Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» echoes of silence;
Yesterday at 6:55 pm by Athena;

» Запазване на лик
Пон Ное 12, 2018 7:37 pm by dionysus;

» Teasers & Easter eggs
Съб Ное 10, 2018 6:12 pm by dionysus;

» Предложения
Съб Ное 10, 2018 5:21 pm by dionysus;

» Отсъствия
Съб Ное 10, 2018 8:29 am by Jynx

» Maybe I'd always been broken and dark inside.
Съб Ное 10, 2018 12:48 am by Nyx.

» Anna Andrews || 38 || mortal || ex-wife of Morpheus || open
Пет Ное 09, 2018 11:11 pm by Athena;

» And I'll follow right down the river where the ocean meets the sky |Αντρέα Νάρκισσα|
Пет Ное 09, 2018 2:09 am by Helios;

» John Matthew || 21 || Alex Hogh Andersen || Unclaimed son of Enyo / twin brother of Xhexania Cael West || Taken
Сря Ное 07, 2018 2:47 pm by Nyx.

Кой е онлайн?
Общо онлайн са 10 потребители: 6 Регистрирани, 0 Скрити и 4 Гости :: 1 Bot

Eurus., Ganymede., Khalea., Luciana Ko'uen, poseidon;, Zenn

[ View the whole list ]


Най-много потребители онлайн: 45, на Нед Фев 04, 2018 10:54 pm
Хижи и Лагерници
Cabin #1 (Zeus) - 5/5
Cabin #2 (Hera) - 0/0
Cabin #3 (Poseidon) - 5/5
Cabin #4 (Demeter) - 3/11
Cabin #5 (Ares) - 8/11
Cabin #6 (Athena) - 11/11
Cabin #7 (Apollo) - 10/11
Cabin #8 (Artemis) - 8/16
Cabin #9 (Hephaestus) - 5/11
Cabin #10 (Aphrodite) - 8/11
Cabin #11 (Hermes) - 6/11
Cabin #12 (Dionysus) - 6/11
Cabin #13 (Hades) - 5/5
Cabin #14 (Iris) - 3/11
Cabin #15 (Hypnos) - 4/11
Cabin #16 (Nemesis) - 3/11
Cabin #17 (Nike) - 4/11
Cabin #18 (Hebe) - 3/11
Cabin #19 (Tyche) - 3/11
Cabin #20 (Hecate) - 11/11
Cabin #21 (Persephone) - 5/11
Cabin #22 (Thanatos) - 5/11
Cabin #23 (Eris) - 7/11
Cabin #24 (Eros) - 7/11
Cabin #25 (Psyche) - 3/11
Cabin #26 (Phobos) - 7/11
Cabin #27 (Deimos) - 6/11
Cabin #28 (Enyo) - 6/11
Cabin #29 (Boreas) - 4/11
Cabin #30 (Zephyros) - 2/11
Cabin #31 (Notus) - 3/11
Cabin #32 (Eurus) - 2/11
Cabin #33 (Khione) - 8/11
Cabin #34 (Morpheus) - 5/11
Cabin #35 (Triton) - 7/11
Cabin #36 (Harmonia) - 1/11
Cabin #37 (Anteros) - 6/11

I am the Lightning before your thunder!

Go down

I am the Lightning before your thunder!

Писане by Luciana Ko'uen on Нед Дек 10, 2017 3:14 pm

Cara Delevingne
Luciana {Lux} Ko'uen

Daughter of Zeus & Amallphie Ko'uen / Electrokinesis / Age: 18 / Cabin № 1

Финото ѝ тяло може да те заблуди, че това синеоко русокосо момиченце има нужда да бъде пазено. Спасено. Майката Природа можеше да заблуди всеки със творенията си. Кристално-сините ѝ очи могат да потопят всеки в своите дълбини. Усмивката ѝ озарява всяко помещение щом пристъпи прага му. А сиянието, което я обгръща всеки път щом е до триножника си и рисува е нещо невиждано преди. Е другото невиждано преди е, че когато се ядоса очите ѝ се превръщат в гнезда пълни наелектризиращи мълния.

Лусиана е нетърпелива, любознателна, авантюристична. Мила, но и леко щура. Тя е самостоятелна млада жена, която често прави пакости. Чувството ѝ за справедливост е доста по-развито от това на хората около нея. Едно от нещата наследени от баща си. Но за разлика от неговата слабост към жените, тя е един от най-моногамните хора, които бихте срещнали някога. Или поне тя така си мисли. Все още не е срещнала някой, който да грабне сърцето ѝ. За нея света са картините, палитрата с многото си цветове и преносимия триножник. И тя е уверена, че това никак не идва от божествената ѝ кръв. Майка ѝ Амалфи също е артист - пише, рисува, пее, танцува, може да свири на почти всеки познат музикален инструмент. Май тази част от нея, като изключим неописуемата ѝ красота са привлекли погледите на великия Гръмовержец.

Разбирате ли, Лусиана знаеше какво я очаква още от много ранна детска възраст. Майка ѝ никога не бе крила нищо за произхода ѝ. Амалфи - младата наследница на древен елински род бе известен артист живеещ в  Ню Йорк с изложби организирани с нейни творби по цял свят, която се бе влюбила в бог. И не кой да е бог, а Бога на всички богове. Онзи с главно "Б". Зевс. Явно божествената му осанка бе привлякла артиста в нея. Рисунки, картини, скулптури, само си помислете за нещо и то сигурно съществува. Но един ден всичко се промени. Тя разбра, че е бременна. А малкото същество, което растеше вътре в нея трябваше да бъде предпазено от всичко на този свят. Дори и от него. Баща му. Затова Амалфи си тръгна. Единствената жена, която напусна великия Зевс. А това направо го удари по гордото божествено сърце. Той гледаше от върха. Следеше как расте дъщеря му. Беше странно, че от толкова далеч той изобщо имаше влияние в живота ѝ. Когато бе на шест Зевс бе причината Лусиана да се влюби във вкуса на сушито. Един ден прочете, че това била любимата му храна. Ежедневно той ѝ се усмихваше от многобройните рисунки и скулптури в дома ѝ, а тя реши да научи повече за него. На девет, след като с гръм обяви на всичко божествено и човешко, че тя е негова дъщеря, Лукс намери една книга за добри лидери. Нещо с повече обяснения от учебик по психология. Тя се научи да разчита хората около себе си. Научи се да говори умело, с плам. Така че околните я слушаха сякаш бе техния лидер. С годините тя растеше, а частта от характера ѝ която идваше от баща ѝ бавно се проявяваше на бял свят. Имаше моменти, когато подигравките на децата, че само рисува, а не се справя с четенето като всички останали я изнервяха максимално. В един момент единственото, което беше в състояние да я успокои бяха неговите очи. Очите на Зевс бяха в съзнанието на Лусиана и тя не пропускаше и един момент без да ги рисува - цветни и живи, такива каквито си ги представя. Тя бе намерила своята първа любов, очите на божествения си баща. Очите, които понякога мечтаеше да я гледат всеки ден, но знаеше че няма право да иска нещо подобно. Не и от него. Затова и не се натрапваше с молитви в негова чест. Е няколко пъти крещя по негов адрес вгледана в небето, сбръчквайки малкото си носле предизвиквайки поредната буря над близките населени места, но това е друг въпрос.
И ето, че малко след една Нова година Лусиана усети за първи път своите наелектризиращи сили. Шумното парти в огромното им имение в Хамптънс бе пълно с плакати "Happy Sweet Sixteen", многоцветни балони и досадни тийнейджъри. Появиха се дори и някой непоканени екземпляра, които не след дълго изкараха Лукс от нерви. Времето бе слънчево като за началото на януари. И точно когато Лу се наведе над триетажната торта блак форест дочу няколко солени коментара по адрес на съседското куче, което тя галено наричаше Мърльо просто защото не знаеше истинското му име. Лусиана усети тялото си да се наелектризира и докато въздуха от устните ѝ излизаше, за да загаси шестнадесетте свещички една мълния удари точно до онези с големите усти. Косите им настръхнаха от електростатичното напрежение. Една искрица дори удари единия по четирибуквието и най-вероятно той дълго не е могъл да сяда нормално. Но с неочакваната появата на баща ѝ на това събитие, Лукс успя да се успокои, за да не се издаде, че тя, а не просто времето бе причина за всичко това. Тя го виждаше за първи път. Той не бе слукптура от майка ѝ, не бе нейна рисунка. Беше там наистина. А очите му. Тези очи, която тя цял живот си представяше бяха дори по-красиви и от най-силните и блянове. Лусиана осъзна, че той е сред хората заради нея. Защото в гнева си можеше да направи нещо ужасно. Нещо за което щеше да съжелява цял живот. И ето че още преди края на първия срок Лукс и единствената ѝ снимка със баща ѝ трябваше да се преместят в онзи специален лагер за деца като нея дето буквално беше в задния ѝ двор. На моменти се чувстваше сякаш участва в някой от филмите на Х-ман и постъпваше в Училището на професор Ексейвиър. Добре, че братовчедка ѝ Лисана беше там, за да са си упора. Дори намери сродна душа сред близките поляни в очите на друга художничка на име Жозефин.


* Лусиана има снежно бяло мъжко какаду на име Thor, като онзи с чука от норската митология. Май трябва някой ден да пита баща си дали не са някакъв род, я братовчеди я нещо по-далечно. Тор е много разговорлив, но ако не те хареса може директно да те напсува по много груб начин.
* Meaning of Luciana: "light"
* Meaning of Lux: "light"
* Трудно се доверява на непознати. И това понякога я избива на ненужна агресия.
* Лукс е втора братовчедка на Лисана Ангелопулус по майчина линия. Майките им са първи братовчедки, защото бабата на Лусинана е сестра на дядото на Лисана.
* Някой хора казват, че успява с финес да подразни обичния си баща. Много е вероятно тя да е единствената, която да го прекъсва с лекота и дори да му отговаря, когато никой не я пита.
* Electrokinesis = Electrokinesis is the psychic power to manipulate energies, electrical currents, and generate electricity with the mind. She is able to conduct, generate and manipulate a form of energy resulting from the existence of charged particles (such as electrons or protons) which give her control over electric fields, electric charges, electric currents, electronics, and electromagnetism. She is capable of discharging lightning bolts from his hands. She also summoned a lightning bolt from the sky. When she is pissed off her eyes become a nest of lightnings.
* Когато e на тринадесет Лукс решава, че може да разшири своя артистичен свят и започва да прави тауировки на съучениците си. В началото само на по-близките си приятели и познати, но с годините и непознати хора я търсят за този ѝ талант.
avatar
Luciana Ko'uen
Child of Zeus
Child of Zeus

Брой мнения : 661
Join date : 02.12.2017
Age : 20
Местожителство : Upper East Side, Manhattan, New York

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net/t673-topic#34757

Върнете се в началото Go down

Re: I am the Lightning before your thunder!

Писане by dionysus; on Нед Дек 10, 2017 3:24 pm

Одобрена.

• • • • •in the darkness,
two shadows, reaching through the hopeless, heavy dusk.
Their hands meet, and light spills in a flood like a hundred golden urns pouring out of the sun.
avatar
dionysus;
Olympian god
Olympian god

Брой мнения : 5363
Join date : 13.01.2016

Вижте профила на потребителя http://heroes-of-olympus.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите