Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Just like fire, burning out the way!
Yesterday at 7:42 pm by dionysus;

» Отсъствия
Yesterday at 10:48 am by Dacre Heaton.

» Запазване на лик
Нед Юли 15, 2018 11:04 pm by dionysus;

» God is a woman
Нед Юли 15, 2018 6:28 pm by dionysus;

» Съобщения
Нед Юли 15, 2018 2:36 pm by dionysus;

» victory's contagious;;
Нед Юли 15, 2018 12:56 pm by dionysus;

» you've got the devil in your eyes.
Съб Юли 14, 2018 3:26 pm by dionysus;

» I don’t hold a grudge. I cradle it. I coddle it. I feed it fine cuts of meat and send it to the best schools. I nurture my grudge. | Veera Moran.
Съб Юли 14, 2018 3:13 pm by Lady Sorrow.

» Anthony Emerson | son of Nemesis | fc: Theo James
Пон Юли 09, 2018 11:59 pm by desirée.

Кой е онлайн?
Общо онлайн са 2 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 2 Гости

Нула

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 45, на Нед Фев 04, 2018 10:54 pm
Хижи и Лагерници
Cabin #1 (Zeus) - 5/5
Cabin #2 (Hera) - 0/0
Cabin #3 (Poseidon) - 5/5
Cabin #4 (Demeter) - 5/11
Cabin #5 (Ares) - 7/11
Cabin #6 (Athena) - 5/11
Cabin #7 (Apollo) - 8/11
Cabin #8 (Artemis) - 11/16
Cabin #9 (Hephaestus) - 5/11
Cabin #10 (Aphrodite) - 10/11
Cabin #11 (Hermes) - 8/11
Cabin #12 (Dionysus) - 5/11
Cabin #13 (Hades) - 5/5
Cabin #14 (Iris) - 4/11
Cabin #15 (Hypnos) - 5/11
Cabin #16 (Nemesis) - 3/11
Cabin #17 (Nike) - 3/11
Cabin #18 (Hebe) - 2/11
Cabin #19 (Tyche) - 2/11
Cabin #20 (Hecate) - 9/11
Cabin #21 (Persephone) - 5/11
Cabin #22 (Thanatos) - 6/11
Cabin #23 (Eris) - 6/11
Cabin #24 (Eros) - 4/11
Cabin #25 (Psyche) - 5/11
Cabin #26 (Phobos) - 10/11
Cabin #27 (Deimos) - 5/11
Cabin #28 (Enyo) - 6/11
Cabin #29 (Boreas) - 6/11
Cabin #30 (Zephyros) - 2/11
Cabin #31 (Notus) - 2/11
Cabin #32 (Eurus) - 2/11
Cabin #33 (Khione) - 6/11
Cabin #34 (Morpheus) - 5/11
Cabin #35 (Triton) - 6/11

read all about it

Go down

read all about it

Писане by Sava on Нед Дек 03, 2017 1:59 am


Savina Miller /// 23 /// daughter of Psyche /// fc:Emily Browning

- Сава? - тихият глас на малкото момиченце се прокрадна в тишината. Платиненоруста коса на другото момиче сякаш блестеше в  нощта подобно на паднала звезда. Следи от сълзи бляскаха по бузите ѝ, а очите мъждяха.
- Какво си направила? Тате каза, че искат да те прогонят. - придърпа я в прегръдките си нежният глас и я притисна силно.
- Той... отчето... каза че съм дявола... само защото... защото... - избухна отново в сълзи русото момиче и зарови глава в прегръдката на сестра си.
- Какво, Савина? - сълзите попиваха в дрехите на по-голямата жена.
Животат сред тази малка общност, я което бе заклещена не бе лесен. Прекалено много граници. Прекалено много правила, които следваше без грешка, но сякаш никога не стигаше. Техниката бе отхвърлена в това градче далеч от цивилизацията. В дворовете имаше коне, птици и добитък. Хората тук ядяха това, което сами си набавеха. Дрехите бяха еднакви за всички, а движещата сила беше самия Бог. Онзи, който те притежаваха. Църквата беше една, а една от най-висшите цели бе да станеш служител в нея. Може би и затова родителите на Мери бяха решили да я набутат в редиците още от малка. Не помнеше ден, който да не бе прекарала в сърквата, а когато стана на единадесет бе изпратена там за постоянно. Никакво прибиране вкъщи. Никаква друга форма на обучение освен църквоното. Единсвтено събота и неделя имаше право да се гостува в собствената си къща и то колкото решеше отчето. Целия ѝ свят се ограничаваше между четирите стени на църквичката и мириса на восък. Годините минаваха, а тя като всяко дете искаше да върши лудории. Искаше малко по-различен живот, от този, който общностtа ѝ чертаеше. Може би затова го заведе там. Най-вероятно беше нарочно, защото никога не бе изпитвала каквото ид а е влечение към някой от общността, а това бяха единствените хора, които я заобикаляха.
Ръцете му се плъзгаха по голата част на корема ѝ и въпреки, че няколко пъти спираше с думите ''Какви ги вършим'' и ''Не е ли нередно в църква'', тя нежно го целуваше по-устните подканяйки го да продължи. Дори не бе нужно да стигнат донякъде, за да насити тинейджърското си изправяне пред света. Досататъчно беше ръцете му колебливо да изхлузят роклята ѝ оставяйки я по бельо точно в средата на църквата. Само толкова му трябваше на отчето, за да избухне във викове и да се развика сякаш е видял самия демон. Естествено, не пропусна и да я определи като такава, а малко по-късно момчето, което ѝ асистираше в цялата тази греховност се обърна срещу нея твърдейки, че го съблазнила. В интерес на истината, той хвърляше продължителните си погледи прекалено дълго време. Засичаше я по време на служба нарочно. Понякога дори се сблъскваше в нея, само за да усети топлината ѝ и аромата на тамян, който никой нормален нямаше да харесва, но ето че тук имаше изключение.
Всички в църквата, а и в малката им общност бяха свикнали прекалено много с присъствието ѝ. Със светлите ѝ очи и кафеникава коса. Нежната ѝ усмивка и иначе благ характер. Затова и ѝ се размина. Бе публично порогана и с избръсната коса като знак на позор, но това не прекрати милото им отношение и високи очаквания. Оправдаваха я, защо бе жена. Жените бяха демонски създания и като такива трудно можеха да сдържат природата си. От друга страба отчето въобще не бе привържаник на това и продължаваше да подлива вода измисляйки неверни слухове. Чуваше мислите му всеки път. Мразеше я въпреки лъжливото си мило поведение, но тя изграеше своята игра.
След година косата ѝ отново бе върнала обикновената си дължина и понеже ѝ бе харесало да изглежда някак си по-различно реши да промени цвета ѝ. Нещо, което в тези среди бе тема табу. Нямаха право на каквито и да било промени по себе си, никакъв грим, никакви украшения. Природата те бе създала и нищо повече не можеше да се добавя. Бялата ѝ коса стъписа всички. Това помогна на отчето да я доочерни пред всички жители, но някак си отново ѝ бе простено, защото бялата коса била символ на мъдрост. Дори някои твърдяха, че цвета сам се променил, защото душата ѝ била чиста като перата на бял гълъб. Сякаш каквото и да се случваше тя щеше да остане чиста в очите им... е, почти всичко.
Дойде и този ден. Седеше сама в църквата, а отчето отново се молеше на великия си Бог, когато чу името си. Сякаш той го бе казал, но устните му не се отваряха. Често чуваше мислите му, а онова, което бе в тях бе меко казано грях според всичките му вярвания. Реши да го провокира. Каза му. Издиктува всяка една мисъл, която бе минала през главата му в изминалите две минути. Той трепереше като лист пред нея. Колкото и да се надяваше това да остане между тях като вид сплашване след който няма да смее да отвори пак уста... е, явно той имаше други планове. Обяви я за владееща вещерство и поиска незабваното ѝ отлъчване не само от църквата, но и от общността. Да я заличи от погледа си завинаги. Така бе приключила сгушена в този ъгъл ронеща сълзи. Не познаваше света отвъд и нямаше идея какво да очаква.

Всичко се случи за дни. Родителите ѝ бяха уредили брак с единствения си познат отвъд живота, който водеха. Възрастен господин, който спокойно можеше да ѝ е дядо. Имаше нездравословното влечение по млади момичета със светли коси. Когато бе венчана за него и отпратена в неговия дом се оказа, че той вече имаше още четири съпруги. Всички под двадесет години, което я правеше най-голямата от всички. Като такава, се радваше на най-малко внимание от него и на плещите ѝ падаше повече отговорност за домакинството и отглеждането на многобройната му челяд, отколкото съпружеските задължения. Четеше му Библията за лека нощ и трябваше да се грижи за домашните любимци. Беше повече като слугиня отколкото като негова съпруга, но не се заблуждаваше, че един ден и от нея ще поиска рожба, която Сава любезно щеше да му откаже. Беше възрастен и грохнал, нямаше как да я насили затова можеше да живее сравнително спокойно. Бонусите, които получи при преместването си бяха многобройните книги, на които имаше право в огромната му библиотека. Приятелки - в лицето на непълнолетните други съпруги. Дори разрешение за носене на бижута и по-разголени дрехи, които бяха далеч от удобни, но много по-красиви от обикновените ѝ дълги, сиви рокли с яка. И точно когато започваше да мисли план за добавяне на малко разнообразие се появи странно същество - сатир. И живота ѝ пое напълно друг курс...

ps: може лид а смените името ми на Sava
avatar
Sava
Child of Psyche
Child of Psyche

Брой мнения : 394
Join date : 28.11.2017

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: read all about it

Писане by dionysus; on Нед Дек 03, 2017 2:30 am

Добре дошла. :)

• • • • •this is my camp.
You can break my soul, take my life away, beat me, hurt me, kill me.
But for the love of all gods, don't touch my children.
avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 4056
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите