на висок почит сред боговете. Самата Астерия получила почетна позиция на Олимп. Но бидейки там я поставяло ужасно близо до Зевс, който винаги се оглеждал за красиви жени. За да избяга от нежеланото ухажване, Астерия в пъдпъдък и отлетяла от Олимп, преди да се гмурне в морето.

Но след като вече била във владенията на Посейдон, кралят на моретата също я пожелал. За да се спаси от неговите опити за ухажване титанидата се превърнала в плаващ остров. Островът станал познат като Ортигия (гръцката дума за пъдпъдък), след което бил преименуван на остров Делос.

Като Делос Астерия плавала свободно из Средиземно море, но островът бил безплоден и отблъскващ къс плаваща земя. Това се променило, когато Лето, бременната от Зевс сестра на Астерия, стъпила на него преследвана от злопаметната и ревнива Хера. Но като Делос, Астерия не се притеснявала от гнева на Хера, а по-скоро за това, че синът на Лето може да се окаже твърде могъщ, както било предвидено и да унищожи острова за грозотата му. Лето обещала, че нищо подобно няма да се случи с острова и че, след като децата й се родят, ще го превърне в райски кът. Когато новите Олимпийци Аполон и Артемида се родили, дълги колони закрепили острова за земята и Делос процъфтял и се превърнал в свещено място за Астерия, Лето, Артемида и Аполон, а самата Астерия се появила отново в цялата си красота, за да прегърне сестра си и новородените си племенници.taken:
Leto
FC: Emilie de Ravin

Titaness of Demurity and Protector of the Young

Лето е титанида на въздържанието и скромността, закрилница на младежта. Второ поколение титан, дъщеря на Феба и Кой, сестра на Астерия и Лелантос.

След Титаномахията Лето запазила свободата си в следствие, че не е взела страна, нито участие във войната. Друга причина за това е била и красотата й, понеже Зевс очевидно бил пленен от красивата си братовчедка. Въпреки че по това време бил оженен за Хера, Зевс постъпил импулсивно и прелъстил титанидата.

Хера разбрала за бременността на Лето, много преди тя да успее да роди, затова си наложила да не позволи на любовницата на Зевс да роди. Заставила всяка земя, всеки водоем да не предоставят уют и да не бъдат убежище за Лето. Също така закрила гледката към земята с облаци, за да не може дъщеря й Илития, богинята на акушерството, да види и следователно да помогне на Лето в раждането. Сякаш това не било достатъчно и Хера решила да тормози титанидата още повече, като назначила чудовището Питон, син на Гая, да гони Лето, без да й дава отмора от родилните болки. В крайна сметка след тичане из целия древен свят, Лето стигнала до плаващия остров Делос. Островът станал убежище за титанидата, след като обещала да го превърне в райски кът. А и Делос по онова време не е бил нито част от земята, нито част от водите, тъй като постоянно плавал.

Скоро след установяването си на острова, Лето дала живот на дъщеря, която нарекла Артемида, богинята на лова. Цели девет дни по-късно Артемида помогнала на майка си да роди по-малкия й близнак Аполон с помощта на вече притеклата се на помощ Илития. След раждането на близнаците, Лето станала известна и като една от богините на майчинството.

Безрезервната любов на близнаците към майка им е доказвана неведнъж. Когато Ниоба, кралицата на Тива се хвалела, че е по-добра майка от Лето, защото титанидата имала само две деца, а Ниоба цели седем сина и седем дъщери, Аполон обсипал със стрели синовете й, а Артемида - дъщерите. Само една дъщеря обаче оцеляла - Хлорис, която се молела през цялото време на Лето.wanted:
Lelantos
FC: Chris Hemsworth

Titan of Air and the Hunter's Skill of Stalking Prey

Лелантос е титан на въздуха и ловните, преследвачески умения. Второ поколение титан, син на Феба и Кой, брат на Астерия и Лето.

Често наричан мъжкия еквивалент на сестра си Лето, Лелантос е божество на въздуха, бризовете и невидимите сили. Ловец по рождение, вероятно той е причината децата на Лето, Артемида и Аполон, толкова бързо да обикнат лъка и стрелите. Децата на Феба и Койос са може би най-сплотените в семейно отношение както помежду си, така и към децата си и племенниците си.

Лелантос е бил оженен за океанидата Перибоя, а от съюзът им се е родила Аура - девствената богиня на хладния въздух и ранните утринни бризове. Аура също като Артемида не била привлечена от любовта или желанията. Но двете колкото си приличали, толкова се и различавали и съревновавали. Дотолкова, че веднъж в гнева си Артемида повикала богинята Немезида с молбата да превърне Аура в камък. На молбата й Немезида отговорила с това, че не би използвала сърпа си, за да навреди на девицата и да я превърне в камък във Фригия, защото самата тя е наследница на титани и Лелантос би се разгневил, ако чуе. Също така майката на Аура, Перибоя, била сестра на Немезида.

До ден днешен Лелантос продължава да броди като невидим в сенките, бърз и свиреп ловец, забравен от ловците, които почитат племенницата му и богиня на луната, Артемида. Забравен, но не от всички, тъй като все още намира сили да ловува и да прекарва време със сестрите си.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 5504
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Second generation Titans

Писане by dionysus; on Пет Мар 09, 2018 11:40 pm

Children of Hyperion and Theia

taken:
Eos
FC: Holliday Grainger

Titaness of the Dawn and Morning Red, Mother of the Winds and Stars

Еос е титанида на Зората, дъщеря на Хиперион и Тея. Второ поколение титан заедно с брат си Хелиос и сестра си Селен. Росните капчици сутрин са сълзите на титанидата по загубата на синът й Мемнон в Троянската война.

Еос се издига всяка сутрин от Океановата река и разпръсва нощните мъгли с лъчите си, носеща се на колесница с крилати коне. Титанидата имала много любовници, смъртни и безсмъртни млади мъже. Похотта й за разлика от тази на всички останали богове била по-силна и безгранична, дадена й от ревнивата Афродита като проклятие, след като Еос преспала с Арес. Проклятието изпълнило сърцето на Еос с несломима страст и я накарало да се влюбва твърде бързо, твърде лесно. Дотолкова, че да отвлича възлюбените си. Сред любовниците й бил и Орион, гигантът-ловец, превърнат в съзвездие след смъртта си. Красивият Клейтус направила безсмъртен, но когато помолила Зевс за безсмърти на троянския принц Титоний, забравила да го помоли и за вечна младост. С времето момъкът се превърнал в съсухрен и немощен старец и не след дълго титанидата го превърнала в скакалец.

В края на краищата Еос станала консорт на Астрей, един от синовете на Криос. Него дарила с четиримата ветровити бога - Борей, Зефир, Нот и Евър. След тях дала живот на Еосфор, богът на Зорницата и още стотици хиляди Звезди, които красят Рая като корона. От връзката с Титоний Еос родила смърните Мемнон и Ематион, владетели на етиопски земи. Ематион бил крал за малко, преди да бъде убит от Херкулес, когато нападнал тогавашния полубог, докато плавал по реката Нил. Мемнон от друга страна повел огромна армия в подкрепа на защитата на Троя, носейки броня от Хефест. Паднал в битка срещу Ахил, който също носел броня направена от бога ковач, но бил доста по опитен боец. Докато титанидата оплаквала сина си, сутрешното небе било по-мрачно от всякога. Когато помолила Зевс за специално признание за сина й, Олимпиецът превърнал пушекът от погребалния огън на смъртния в нов вид птици, които нарекъл Мемнониди. Птиците мигрирали всяка година от Етиопия до Троя, за да почетат гробницата на Мемнон.

За разлика от Хелиос и Селен, Еос и вярата към нея все още не са избледнели.taken:
Helios
FC: Hayden Christensen

Titan of Sun, Sight, Fire, Heat and Measurement of Time, The All-seeing, all-hearing and all-knowing, Guardian of Oaths

Хелиос е титан на Слънцето, пазител на обетите, наричан още Всевиждащия. Той е самото Слънце. Син на титаните Хиперион и Тея, брат на Еос и близнак на Селен. Задълженията му да тегли Слънчевата колесница били предадени на младия бог Аполон, а титанът с времето бавно избледнял от спомените на човечеството. Някога е бил сгоден за нимфата Рода, дъщеря на Посейдон. Цирцея и Пасифея са най-известните му деца.

Хелиос бил крайно конкурентен. Една от най-известните му свади е тази с Посейдон за любовта на Коринт. Спорът бил толкова ожесточен, че можело да се очаква и насилие. Съдия бил един от хекатонхейрите на име Бриарей, който в крайна сметка отсъдил, че истмусът на Коринт ще бъде свещен за Посейдон, а акрополисът на Коринт - за Хелиос.

Веднъж синът му Фаетон го помолил да управлява Слънчевата колесница. Хелиос се съгласил, макар и неохотно, и изпълнил желанието на момчето. Но синът му скоро изгубил контрол над юздите и безсмъртните коне, Земята пламнала, африканската растителност се превърнала в пустинна пустош, а северните земи замръзнали навеки. Зевс, ужасéн от възцарилата се разруха, запратил към младежа една от мълниите си, покосявайки го от колесницата. Пламтящото тяло на Фаетон полетяло и паднало право в реката Еридан. Сестрите му наобиколили бреговете на реката и в мъката си се превърнали във високи тополи, от които се стичали кехлибарени капки смола - сълзите на момичетата.

Хелиос неслучайно е наричан Всевиждащия. Именно той забелязал прелюбодеянията на богинята Афродита с Арес, въпреки че била омъжена за Хефест. Титанът ги виждал всеки път, когато се срещали тайно от всички и издавал местонахождението им на Ковача, за да може да ги разобличи и изложи пред всички. Той бил този който издал на Деметра, че дъщеря й е била отвлечена от Хадес.

Хелиос и вярата към него са избледнели, заменени от култа към Аполон. Но не за дълго...taken:
Selene
FC: Bridget Regan

Titaness of the Moon, Night and Radiance

Селен е титанида на Луната, Нощта и вечното Сияние. Тя е самата Луна. Дъщеря на Хиперион и Тея, сестра на Еос и близначка на Хелиос.

Като олицетворение на луната, Селен препускала със сребърната си колесница през нощните небеса така, както брат й Хелиос препускал на своята слънчева колесница през деня. По време на Титаномахията Селен, Хелиос и Еос останали неутрални за да запазят позициите си, независимо от изхода на войната. Затова са и от титаните, които не са заточени в Тартар след това. Когато чудовищният Тифон се надигнал, за да унищожи Олимп и боговете, Селен препуснала с лунната си колесница в битка срещу буреносния гигант, но опитите й все пак срещнали погром. Нещо повече, гърците вярват, че кратерите и пукнатините, които се виждат и до ден днешен по повърхността на Луната са именно белезите останали от битката срещу Тифон.

Веднъж Селен се влюбила в неземно красив овчар на име Ендимион, който често разхождал стадата си именно нощем. Всяка вечер титанидата го наблюдавала от небесата и не след дълго се влюбила и пожелала да прекара вечността с него. Но докато тя била безсмъртна, възлюбеният й щял да остарее и почине все някога. Когато помолила Зевс да може да се любува вечно на очите му, Олимпиецът приел желанието й твърде буквално и с помощта на Хипнос поставил овчарят под вечен сън. Ендимион останал вечно млад, но никога в съзнание, спящ с отворени очи в пещера в дебрите на планината Латмос. Селен го посещавала всяка нощ и от необичайната им "връзка" титанидата родила петдесетте Менаи - богините на лунните месеци (петдесет били луните и между всеки Олимпийски игри). От Зевс родила Пандея - красивата богиня на пълната луна, Ерса - богинята на сутрешната роса и Немея - нимфата на Немейския извор.

Селен и вярата към нея са избледнели, заменени от култа към Артемида. Но не за дълго...

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 5504
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Second generation Titans

Писане by dionysus; on Пон Апр 30, 2018 9:02 pm

Sons of Krios and Eurybia

taken:
Astraeus
FC: Dan Stevens

Titan of the Dusk, father of the Anemoi and consort of Eos

Астрей е титанът на Здрача. Син на Крий и Еврибия. Консорт на титанидата на Зората Еос и баща на Ветровете и Звездите.

Починат е повече по време на царуването на Кронос, когато Титаните властвали над Земята и Космоса. Познат като титанът на звездите, планетите и астрологията, Астрей е свързан и с ветровете, тъй като те се появявали най-често по здрач, а звездите и планетите изгряват също по здрач. Дъщерята на Хиперион го дарила с четирима красиви синове - Борей, Зефир, Нот и Евър, познати като Ветровете, още петима познати като Астра Планета - олицетворенията на Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн и една единствена дъщеря - Астрея, девствената богиня на невинността, добродетелите и правосъдието; превърната в съзвездието Дева след като напуснала земята в края на последната Златна Ера. Според древно предвещание Астрея щяла да се върне на земята за нова Златна Ера, позната като Утопия, на която е предвестник.

Въпреки че баща му Крий подкрепял безрезервно брат си Кронос по време на Титаномахиите, Астрей и братята му Перс и Палас впоследствие обърнали гръб на идеята да подкрепят Тинаните. След победата на Зевс Астрей запазил владенията си и връзка със семейството си, освен Крий, който бил заточен в Тартар заедно с Кронос и Хиперион. Много от смъртните и полубоговете все още почитат името му, особено астролозите, вярвайки че наблюдавайки звездите гледат право в очите му. И дори синовете му да следват заповедите на Еолус, те винаги намират утеха в съветите му. Астрей е може би единственият, който може да разтърве Ветровете, когато се скарат.taken:
Perses
FC: Orlando Bloom

Titan of Destruction and consort of Asteria

Перс e титанът на Разрухата. Син на Крий и Еврибия. Консорт на братовчедка си Астерия, дъщеря на Кой и Феба. Името му означава Разрушителят или Разорителят.

От бракът между него и титанидата на пророческите сънища се родила една единствена дъщеря - Хеката, почината от самия Зевс като богинята на магическите изкуства, вещерството, кръстопътищата и некромантията, която получила късче както от небето и моретата, така и от Подземното царство. По време на титаномахиите Перс и братята му Астрей и Палас останали верни на Олимпийците, дори след примамливите увещания на баща им и тогавашния крал на света - Кронос. След победата Зевс се опитал да превърне Астерия в една от любовниците си, преди тя да се превърне в птица, за да се измъкне от подобна участ и да даде живот на остров Делос за лета напред. Гневът на Перс останал заровен в забравата и сенките на новия свят на Олимпийците. Той бил този, който нашепнал на Лето тичаща от гнева на Хера, че остров Делос ще бъде спасението както на нея, така и на неродените й деца знаейки, че това е съпругата му Астерия. Знаел, че актът на добродетел към сестра й би върнал предишната форма на Астерия. Отношенията му с останалите му братовчеди са останали топли, дори след някои неизбежни противоречия. Малцина можели да донесат развеселена усмивка на иначе сериозното му лице. Един от тях бил Хелиос.

Хеката остава най-ценното нещо в иначе изпълненото с разруха сърце на Перс. Неведнъж е правил всичко възможно дъщеря му да не изпита болката на загубата, дори да се е налагало да действа скришом от сенките, за да не нарани достойнството й.taken:
Pallas
FC: Aidan Turner

Titan of Warcraft and consort of Styx

Палас е титанът на Битките и Военното изкуство и стратегии, свързан със съзвездието Колесничар. Син на Крий и Еврибия, брат на Астрей и Перс. Негова съпруга е най-голямата дъщеря на титаните Океан и Тетида - богинята Стикс, в чиито свещени води се заклеват смъртни и безсмъртни.

Роден е заедно с братята си в Златната Ера на Титаните, преди възкачването на Зевс Гръмовержеца. Може би единственият от тримата синове на Крий, който наистина бил решен в твърдоглавието си да подкрепи страната на Титаните във войните между тях и Олимпийците. Единственото, което успяло да го разубеди и боже ми точно на време бил фактът, че първи на страната на Олимпийците застанали съпругата му Стикс и децата им Нике, Зелус, Кратос и Биа - конниците на войната. Това го подтикнало да предаде баща си и чичовците си в последния момент преди ключовия сблъсък, присъединявайки към децата си Победа, Съперничество, Сила и Мощ. След победата на Зевс семейството на Стикс и Палас останали вовеки почитани за помощта си, а децата им дори получили собствени почетни места на върха на Олимп, близо до трона на Гръмовержеца. И докато Стикс се превръща в символ на неразрушими клетви, Палас се връща на планината Отрис като пазител на Титанидите. При него често за съвети отивали настоящите господари на Войната - Арес, Енио, а понякога дори и Атина, която никога не е таяла топли чувства към точно този титан, понеже името му напомня на отдавна мъртвата й другарка Палада, дъщеря на Тритон, паднала от собственото й копие.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 5504
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Second generation Titans

Писане by dionysus; on Пон Апр 30, 2018 9:02 pm

Daughter of Oceanus and Tethys

soon:
Metis
FC: Monica Bellucci

Titaness of Wise Counsel

info TBA

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 5504
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: Second generation Titans

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите