Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» I want this feeling forever | Kyung Chagall |
Пет Мар 16, 2018 2:10 pm by dionysus;

» Medicine, might be a nightly glass of wine-
Чет Мар 15, 2018 2:25 pm by phobos;;

» Anna Andrews || 38 || mortal || ex-wife of Morpheus || open
Сря Мар 14, 2018 2:52 pm by rosie;

» Запазване на лик
Сря Мар 14, 2018 11:57 am by Hades.

» And, you see, I found something very human in that and it calmed me down a bit.
Сря Мар 14, 2018 11:56 am by Hades.

» Sebastyen |20| son of Khione (Cabin #33)| FC:Timothée Chalamet |FREE|
Пон Мар 12, 2018 9:37 pm by Athena;

» Santana Yves / Claimed child of Hermes / Cabin #11 / 20 yo. / FC : Naressa Valdez / FREE /
Пон Мар 12, 2018 9:05 pm by Nathaniel Yves.

» Съобщения
Пон Мар 12, 2018 12:12 am by dionysus;

» Отсъствия
Нед Мар 11, 2018 7:59 pm by lysanna.

Кой е онлайн?
Общо онлайн са 17 потребители: 9 Регистрирани, 2 Скрити и 6 Гости

Athena;, henry devlin., Hypnos., Landon Irvin, Livia;, morozov., phobos;;, selene;, Xhexania Cael West

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 45, на Нед Фев 04, 2018 10:54 pm
Хижи и Лагерници
Cabin #1 (Zeus) - 4/4
Cabin #2 (Hera) - 0/0
Cabin #3 (Poseidon) - 4/4
Cabin #4 (Demeter) - 2/10
Cabin #5 (Ares) - 7/10
Cabin #6 (Athena) - 4/10
Cabin #7 (Apollo) - 8/10
Cabin #8 (Artemis) - 10/15
Cabin #9 (Hephaestus) - 5/10
Cabin #10 (Aphrodite) - 7/10
Cabin #11 (Hermes) - 3/10
Cabin #12 (Dionysus) - 5/10
Cabin #13 (Hades) - 4/4
Cabin #14 (Iris) - 5/10
Cabin #15 (Hypnos) - 3/10
Cabin #16 (Nemesis) - 3/10
Cabin #17 (Nike) - 2/10
Cabin #18 (Hebe) - 4/10
Cabin #19 (Tyche) - 4/10
Cabin #20 (Hecate) - 8/10
Cabin #21 (Persephone) - 3/10
Cabin #22 (Thanatos) - 7/10
Cabin #23 (Eris) - 5/10
Cabin #24 (Eros) - 4/10
Cabin #25 (Psyche) - 6/10
Cabin #26 (Phobos) - 10/10
Cabin #27 (Deimos) - 6/10
Cabin #28 (Enyo) - 5/10
Cabin #29 (Boreas) - 4/10
Cabin #30 (Zephyros) - 2/10
Cabin #31 (Notus) - 2/10
Cabin #32 (Eurus) - 3/10
Cabin #33 (Khione) - 5/10
Cabin #34 (Morpheus) - 5/10
Cabin #35 (Triton) - 8/10

Primordial Gods

Go down

Primordial Gods

Писане by dionysus; on Пет Мар 09, 2018 11:04 pm

Преди да поискате някой от тези герои се запознайте с правилата за воденето им (в последния раздел).


taken:
Gaea
FC: Lena Headey

Protogenos of the Earth, Mother of the Titans and Giants, Mother Earth

Гея е първичната богиня на Земята.

Появила се първа сред соите от дебрите на Хаоса. Била съвсем сама във вселената, докато над нея не се формирало Небето - Уран. Последвали още две първични божества - Понтос /Морето/ и Тартар /Бездната/. И двамата таили дълбоки чувства към Гея, но тя избрала Уран. Двамата имали три реда от деца - Титаните, Старшите Циклопи и сторъките Хекатонхейри. Докато Гея обичала всичките си деца, Уран се възмущавал на по-младите от Титаните раси, предимно заради отблъскващия им външен вид. Независимо от молбите и протестите на Гея, Уран оковал Старшите Циклопи и Хекатонхейрите, преди да ги заточи в дебрите на Тартар. Уран мразил и титаните, но не колкото останалите.

Бясна от грубостта и делата на съпруга си, Гея свикала останалите си деца, Титаните, и ги дарила с новоизкована коса. Поискала един от тях да пристъпи напред и да приеме задачата да сложи край на Уран, заемайки мястото му като крал на Света. Всички титани били раздвоени пред това да посегнат на баща си, въпреки че всички го мразили, но най-младият и най-жаден за власт - Кронос - в крайна сметка се съгласил. Взел оръжието от майка си и я убедил да примами Уран да слезе на земята, където той и братята му /с изключение на Океан/ да го причакат в засада. Когато Уран слязъл, за да се срещне с Гея, Криос, Койос, Хиперион и Япет го издебнали и притиснали към земята. Кронос използвал косата, за да го скопи и да го разчлени на хиляди парчета, които хвърлили в океана. Но Уран все пак проклел сина си с думите, че някой ден негов син ще направи същото с него. След победата над Уран, Гея провъзгласила Кронос като крал на Света и потънала в дълбок сън, когато Циклопите и Хекатонхейрите били освободени.

Не след дълго бащиното проклятие достигнало Кронос и след като погълнал първите си пет деца, неговата сестра и съпруга Рея потърсила помощ от майката Земя. Гея й подала гладка и обла скала, която да представи като новородения Зевс, за да може той да израсте в тайна и след време да победи баща си. Първичната богиня обаче не била доволна от това, че Олимпийците затворили разбунтувалите се Титани в Тартар. Събудена от дълбокия си сън тя се снушила с брат си Тартар и дала живот на нов ред от деца: Гигантите, всеки от които роден за да се противопостави на специфичен бог. Всеки гигант можел да бъде победен единствено, ако съответния бог бива подкрепен от негово нечистокръвно дете. По време на първата Гигантомахия Зевс получил помощ от Херкулес и Дионис - и двамата полубожествени негови синове. Така децата на Гея били победени и заточени в Тартар при останалите.

Последният акт на Гея срещу Олимпийците бил чудовищният й син Тифон, когото подтикнала да нападне Олимп. Тифон се издигнал в надземния свят и отприщил пътища и пътища от разруха и унищожение по пътя си към Олимп. Боговете се впуснали в битка с буреносния гигант, но страховития му вид изплашил повечето от тях и те избягали към Египет. Единствено Зевс останал назад и след дълга и изтощителна битка успял да победи чудовището, като затворил Тифон в дебрите на планината Етна. След поредната победа над едно от децата й, Гея се признала за победена и отново потънала в дълбок сън.

Богинята за пореден път започва да се събужда, когато боговете се били помежду си по време на Втората световна война. Гея използвала възможността за пореден път да вдигне децата си - Гигантите. За целта примамила смъртна любовница на Плутон (Хадес) към Аляска, където щяла да бъде далеч от обсега на боговете. Плутон се опитал да я предупреди за капана, но тя не го послушала и взела тяхната дъщеря, римска полубогиня, със себе си. В Аляска Гея обладала тялото на въпросната жена и подмамила детето да използва силите си, за да събуди гигантът Алкионей - опозиция на Хадес. Детето обаче разбрало, че това не е майка й и впоследствие унищожило свещения остров, на който Гея се опитвала да събуди сина си, изпращайки я отново в дълбок сън за почти четиридесет години. Богинята се събудила отново през 80-те и най-сетне успяла да вдигне Алкионей. Впоследствие научила и за пророчеството на Седемте, гласящо че седем полубога ще помогнат на Олимпийците да победят нея и Гигантите за пореден път, един от които бил определен лично да победи Гея. И докато Хера се опитвала да събере въпросните седем, Гея си наложила целта да пречупи духа им. Но майката Земя била сломена за пореден път, дори след възходът на Титаните.

От тогава са изминали почти четири десетилетия. Богинята Майка отново се събужда, разстроена от алчната природа на Олимпийците и неуважението на децата им. Решена да ги накаже истински, този път тя насочва вниманието си към техните нечистокръвни наследници - тези в лагера на Нечистокръвните и тези в лагер Юпитер, родени от римските им форми.soon:
Nyx
FC: Eva Green

Protogenos of the Night, Mother Night

info TBAsoon:
Erebus
FC: Chadwick Boseman

Protogenos of Darkness

info TBAsoon:
Hemera
FC: Cate Blanchett

Protogenos of Day

info TBAsoon:
Aether
FC: Lee Pace

Protogenos of Light, Protogenos of the Upper Air

info TBA

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 2480
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите