Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Запазване на лик
Пон Дек 03, 2018 8:57 pm by Athena;

» cracks in a stone are just memories of a story you have yet to learn.
Нед Дек 02, 2018 10:10 pm by Athena;

» show me how you like it done
Съб Дек 01, 2018 12:02 am by Helios;

» Θάλασσα Thalassa
Пет Ное 30, 2018 11:46 pm by Helios;

» boys like me.
Пет Ное 30, 2018 9:16 pm by dionysus;

» falling was never in my cards.
Пет Ное 30, 2018 8:26 pm by Athena;

» Fairytale gone bad///
Вто Ное 27, 2018 8:59 pm by Athena;

» Espen |20| son of Thanatos (Cabin #22)| FC:Evan Peters |TAKEN|
Съб Ное 24, 2018 1:40 pm by Athena;

» if I got voice they gon hear me shout;
Пет Ное 23, 2018 3:59 pm by dionysus;

Кой е онлайн?
Общо онлайн са 3 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 3 Гости

Нула

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 54, на Пет Ное 30, 2018 2:24 pm
Хижи и Лагерници
Cabin #1 (Zeus) - 5/5
Cabin #2 (Hera) - 0/0
Cabin #3 (Poseidon) - 5/5
Cabin #4 (Demeter) - 3/11
Cabin #5 (Ares) - 6/11
Cabin #6 (Athena) - 11/11
Cabin #7 (Apollo) - 10/11
Cabin #8 (Artemis) - 7/16
Cabin #9 (Hephaestus) - 5/11
Cabin #10 (Aphrodite) - 7/11
Cabin #11 (Hermes) - 7/11
Cabin #12 (Dionysus) - 5/11
Cabin #13 (Hades) - 5/5
Cabin #14 (Iris) - 4/11
Cabin #15 (Hypnos) - 5/11
Cabin #16 (Nemesis) - 3/11
Cabin #17 (Nike) - 3/11
Cabin #18 (Hebe) - 3/11
Cabin #19 (Tyche) - 3/11
Cabin #20 (Hecate) - 11/11
Cabin #21 (Persephone) - 5/11
Cabin #22 (Thanatos) - 6/11
Cabin #23 (Eris) - 5/11
Cabin #24 (Eros) - 7/11
Cabin #25 (Psyche) - 4/11
Cabin #26 (Phobos) - 5/11
Cabin #27 (Deimos) - 6/11
Cabin #28 (Enyo) - 6/11
Cabin #29 (Boreas) - 3/11
Cabin #30 (Zephyros) - 2/11
Cabin #31 (Notus) - 3/11
Cabin #32 (Eurus) - 3/11
Cabin #33 (Khione) - 10/11
Cabin #34 (Morpheus) - 5/11
Cabin #35 (Triton) - 7/11
Cabin #36 (Harmonia) - 2/11
Cabin #37 (Anteros) - 5/11

Primordial Gods

Go down

Primordial Gods

Писане by dionysus; on Пет Мар 09, 2018 11:04 pm

Преди да поискате някой от тези герои се запознайте с правилата за воденето им (в последния раздел).


taken:
Gaea
FC: Lena Headey

Protogenos of the Earth, Mother of the Titans and Giants, Mother Earth

Гея е първичната богиня на Земята.

Появила се първа сред соите от дебрите на Хаоса. Била съвсем сама във вселената, докато над нея не се формирало Небето - Уран. Последвали още две първични божества - Понтос /Морето/ и Тартар /Бездната/. И двамата таили дълбоки чувства към Гея, но тя избрала Уран. Двамата имали три реда от деца - Титаните, Старшите Циклопи и сторъките Хекатонхейри. Докато Гея обичала всичките си деца, Уран се възмущавал на по-младите от Титаните раси, предимно заради отблъскващия им външен вид. Независимо от молбите и протестите на Гея, Уран оковал Старшите Циклопи и Хекатонхейрите, преди да ги заточи в дебрите на Тартар. Уран мразил и титаните, но не колкото останалите.

Бясна от грубостта и делата на съпруга си, Гея свикала останалите си деца, Титаните, и ги дарила с новоизкована коса. Поискала един от тях да пристъпи напред и да приеме задачата да сложи край на Уран, заемайки мястото му като крал на Света. Всички титани били раздвоени пред това да посегнат на баща си, въпреки че всички го мразили, но най-младият и най-жаден за власт - Кронос - в крайна сметка се съгласил. Взел оръжието от майка си и я убедил да примами Уран да слезе на земята, където той и братята му /с изключение на Океан/ да го причакат в засада. Когато Уран слязъл, за да се срещне с Гея, Криос, Койос, Хиперион и Япет го издебнали и притиснали към земята. Кронос използвал косата, за да го скопи и да го разчлени на хиляди парчета, които хвърлили в океана. Но Уран все пак проклел сина си с думите, че някой ден негов син ще направи същото с него. След победата над Уран, Гея провъзгласила Кронос като крал на Света и потънала в дълбок сън, когато Циклопите и Хекатонхейрите били освободени.

Не след дълго бащиното проклятие достигнало Кронос и след като погълнал първите си пет деца, неговата сестра и съпруга Рея потърсила помощ от майката Земя. Гея й подала гладка и обла скала, която да представи като новородения Зевс, за да може той да израсте в тайна и след време да победи баща си. Първичната богиня обаче не била доволна от това, че Олимпийците затворили разбунтувалите се Титани в Тартар. Събудена от дълбокия си сън тя се снушила с брат си Тартар и дала живот на нов ред от деца: Гигантите, всеки от които роден за да се противопостави на специфичен бог. Всеки гигант можел да бъде победен единствено, ако съответния бог бива подкрепен от негово нечистокръвно дете. По време на първата Гигантомахия Зевс получил помощ от Херкулес и Дионис - и двамата полубожествени негови синове. Така децата на Гея били победени и заточени в Тартар при останалите.

Последният акт на Гея срещу Олимпийците бил чудовищният й син Тифон, когото подтикнала да нападне Олимп. Тифон се издигнал в надземния свят и отприщил пътища и пътища от разруха и унищожение по пътя си към Олимп. Боговете се впуснали в битка с буреносния гигант, но страховития му вид изплашил повечето от тях и те избягали към Египет. Единствено Зевс останал назад и след дълга и изтощителна битка успял да победи чудовището, като затворил Тифон в дебрите на планината Етна. След поредната победа над едно от децата й, Гея се признала за победена и отново потънала в дълбок сън.

Богинята за пореден път започва да се събужда, когато боговете се били помежду си по време на Втората световна война. Гея използвала възможността за пореден път да вдигне децата си - Гигантите. За целта примамила смъртна любовница на Плутон (Хадес) към Аляска, където щяла да бъде далеч от обсега на боговете. Плутон се опитал да я предупреди за капана, но тя не го послушала и взела тяхната дъщеря, римска полубогиня, със себе си. В Аляска Гея обладала тялото на въпросната жена и подмамила детето да използва силите си, за да събуди гигантът Алкионей - опозиция на Хадес. Детето обаче разбрало, че това не е майка й и впоследствие унищожило свещения остров, на който Гея се опитвала да събуди сина си, изпращайки я отново в дълбок сън за почти четиридесет години. Богинята се събудила отново през 80-те и най-сетне успяла да вдигне Алкионей. Впоследствие научила и за пророчеството на Седемте, гласящо че седем полубога ще помогнат на Олимпийците да победят нея и Гигантите за пореден път, един от които бил определен лично да победи Гея. И докато Хера се опитвала да събере въпросните седем, Гея си наложила целта да пречупи духа им. Но майката Земя била сломена за пореден път, дори след възходът на Титаните.

От тогава са изминали почти четири десетилетия. Богинята Майка отново се събужда, разстроена от алчната природа на Олимпийците и неуважението на децата им. Решена да ги накаже истински, този път тя насочва вниманието си към техните нечистокръвни наследници - тези в лагера на Нечистокръвните и тези в лагер Юпитер, родени от римските им форми.taken:
Nyx
FC: Eva Green

Protogenos of the Night, Mother Night

Никс е първичната богиня на Нощта. Величествена мощ и красота обгърнати в тъмна мъгла. Дъщеря на Хаоса и сестра на Уран, Гея, Тартар и Ереб.

В своята колесница теглена от огромни черни жребци, Никс носи мантията на нощта, покривайки света с тъмнината на своя брат и консорт Ереб. Майка и повелителка на адските хрътки чрез Цербер. Живее в Тартар в своя дворец на Нощта, където пребивава единствено денем, преди да полети с колесницата си, за да обгърне отново небосвода в мрак. Всяко същество в Тартар се страхува от нея, дори някои Гиганти и Титани дотолкова, че говорят за нея като Нощта, а не използват името й.

Родена директно от Хаоса, тя се омъжила за брат си Ереб, богът на Тъмнината. От него родила много деца - Ефир и Хемера, първичните сили на Светлината и Деня, лодкарят на Хадес, Харон, близнаците Танатос и Хипнос, богините Ерида, Немезида и още много други, които е родила сама. Всека вечер Никс се издигала от дълбините на Тартар заедно със съпруга си, за да погълнат светлината на Ефир и да окъпят света в мрак. На свой ред всяка сутрин дъщеря им Хемера напускала Тартар, за да помете тъмнината и да донесе деня. И така майка и дъщеря никога не били на едно място по едно и също време.

Нощта не била голяма почитателка на олимпийците също като сестра си Гея, а те се страхували от двете и то с право. Веднъж, когато синът й Хипнос по молба на Хера приспал Зевс, за да може кралицата на Олимп да тормози нечистокръвния му син Херкулес, Никс наблюдавала внимателно пакостливото си дете. Предупредила го, ако нещо се обърка да са скрие при нея. Както очаквала, Зевс заплашил да излее гнева си върху младия бог на Сънищата. Но Хипнос се скрил в полите на майка си, дълбоко в Тартар, където дори великият Зевс можел да потръпне от ужас. Единствено уважението и страхопочитанието пред първичната богиня спасили кожата на обичния й син.

Обикновено богинята на Нощта не се намесва пряко в драмата на надземния свят на богове и хора и стои далеч от битката за върховна сила.taken:
Erebus
FC: Chadwick Boseman

Protogenos of Darkness

Ереб е първичният бог на Мрака. Син на Хаоса и брат на Уран, Гея, Тартар и Никс.

Като един от първите богове и втори господар на Космоса, той взел своята сестра Никс за съпруга. Заедно с нея носел нощта и мрака по света, само за да могат децата им Хемера и Ефир да донесат деня и светлината на свой ред всеки път.

Живее в дълбините на Подземното царство заедно със съпругата си. Много от чудовищата заключени в Тартар се страхували от него и Никс, а децата им често намирали закрила и утеха при тях, с изключение на Хемера и Ефир, с които никога не се виждали. Като господар на най-дълбоката яма - владението на собствения си брат Тартар - Ереб наказвал тежко онези, които наистина заслужавали мястото си там. Чудовища, Титани и Гиганти провинили се срещу световния ред и срещу Олимп падали на колене под тежката му ръка, окъпани в невиждани и непоносими кошмари. Макар да не се бъркал в политиката на боговете също като жена си, Ереб не спирал да бди над децата си и да ги обсипва със съвети. Единственият акт срещу боговете, в който били замесени и той и Никс, била златната ябълка на дъщеря им Ерида. Изпълнени с погнуса спрямо неуважението към детето им двамата я насърчили да подметне красивия златен плод с надпис "за най-красивата" знаейки че суетните богини ще потънат в раздор заради нещо толкова безсмислено. Синът му Танатос, лейтенант на самия крал на Подземното царство, често намирал покой при него, преди да бъде отпратен обратно с усмивка и с думите, че не може да пренебрегва задълженията си.

Дори сега, когато несломимият гняв на сестра му Гея отново заплашва надземния свят, Ереб избира нито да й помогне, нито да попречи на майката Земя. Вместо това изпраща децата й горе, само за да ги посрещне отново в обятията на Тартар, където принадлежат всички Гиганти и злонамерени Титани...soon:
Hemera
FC: Cate Blanchett

Protogenos of Day

info TBAsoon:
Aether
FC: Lee Pace

Protogenos of Light, Protogenos of the Upper Air

info TBA

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 5504
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите