Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 10 потребители: 6 Регистрирани, 0 Скрити и 4 Гости :: 1 Bot

Helios;, hephaestus., Hypnos., kayden', Lavinia., Nerites.

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 59, на Пон 17 Дек 2018 - 7:10
Гръцки полубогове
Cabin #1 (Zeus) - 5/5
Cabin #2 (Hera) - 0/0
Cabin #3 (Poseidon) - 5/5
Cabin #4 (Demeter) - 3/11
Cabin #5 (Ares) - 6/11
Cabin #6 (Athena) - 11/11
Cabin #7 (Apollo) - 10/11
Cabin #8 (Artemis) - 7/16
Cabin #9 (Hephaestus) - 5/11
Cabin #10 (Aphrodite) - 7/11
Cabin #11 (Hermes) - 7/11
Cabin #12 (Dionysus) - 5/11
Cabin #13 (Hades) - 5/5
Cabin #14 (Iris) - 4/11
Cabin #15 (Hypnos) - 6/11
Cabin #16 (Nemesis) - 3/11
Cabin #17 (Nike) - 3/11
Cabin #18 (Hebe) - 3/11
Cabin #19 (Tyche) - 3/11
Cabin #20 (Hecate) - 11/11
Cabin #21 (Persephone) - 5/11
Cabin #22 (Thanatos) - 6/11
Cabin #23 (Eris) - 5/11
Cabin #24 (Eros) - 7/11
Cabin #25 (Psyche) - 4/11
Cabin #26 (Phobos) - 5/11
Cabin #27 (Deimos) - 6/11
Cabin #28 (Enyo) - 6/11
Cabin #29 (Boreas) - 3/11
Cabin #30 (Zephyros) - 2/11
Cabin #31 (Notus) - 3/11
Cabin #32 (Eurus) - 3/11
Cabin #33 (Khione) - 10/11
Cabin #34 (Morpheus) - 5/11
Cabin #35 (Triton) - 7/11
Cabin #36 (Harmonia) - 2/11
Cabin #37 (Anteros) - 5/11

First generation Titans

Go down

First generation Titans

Писане by dionysus; on Чет 2 Авг 2018 - 16:20

locked:
Kronos
FC: Michael Fassbender

Titan King of Mount Othrys, Titan Lord of Time, Evil, and Harvest, The Crooked One, King Cannibal

info TBAlocked:
Rhea
FC: Angelina Jolie

Titan Queen of Mount Orthys, Titaness of Fertility, Motherhood, and Generation, Titaness of Comfort, Blessing, and Ease, Titaness of Earthly Elements

Рея е титанида на плодородието, майчинството, поколенията, спокойствието, уюта и земните елементи, кралица на Ортис, сестра и консорт на Кронос, дъщеря на Уран и Гая.

По време на преврата на Кронос, Рея и сестрите й не участвали, но след това управлявали света редом до братята си. Кронос бил върховния титан, който взел Рея за своя съпруга и кралица. Като негова жена, тя дала живот на шест деца, но Кронос се опасявал от пророчеството на баща му, че един ден негов син ще го свали от властта по същия начин, затова започнал да поглъща новородените бебета едно по едно. Така Деметра, Хадес, Хера, Хестия и Посейдон били затворени в стомаха му. Зевс щял да бъде следващия, ако Рея не го скрила с помощта на майка си Гая на остров Крит, бясна от деянията на Кронос. Вместо новороденото тя представила пред съпруга си скала повита в пелени, която несъзнаващият крал на титаните погълнал лакомо. След това предала грижите за Зевс в ръцете на шепа нимфи, включително и Амалтея, която понякога се представяла под формата на коза. Там в пещера в близост до планината Ида бил отгледан Зевс, а Рея не прекарвала време с него, за да не даде повод за подозрения у Кронос.

След време, когато Зевс пораснал повел въстание срещу баща си. Рея му помогнала като му дала отвара, която да накара Кронос да повърне останалите им деца. След Титаномахията, в която титанидите не участвали, Рея се оттеглила на остров Крит, където било и едно от главните места на почит към нея, като майка на Гръмовержеца. Много олтари и храмове били построени в чест на Рея; все пак е майката на най-важните богове в пантеона - шестимата Олимпийци.locked:
Hyperion
FC: Tom Hiddleston

Lord of the East, Titan of Light, Fire, and Power, Kronos Lite

info TBAtaken:
Theia
FC: Charlize Theron

Consort of Hyperion and Titaness of Splendor

Тея е титанидата на прозрението и разкоша, дъщеря на Уран и Гея.

Въпреки че е била наричана богиня-оракул и асоциирана с пророци, също както сестра й Феба с Делфи и Дион Додона, Тея е по-известна с това, че е майка на други божества. Омъжена е за брат си Хиперион, което означава, че Прозрението и Светлината вървят ръка за ръка. От тази връзка живот получават три титана от второ поколение, свързани със светлината - Хелиос, Селена и Еос, респективно Слънцето, Луната и Зората.

По време на Титаномахията Тея и сестрите й били неутрални, в следствие на което не били наказани от Зевс, за разлика от Кронос, Койос и съпругът на Тея, Хиперион, които били заточени за вечност в Тартар. Титанидите запазили свободата си и останали на почит сред боговете, въпреки че властта им била разпределена между нови поколения богове и богини.

Тея живее във владенията на Океан, там където Хелиос изчезвал в края на всеки ден след като залезе. Децата й, в частност Хелиос и Селена избледнели, в последствие от вярата на човечеството в Аполон и Артемида, които с вековете получили власт над владенията им. Но дълбоко титанидата знае и до днес, че това не е краят на децата й, нито на титаните. Че светът не ги е забравил напълно и отсъствието на рожбите й е само временно. Някъде там самотна и притаила дъх, тя продължава да чака, а в очите непрестанно се отразяват проблясъци от бъдещето. Новата ера на цената на много загуби, много битки. Нова война, нов свят.locked:
Koios
FC: Jake Gyllenhaal

Lord of the North, Titan of Farsight, Intellect and Knowledge

info TBAtaken:
Phoebe
FC: Rebecca Ferguson

Consort of Koios and Titaness of Prophecy and Mystery

Феба е титанида на Пророчествата и Мистерията, дъщеря на Уран и Гая.

Когато Уран се спуснал от небесата, за да бъде с Гая, мъжките титани го приковали към земята, а Кронос го скопил. Феба и останалите титаниди не участвали в преврата на Титаните, но самата Феба спечелила от резултатите. След падението на Уран и възхода на титаните и разпределението на света между дванадесетимата от тях, титанидата получила власт над луната и пророчествата. Свързана е и с оракула на Делфи заедно с майка си Гая и сестра си Темида.

По време на Златната ера, когато светът процъфтявал, Феба се омъжила за брат си Койос. Тази връзка дала живот на две забележителни и именити дъщери, Лето и Астерия, а също и на не толкова известен син на име Лелантос. Чрез децата си Феба в последствие станала баба на Артемида и Аполон в следствие на връзката между Зевс и Лето; и баба на Хеката от връзката на Астерия и Перс.

След Титаномахията онези, които се били изправили срещу Зевс, били наказани и затворени за вечността в Тартар. Феба, също като сестрите си, не участвала във войната и затова не била наказана от върховния бог и запазила своята свобода, но сферите й на влияние били разпределени между други божества. Селена получила върховна власт над Луната, а внукът на Феба, Аполон след време станал главният бог асоцииран с пророчествата. Още с раждането му като дар Феба му предала правото на собственост върху оракула на Делфи.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 6194
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Re: First generation Titans

Писане by dionysus; on Чет 2 Авг 2018 - 16:21

taken:
Oceanus
FC: Travis Fimmel

Titan of the Oceans, Eldest Titan, Father of the Waters

Океан е титанът-господар на моретата, Баща на Водите. Най-големия титан, първи син на Уран и Гея, брат и съпруг на Тетида, която му ражда Океанидите и Потамоите.

Също като по-малките си братя и сестри Океан е дете на Небето и Земята, което прекарвало по-голямата част от времето си покрай Понт - първичния бог на Моретата, когото наричал "чичо Понт". Въпреки че Уран ненавиждал всичките си деца, той ненавиждал Старшите Циклопи и Хекатонхейрите най-много поради отблъскващия им външен вид. Дотолкова, че ги заточил в Тартар. В гнева си Гея настроила останалите си дванадесет деца, титаните, да използват могъщата Коса, която била изковала, за да свалят от власт жестокия си баща и да отмъстят за братята си. Бидейки безсмъртен, Океан в началото дори не осъзнал какво означава "да убиеш", докато Темида, най-интелигентната му сестра, не му обяснила. Но въпреки, че Океан не обичал баща си, той силно се двоумял и затова не пристъпил близо до оръжието изковано от майка му. Дори след като Кронос взел косата, Океан заявил, че има твърде важна работа в морските дълбини и отказал да вземе участие в заплануваното убийство. И така той бил единствения син, който не бил въвлечен в плана на Гея. След извършеното зло Кронос разпилял останките на Уран в морските води като знак на ненавист към Океан. След време тези частици се слели с морската пяна, за да дадат живот на богинята Афродита.

Когато "Златната Ера" на Кронос започнала, Океан бил познат като Титанът-господар на Моретата. Не след дълго най-обширните водни басейни получили названията океани в негова чест. Океан останал в много добри отношения с мъдрия си брат Койос, когото често посещавал с въпроси свързани с бъдещето. След време Океан привлякъл вниманието на сестра си Тетида, която го дарила с 3000 морски нимфи, Океаниди и 3000 речни богове за деца. След раждането на многобройната му челяд, Океан престанал да посещава планината Отрис и брат си - Краля.

Години по-късно, когато Кронос наел млад титан на име Зевс /неговия божествен син под прикритие/, Океан намерил певческия му талант и сатирата за крайно забавни и започнал да посещава Кронос по-често. Не след дълго Зевс подканил всички титани да се включат в състезание по пиене. Но като Кралят Титан, Кронос винаги побеждавал, защото никога не би допуснал някой от братята или племенниците му да го надмине дори в нещо такова. Но след поредната вечер, в която Зевс ги забавлявал, той бил смесил в питието на Океан сънотворна отвара, а в това на Кронос - отвара за повръщане. В последната игра по надпиване, Зевс освободил своите братя и сестри.

Когато Олимпийците обявили война на баща си и всички титани, Рея лично посетила Океан и Тетида, убеждавайки ги да останат неутрални. И въпреки че титаните имали надмощие с това, че били по-опитни и добре въоръжени, боговете бързо се учели. След победата над титаните, Океан бил единствения от тях помилван от Зевс, Посейдон и Хадес, тъй като останал неутрален. Когато Посейдон получил моретата като нов Господар, Океан и Тетида се оттеглили тихо в техните дълбини, но останали будни и зорки завинаги.

Племенницата на Океан, Хера, била най-красивата Олимпийска богиня, желана от много богове и титани. Въпреки това безсмъртната девойка била жестока и с лесно запалим нрав, арогантно унизявайки всеки дръзнал да я ухажва. Поради това майка й Рея решил да я повери на Океан и Тетида, където да овладее темперамента си и да се научи на зрелост. След няколко щастливи години прекарани с тях, Хера забелязала колко силна и здрава е връзката им, за разлика от много други бракове между безсмъртни. Затова си наложила да намери "перфектния съпруг" в стремеж към щастлив брак като техния.taken:
Tethys
FC: Katheryn Winnick

Consort of Oceanus and Titaness of the Seas

Тетида е титанида на моретата и консорт на Океан, дъщеря на Уран и Гая.

След свалянето на Уран, дванадесетте му деца ефективно разделят света помежду си, всеки с определена сфера на влияние. Тетида управлявала като водна богиня като Понтос и Форцис преди нея и в по-тесен смисъл управлявала сладководните извори, реки и езера. Омъжила се за брат си Океан - божествената река, обхождаща цялата земя - и заедно с него станала източник на свежата вода по целия свят. В допълнение Тетида е титанида на кърмачките. От Океан ражда 3000 Потамои и 3000 Океаниди познати респективно като речните богове и нимфите на сладководните водоеми. Следователно Тетида е тази, която захранва 6000те водоема по света с вода извлечена от Океан.

Златната ера на Титаните дошла след като Зевс, синът на брата на Тетида, Кронос, се изправил срещу баща си. Това довело до война между Зевс, съюзниците му и Титаните, която продължила десет години. В това време титанидите останали неутрални, както и някои от мъжките титани като съпругът на Тетида, Океан. Зевс дори назначил сестрите си Хестия, Деметра и Хера да се грижат за Тетида, докато войната траела. След като Зевс се възкачил като върховен бог, Тетида и Океан не би ощетени като Кронос и поддръжниците му. Посейдон в последствие получил власт над водите на земята и крал на речните богове. Въпреки това той и Океан никога не прекрачвали границата на владенията си.

Тетида имала силна връзка с Хера и когато кралицата на Олимп търсила възмездие за аферата между Калисто и съпругът й Зевс, отишла именно при Тетида. До този момент Калисто вече била превърната в съзвездието Голямата Мечка, но Тетида забранила на Голямата Мечка да се къпе и да пие от водите на Океан и по този начин съзвездието никога нямало да се сниши близо до хоризонта или под него.locked:
Iapetus
FC: Clive Standen

Titan of Mortality, Pain, and Violent Death, Titan Lord of the West, The Piercer

info TBAtaken:
Mnemosyne
FC: Adele

Titaness of Memorisation, Lady of Remembrance, Mother of the Muses

Мнемозина е титанидата на паметта и вечните спомени, едно от дванадесетте деца на Уран и Гая.

По времето, в което се е родила, Уран е бил върховната сила на света, но след време Гая заговорничела срещу него, търсейки помощ най-вече от мъжките си рожби, за да го свали. В края на краищата Кронос скопил баща им, останките му били разпръснати, за да не може да се върне напълно и заел позицията му на върховен господар. От Мнемозина човечеството получило способността да помнят добре, силата на здравия разум и използването на много и различни езици; на дар словото като цяло. Ето защо всички оратори, крале и поети принасяли в жертва щедри приношения към титанидата, почитайки я дълбоко и силно в замяна на убедителното ораторство, с което ги дарявала.

Възходът на Зевс и останалите Олимпийци белязал краят на Златната ера на Титаните, а войната, Титаномахията, предала върховната власт от Кронос, на неговия най-малък син. Войната продължила цели десет години, в които титанидите, в това число и Мнемозина, останали неутрални и не взели участие в битката. В резултат на това след като войната приключила и повечето мъжки титани били наказани и принизени в по-голяма или по-малка степен, Мнемозина и сестрите й запазили своята свобода в знак на признание от страна на Зевс, въпреки че ролите им в света били иззети от нови поколения богове и богини. Всъщност Зевс държал специална връзка с титанидите и да, в следствие на похотливата си природа преследвал и ухажвал много от тях. Един от домовете на Мнемозина бил в региона на Пиерия, близо до Олимп. Именно там Зевс съблазнил титанидата на Паметта и в четири последователни нощи върховният бог преспал с нея. В резултат от страстта им Мнемозина дала живот на девет дъщери - Калиопа, Клио, Ерато, Мелпомена, Полихимния, Терпсихора, Талия и Урания. Девет сестри познати като Младите Музи.locked:
Krios
FC: George Blagden

Titan Lord of the South, Titan of Stars and Constellations, The Ram

info TBAtaken:
Themis
FC: Alyssa Sutherland

Lady of Conduct and Titaness of Divine Law and Justice

Темида е титанидата на правосъдието, въплъщение на божествения ред, закон и обичаи. Пророческа богиня, която властвала над най-древните оракули, дори този на Дефли. В тази си роля, тя е била божествения глас, който запознал човечеството с прастарите правила и закони на справедливост и морал, в това число правила и насоки в набожността, гостоприемството, доброто управление, провеждане на съвети и събрания, благочестивите приношения към боговете. Темида била една от първите съпруги на Зевс и негов първи съветник, стояща неотлъчно до трона му и съветвайки го относно тънкостите на божествените закони и управлението на Съдбата.

От бракът си със Зевс, дъщерята на Уран и Гая дала живот на Орите Евномия, Дике и Ирена, по-късно познати като богините на сезоните и часовете, тъй като в древността сезоните са били три. Темида дала живот и на още три дъщери посредством Зевс - Мойрите Клото, Лахесис и Атропос, богини на съдбата и наричани често Съдбите. Именно Темида предупредила племенниците си Прометей и Епиметей да не застават срещу Зевс по време на Титаномахията, след като получила прозрение. След това властта над оракулите Темида предала на Аполон.

С времето, разбира се, връзката й със Зевс намерила своя край, когато всеизвестно той се оженил за сестра си Хера.  Темида останала да пребивава на Олимп и то в добри отношения, както с Хера, така и с останалите Олимпийци, тъй като титанидите не участвали в Титаномахията преди много време, Зевс не ги наказал, както направил с повечето мъжки титани. Темида останала все така почитана от богове и хора и продължила да напътства бившия си съпруг и дори да заговорничи с него. Двамата планирали Троянската Война да бъде края на Ерата на Героите. План започващ именно с това как Ерида хвърля Златната ябълка на Раздора и завършващ с плячкосването на Троя.

avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 6194
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите